Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебание в избора на гуми за Самурай 1.3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колебание в избора на гуми за Самурай 1.3

Колеги, спрял съм се на модела на Kumho Road Venture MT KL71 в размер 215/75R15. Скоро обаче ми излезе оферта на достъпна цена за руските Forward Safari 540 (старата шарка на BFGoodrich MT) в размер 235/75R15. Може ли да споделите мнения, отзиви, впечатления ? За Кумхото изчетох доста и съм останал с добро впечатление от цена-качество. За руските обаче не знам нищо. Размерът 235/75 прекалено голям ли е за 1.3 мотора ? Може да ме насочите и към друг модел кални гуми
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kumho.jpg
Прегледи:2
Размер:28.3 КБ
ID:6121532 Kumho Road Venture MT KL71

Име:forward-safari-540-01.jpg
Размер:60.1 КБ
ID:6121533Forward Safari 540
    Suzuki Samurai 1.6 - Mud Machine

От: Колебание в избора на гуми за Самурай 1.3

Не стават и двете, ако търсиш кални гуми, взимай Силвърстон МТ-117 не са тежки и Самеца, ще ги върти добре! Иначе има много модели и марки, но все пак зависи как и къде, ще ги използваш.
    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Ако ти трябват гуми за кал малатеса кобра са добри имат размер 235 75 15 но много бързо се износва граифера по асвалт.

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
        ... но все пак зависи как и къде, ще ги използваш.
        И с какво ПЧ си на ГП.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Самурайчето се кара в гората за разходки, лов и риболов. Не съм по екстремните изпълнения (Силвърстоун-а ми идва много хард). Кобри не искам да слагам, изобщо регенератите не ми хващат окото. Какво мислите относно размера - 215 или 235 ще бъде по-добре за джипчето ? Моята везна клони към 215, но бих приел градивна критика

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            И с какво ПЧ си на ГП.
            Не отговори на въпроса ?

Коментар

С тези кодове човека може и да не те е разбрал ! Според мен питането е за Предавателното Число на Главното Предаване ! Така ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                С тези кодове човека може и да не те е разбрал ! Според мен питането е за Предавателното Число на Главното Предаване ! Така ли е?
                Да, прав си, може би трябваше да съм по-ясен.

Та въпроса е: Какви са ти диференциалите ?

Коментар

KL-71, до колкото видях ги има в размер 215R15, което е 215/80R15. Уж малко по-високи.

Чета по руските форуми и общо взето всички руски гуми имат проблем с балансирането. Някои бройки въобще не подлежат на баланс, останалите се балансират с доста големи тежести. Но ако караш предимно в гората, това едва ли е от голямо значение.

Иначе споменах преди време за руското копие на BFG AT в размер 215/75R15 за 100 лв бройката ... Ако не ти трябват точно МТ ...
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

В началото на годината,в Благоевград, видях едно Чероки точно с тази марка и размер

Първоначално публикуван от HurricaneRR Преглед на мнение
                    Колеги, спрял съм се на модела на Kumho Road Venture MT KL71 в размер 215/75R15. Скоро обаче ми излезе оферта на достъпна цена за руските Forward Safari 540 (старата шарка на BFGoodrich MT) в размер 235/75R15. Може ли да споделите мнения, отзиви, впечатления ? За Кумхото изчетох доста и съм останал с добро впечатление от цена-качество. За руските обаче не знам нищо. Размерът 235/75 прекалено голям ли е за 1.3 мотора ? Може да ме насочите и към друг модел кални гуми
                    [ATTACH=CONFIG]886092[/ATTACH] Kumho Road Venture MT KL71
                    [ATTACH=CONFIG]886093[/ATTACH]Forward Safari 540
                    и собственика каза, че ги е взел, щото са били на добра оферта.
                    Гледам си от Петрич, та явно в района някой ги разхвърля добре.

Хванаха ми окото и ги разгледах.
                    Харесаха ми, но дали са безкамерни и как се балансират, не знам, а и, мисля че повече от 205-215 на стоков Самурай не са добре.
                    Колко да са ти високи гумите зависи от това с какво предавателно число са ти дифовете, а и колко ти е поувехнал.

Коментар

Значи предавателното число на дифовете е 3.727:1. Вмомента карам с бусови гуми Taurus 195/70R15 и като проходимост в калта съм голА водА, клиренс никакъв и на всичкото отгоре мноо тежат тия гуменки.

Коментар

Аз взех от руските за Витара. Лекички са - 17 кг. заедно с алуминиевата джанта. но около 300-400 гр. баланс отиде на гума. Драпат добре в кал и сняг, но се хлъзгат странично.

Коментар

В крайна сметка го обух с това

Име:20161119_111007.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5742666Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20161119_111024.jpg
Размер:126.5 КБ
ID:5742667
                          Forward Safari 510
                          В кал - 6+
                          В сняг - също съм доволен
                          На лед обаче ... много трябва да се внимава !

Коментар

като , че ли виждам някакви баланси . по колко са са гума . не бият ли . всички кални гуми се държат отвратително на лед . е то няма пълно щастие . не опират никъде нали ?
                            честито .
                            899180483

Коментар

Значи баланс се опитаха да направят момчетата на първата гума, но след като сложиха приблизително 300 грама и пак не се получаваше, им казах да ги оставят без баланс и вмомента карам така. За биене - ми бият си, на шосето карам максимум 70-80 и има биене, но със спартанската возия на самурая сякаш не се усеща толкова. Гумите опираха в предната броня, за това я свалих и изработих нова от П образен винкел, както и във веждите - свалих и тях. Иначе си ги монтирах без вътрешните гуми на алуминиевите джанти и нямам никакви грижи вече 3ти месец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X