Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ролката на виското и водната помпа вкопана в пластмасовият капак на ангренажа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ролката на виското и водната помпа вкопана в пластмасовият капак на ангренажа?

Сутринта се чу странно виене от пред което беше пропорционално на виенето на оборотите. Беше там около 20-30 секунди, после изчезна. Стигнах за където бях тръгнал (3-4км) и на връщане - същата история. Появи се 5мин след потегляне и пак изчезна.

Пристигнах пред нас, вдигнах капака, сложих едно дълго желязо да слушам кое издава странни звъци. Хидравличната помпа звучи почти нормално. Алтернатора - по-зле с леко румолене. Най-подозрителна ми се стори водната помпа. Охлабих алтернатора, разкачих ремъка и почнах да въртя на ръка и да слушам. При въртене на ролката на водната помпа и перката се чува метално пристъргване, но не като от лагер. Всеки път около една и съща позиция на ролката. Заглеждах се пак - ролката седи вкопана в капака на ангренажният ремък. Капака изглежда прилепнал плътно от всякъде. Ролката от друга страна не изглежда да седи на криво. Иначе самата ролка се върти плавно и без задържане като изключим металното пристъргване (което е само звук, не довежда до задържане). А капака на клапаните определено не е фабрично вкопан на това място (проверено по картинки в интернет).

Та някакви идеи какво може да се е случило? Най-вероятно ще сменя скоро водната помпа поне да съм спокоен, че няма да цъфне и върже изненадващо. Но ми е интересно дали някой има идея каква може да е причината за това вкопаване преди да съм разглобил от пред и да съм разбрал със сигурност.

Ремъка беше доста натегнат, че зимата виждаше зор на студена кола и ремъка приплъзваше. Сега е нормално (според любителската ми преценка) стегнат.

От: Ролката на виското и водната помпа вкопана в пластмасовият капак на ангренажа?

Пренатегнат ремък на водната помпа, която най-вероятно не е оригиналната и е евтин заместител. Детска болест на витара, нова скъпа помпа, подмяна и хубава ремък, не много натегнат. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X