Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител Suzuki Vitara (ET,TA) 1.9 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител Suzuki Vitara (ET,TA) 1.9 D

Предстои смяна на съединител. Витарата е с пежо мотор- 75 к.с. Вероятно ми трябва само феродовия, но навсякъде се предлага само комплект. Пиша, само феродовия, защото джипа не е тормозен до замирисване на с-ля. При рязко ускорение усетих приплъзване и след, като се прибрах / 1000 км./ отпуснах жилото, следствие на, което нещата уж се нормализираха, но вече му нямам доверие. Ако може колеги с опит да споделят какъв и от къде. На компромис с качество не се спирам, но и цената не е гаранция за него.

От: Съединител Suzuki Vitara (ET,TA) 1.9 D

AISIN супер е преди 2 м.го сменях целия комплект

Коментар

Погледни тук, ако може да ти е полезно,
      а мога да ти намеря и само феродоф диск.

Ако искаш, звънни когато ти е удобно.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

[QUOTE=Джоу (x3mrjoe);3052868]Погледни тук, ако може да ти е полезно,

Е рових аз из Пежо и Ситроен, но там диаметъра е 215 мм., а на витарата го дават- 200 мм.

Коментар

[QUOTE=miro131;3052885]
          Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Погледни тук, ако може да ти е полезно,

Е рових аз из Пежо и Ситроен, но там диаметъра е 215 мм., а на витарата го дават- 200 мм.
          Що го му не ковнете едно феродо , като едно време.Па колкото изкара.И ще е още по-евтино.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

И аз направих такава грешка веднъж,смених само феродовия.
            Е после си купих комплект,но всеки си решава сам.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Имай в предвид, че освен изтъняването на феродото, с течение на времето омеква и диафрагмата на притискателя. Т.е. огледалния диск започва да се отделя все по малко и по-малко. Тези две неща се компенсират взаимно. В един момент като смениш само феродовия диск, новият е по-дебел от износения и диафрагмата вече не може да отдели напълно огледалния диск от феродовия. В резултат скоростите започват да влизат по-трудно и с хъркане, особено като загрят хубаво двигателя и кутията.

Отделно има голяма вероятност аксиалният лагер да е пълен с феродов прах и да се върти тегаво, както и диафрагмата да е изядена там, където ляга лагера. Тези неща ще се видят след разглобяването.

Ти си решаваш какво да сменяш, но според мен слагай хубав комплект съединител, да не правиш двойна работа.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Па и тройна.Като му омекне почва да отделя вяло , но и сцеплението му е умрело.Та е ден до пладне.
                Лошото в БГ е , че се търси евтино за труд.Ми тоя човек с проблема по автомобила си е заплащан евтино във фабриката.Те тука е проблема.Като плати три пъти евтино монтаж-демонтаж съединител и ще дойде на извода , че еднократно е по- евтино...Ма пък частите.Пак същото.
                Козата може и калпава да е , ма си сака пръч.
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Щом имаш ход за регулиране-регулирай и карай докато свърши възможноста за регулиране, а после сменяй комплект!
                  Николай Папазов

Коментар

Колегата, би трябвало, вчера да си е взел комплект съединител.
                    Ако пусне снимки от смяната и 2-3 реда за резултата ще е интересно и полезно за всички.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Да, вчера вземах съединител "AISIN " комплект, но ще го сменям другата седмица. Събота, неделя- лов, понеделник- София, вторник- Силистра и сряда го вкарвам в операционната. За сега се държи нормално. За три дни ми приплъзна един път оня ден в София, покрай телевизионната. Иначе докато карам я сръчквам за проверка- работи нормално. Съмнява ме, че два дена е студено и не може да загрее достатъчно, а оня ден, де висях по светофарите е позатоплила и затова приплъзна. То е ясно- омаслен феродов или уморена диафрагма, ще пиша след смяната

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X