Здравейте,имам скромен опит с 4х4,имах нива до преди половин година,беше доста изтормозена,наложи се да сменя раздатка,скоростна кутия,двигател и още куп дребни неща.От 4 месеца съм собственик на споменатата Витара в заглавието.Взех я от колега и е доста гледана,не е кърпена никога,има на 2 3 места като предния ляв калник и при десния амортисьор загнило,но като цяло е здрава.Искам съвет където има леки наченки на ръжда да я намажа ли с нещо?Другото което е че на лявото вътрешно каре се беше скъсал маншона.Свалих полуоската и не мога да извадя карето,след умуване и разглеждане установих,че има една пластина от вътре която хем не дава на карето да излезе от чашата,хем уплътнява маншона към чашата.Тази пластина я извадих но за нищо не става вече,взех маншон и го стегнах със скоба отвън на чашата и сега ме притеснява да не се извади карето от чашата в някой момент,автомобила е с лек лифт и полуоската седи малко изкривена.Мисля да взема от японска сглобка полуоски с карета,понеже са ми казвали че са много по здрави.Другото което е на почти всички шарнири и накрайници са напукани маншоните и понеже са здрави все още и няма грам потропване искам само машоните да сменя,чувал съм че има места където се продават само маншони.Другото което е,само на бензин е,пали в същия момент в който завъртя ключа,няма значение топла студена.Обмислям да сложа газов инжекцион,защото много хора казват че 16в не понасят газово с плочка.Иначе като цяло съм много доволен от малкия период в който я имам,дава разход от 7.5 бензин при скорост 90км/час с трима пътници.По пресечени терени с включено 4х4 не мога да го хвана точно но е около 13.Включвам 4х4 само при нужда,като стръмно изкачване,кал.Обута е със БФ Гуудрич 235/75/16 АТ и масовите железарки 16 цола от Гранд Витара.Моля за съвети кое да следя в този автомобил и как да го експлоатирам за да ми служи безпроблемно и вярно.Не обичам да се завирам в най големите тиняци,но все пак си я карам по по леки терени и с нетърпение очаквам зимата.
Благодаря!
Благодаря!
Коментар