Привет, фенове на марката. За половин година оправих доста неща по Витарата, включително и ремонт на ръчна скоростна кутия/смених два лагера/. Мислех, че настоящия проблем идва от това, но не би! Става въпрос за следното - при скорост над 70км/ч., при отпускане на газта в педала се усещат вибрации, които изчезват при натискане на педала.Дайте съвет какво да гледам!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Suzuki Grand Vitara J20A - вибрации
Свий
X
-
От: Suzuki Grand Vitara J20A - вибрации
И аз имам вибрации, но са при отпускане на педала до някъде, а не до край. При мен са от луфтове/дисбаланс в раздатка/кардан/заден диференциал.
Обаче като отпусна до край вибрацията изчезва
. Появяват се горе-долу като силата идваща от мотора е толкова, колкото да поддържа кардана да се върти със същата скорост с която се движи колата. Тогава кардана го върти ту двигателя, ту задните колела и се получава едно "лашкане" дето обира постоянно всички луфтове по задвижването.
-
Не ми харесва как звучи - аз съм имал "дисбаланс" на кардан на първото си 4х4 возило преди много години/Фиат Панда/, но тогава ми "сееше" задника на седалката!? Защо тези вибрации да се предават само на педала на газта?"Make love, not war!"
Коментар
-
А маховика прегледа ли? Има писано във форума за шлайфане наховика при смяна на съединител. Ако е само на педала на газта аз гласувам за проблем с маховика. Още повече ако проблемите са започнали със смяната на съединителят.
Коментар
-
Вчера не съм дочел, че говориш за педала на газта...
Няма логика на него да усещаш вибрации тъй като той е вързан единствено с жилото. Най-вероятно вибрациите се предават и просто ги усещаш там.
Ако допуснем, че е така то си заслужава да се отдели внимание и на каретата на задния кардан,на дифа и на тампоните на цяеия възел ДВГ - СК - РК. На 4х4 има ли ги тези вибрации?о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Благодаря на писалите, нощта бях извън мрежа. Отговарям по ред: не съм преглеждал маховика, явно в сервиза, където смениха съединителя не са сметнали за нужно, и нямам спомен преди смяната дали имаше вибрации, много къс беше периода. Вибрациите наистина се предават по жилото, и то в положение без напън - при отпускане на педала. На 4х4 не съм вдигал такава скорост, не мога да кажа дали има вибрации. Лошото в случая е, че в моя регион ентусиасти да разбират и да се интересуват от 4х4 ходова част и трансмисия мнооого трудно се намират. За пример, в един от най - големите и с "реноме" сервиз оцениха шума в скоростната кутия като "карай спокойно"! Когато я разглобихме, единия лагер се разпадаше! Та така."Make love, not war!"
Коментар
-
Не намирам темата, насочи ме ако знаеш къде да търся!Първоначално публикуван от brum Преглед на мнениеА маховика прегледа ли? Има писано във форума за шлайфане наховика при смяна на съединител."Make love, not war!"
Коментар
-
Покарах снощи за да проверя нещата, които не бях си изяснил, и така: вибрациите в педала на газта се усещат и при по-низки предавки при по-малка скорост - на 3-та - при 60км/ч, на 4-та - при 70км., и на 5-та - над 85км/ч. Понеже Стоян попита, карах на прав участък на 4х4 - същата работа. Откъде да започна, щото тук не намирам монтьор ,който да прояви инициатива?!"Make love, not war!"
Коментар
-
При Гранд е един. На старата са два, ама втория е само "свидетел". Жилото на газта трябва да има също тампон при дифузьора.Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнениеС риск да провокирам искрен смях - колко тампона би трябвало да държат скоростна кутия и раздатка към рамата ?0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
Благодаря, г-н Попов, вече се чудех колко точно "къса сламка" съм изтеглил!
Ванка, предварително се извинявам, но ако продължа с трудностите, ще звъня!
П.п. сега гледах - не виждам никакъв тампон на жилото, изпълнено е като при старата ми Витара-от вилката за обиране на хлабина завива и влиза в купето!Последно редактирано от dok_vd; 27-03-16, 12:54."Make love, not war!"
Коментар
-
Не ми остана много време за Витара тези дни, но днес се повозих, и установих следното - вибрациите се появяват на всички предавки над 2500об. Включих раздатката в положение N, и преминах през всички предавки - вибрациите си ги има. Това значи ли, че след като не се върти нищо извън двигател, скоростна кутия и раздатка, проблема идва от едно от тези звена? Може ли проблема да идва от ауспуха - като започне вибрацията се чува неприятно дрънчене/егати как звучи/?"Make love, not war!"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар