Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с отключване и електрониката след падане на акумулатора. SGV 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с отключване и електрониката след падане на акумулатора. SGV 2007

Здравейте, от 2 години имам колата, до момента никакви съществени проблеми с нея, но от вчера ми върти номера.
    Предисторията:
    Акумулатора беше пътник - това се знаеше. Не беше палена последните 3 седмици, и вчера отказа да запали. С ток от друга кола запали и кара 300км. По време на пътя по таблото настана дискотека - грейнаха всякакви лампи. Тази сутрин щях да я карам в сервиз, но отново не поиска да запали. А сега вече не иска и да се отключи. При настискане на копчетата на дистанционното само алармата пищи. А най-интересното е, че и с ключа не мога да я отключа.

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Благодаря

От: Проблем с отключване и електрониката след падане на акумулатора. SGV 2007

Много са се сблъсквали с подобни проблеми. Съвременните коли са доста чувствителни към състоянието на акумулатора не само при запалване, но и в движение после.

Поради това запалване с подаване на ток от друга кола има смисъл само ако е известно че акумулаторът е просто изтощен, но не и умрял.

Сега ви чака отваряне със специализирана помощ (или с подаване на ток отдолу, откъм стартера, ама само ако знаете какво правите, рискът от късо съединение е голям).

После поставяне на нов акумулатор и дано се размине с това.

Коментар

Благодаря.. май ще е така...
      А идея защо и с ключа не мога? Не би ли трябвало там нещата да са механични и да не зависят от електрониката?

Коментар

Първоначално публикуван от COMMANDER_KEEN Преглед на мнение
        А идея защо и с ключа не мога? Не би ли трябвало там нещата да са механични и да не зависят от електрониката?
        При коли от 2007 аз бих заложил по-скоро на обратното. Не знам как е конкретно на тази ама мисли как да подадеш ток.

Коментар

С ключа се отключва шофьорската врата само.

Коментар

В крайна сметка опрях до ключар. Оказва се ключът поне при модела с keyless запалване действа на централното заключване, а не механично на бравата на вратата.
            Иначе проблемът се оказва май алтернатор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X