Здравейте колеги, преди около 3 месеца си купих Гранд Витара 2.0 бензин 1998г. Обслужване, като масла, филтри, накладки и до тук добре. Реших да сменя съединителя с нов, тъй като беше много твърд и отделяше прекалено високо (доста неприятно за каране). Днес сменихме съединителя със лицензен такъв на марката Valeo комплект - претискател, феродов и лагер. Всичко мина перфектно, разликата с този който свалихме е, че стария имаше на феродовия диск 4 по-голями пружини а новия имаше 6 по-малки пружини, даваха го точно за модела по рама. След като сменихме съединителя, скоростите включват перфектно, мек е като памук, но при потегляне напред или назад точно когато започва да захапва се усеща едно вибриране, тресене или не знам как точно да го опиша. Получава се когато отпускаш съединителя бавно и потегляш с лека газ. Ако потеглиш по-рязко с повече газ преминаваш бързо покрай фазата на полусъединител и не се усеща въобще. Прави го и на първа скорост и на задна скорост, даже на задна е по-кофти, имам чувството, че ще ми падне задния мост. Чува се от към скоростите и е като вибрация с щум. Дайте някакъв съвет къде да се ориентирам да търся проблема. Единствената логика която намирам е тампона на скоростите да е заминал и предния съединител при потегляне да е боксувал всеки път и да е поемал тези вибраций а сега с новия феродов нещата и зацепването да става по-директно и тампона да не убира луфтовете. Просто в чудо се намерих, не знам какво да правя дали да свалям съединителя за рекламация или да търся проблема на друго място. Ще бъда много благодарен на по-опитните колеги ако помогнете малко. Съвети приемам всякакви.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сузуки Гранд Витара проблем със съединител.
Свий
X
-
От: Сузуки Гранд Витара проблем със съединител.
Имам съм случка точно в Валео за притискатенел дист върнат за рекламация... така че ако не е тампона играта сте я играли и сваляте всичко доло за 30/40мин работа.Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар