Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 1.6 16в къса база испанка-няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара 1.6 16в къса база испанка-няколко въпроса

Здравейте,имам скромен опит с 4х4,имах нива до преди половин година,беше доста изтормозена,наложи се да сменя раздатка,скоростна кутия,двигател и още куп дребни неща.От 4 месеца съм собственик на споменатата Витара в заглавието.Взех я от колега и е доста гледана,не е кърпена никога,има на 2 3 места като предния ляв калник и при десния амортисьор загнило,но като цяло е здрава.Искам съвет където има леки наченки на ръжда да я намажа ли с нещо?Другото което е че на лявото вътрешно каре се беше скъсал маншона.Свалих полуоската и не мога да извадя карето,след умуване и разглеждане установих,че има една пластина от вътре която хем не дава на карето да излезе от чашата,хем уплътнява маншона към чашата.Тази пластина я извадих но за нищо не става вече,взех маншон и го стегнах със скоба отвън на чашата и сега ме притеснява да не се извади карето от чашата в някой момент,автомобила е с лек лифт и полуоската седи малко изкривена.Мисля да взема от японска сглобка полуоски с карета,понеже са ми казвали че са много по здрави.Другото което е на почти всички шарнири и накрайници са напукани маншоните и понеже са здрави все още и няма грам потропване искам само машоните да сменя,чувал съм че има места където се продават само маншони.Другото което е,само на бензин е,пали в същия момент в който завъртя ключа,няма значение топла студена.Обмислям да сложа газов инжекцион,защото много хора казват че 16в не понасят газово с плочка.Иначе като цяло съм много доволен от малкия период в който я имам,дава разход от 7.5 бензин при скорост 90км/час с трима пътници.По пресечени терени с включено 4х4 не мога да го хвана точно но е около 13.Включвам 4х4 само при нужда,като стръмно изкачване,кал.Обута е със БФ Гуудрич 235/75/16 АТ и масовите железарки 16 цола от Гранд Витара.Моля за съвети кое да следя в този автомобил и как да го експлоатирам за да ми служи безпроблемно и вярно.Не обичам да се завирам в най големите тиняци,но все пак си я карам по по леки терени и с нетърпение очаквам зимата.
    Благодаря!

От: Витара 1.6 16в къса база испанка-няколко въпроса

Сетих се още нещо,скоростния лост има много голям луфт,къде може да е проблема и може ли да се отстрани без да се сваля ск.кутия?

Коментар

Здрасти, колега! За ръждичките си купи ръждопреобразувател на Вюрт, мажеш върху ръждата, и след 3 часа тя почернява и е готова за покритие...примерно аз го направих с боя протекта. За другото нямам идея

Коментар

Благодаря за идеята.Моля някой ако знае от японска сглобка полуоските стават ли без проблемно на испанката ми,смисъл дали на лявата трябва да сменя и тази дето е в ръкава от полуоската до касетата или не е нужно?Никъде не намерих точно инфо,на някои места казват че ставали но никой никъде не пише дали всичко се сменя или се прави комбинация?

Коментар

Испанските са по-дебели, ще трябва да смениш и дифа.

Коментар

След 1996г при 16в. може, преди това при 8в, са си еднакви, поне при моята бяха.
            Дай ВИН, снимка на двигателят.

Коментар

VSEETV02V01204573 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_1672.JPG
Прегледи:1
Размер:380.9 КБ
ID:5734206

Коментар

По ВИН-а я дава 96г. Пробвай с полуоска от витара 8в. до 1996г. Мисля че трябва дифа ти да е 41/8, моята е същата, японка, но все още не й знам предавателното число.

Коментар

Първоначално публикуван от vankata91 Преглед на мнение
                  Моля за съвети кое да следя в този автомобил и как да го експлоатирам за да ми служи безпроблемно и вярно.
                  Ако не искаш да правиш ремонти-не слизай от асфалта!
                  Витарата е много здрава, ако се експлоатира по начина който е предвиден от конструкторите в Сузуки.

А най няма да се чупи, ако стои в гаража, и я изкарваш само за миене и почистване.
                  Ааа, и до аптеката,и до МОЛ-а.
                  И после задължително подсушаване преди да влезе обратно в гаража
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ами като цяло не се завирам в големи калища ако се случи,предимно по асфалт я карам.Взех я защото местоживеенето ми е много зле зимно време.Колегата от който я взех ходеше веднъж седмично на разходки из планините с нея,самия той още преди да я купя ми е казвал че Витарите всеки му е казвал че чупят много карета,но за 5 години не е чупил каре на тази и проблема бил от задкормилното устройство..

Коментар

Първоначално публикуван от vankata91
                      и проблема бил от задкормилното устройство..
                      Кольо, как баш на теб, такива приказки.

Коментар

В Пловдив има полиуретанови маншони. Пиши на Гугала и ще го намериш.
                        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Ами взех от тях полиуретанови,вече стана седмица още е здрав,обикновенния дето бях сложил преди него на втория ден се скъса.

Коментар

Няма да е зле да пишеш откъде си.
                            Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

"Витарата е много здрава, ако се експлоатира по начина който е предвиден от конструкторите в Сузуки."
                              Не знам кво са мислили тия миньончета - кара се като служебна .Без милост и компромис.
                              Дневно мин.100км.
                              И не само по Хасфалт .
                              За периода от декември 2014 - до сега - над 60 000км.
                              Налива се нафта , и бой.
                              А - спуках едната гума чрез някакво желязо в къра .
                              Та се ПОДАРЯВАТ - 3 здрави (стават за лято и не в калта) и една продупкана .(то това за друга тема) .
                              На мен ми харесва - даяни на простотия и бързане . Не е за пред кафенето.
                              Магаре за работа.
                              Коле - наздраве

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X