Здравейте, витарата е дълга база; 2л. Н20А двигател, V6, 136 коня, 24 винтила, производство 1996г. От около 4 - 5месеца насам се чува един стържещ звук, когато колата е в движение на 1,2,3 предавка. На 4 няма никакъв шум, на 5 скорост, има слаб шум, но като се движа с около 120 км. звукът почти изчезва. Когато работи на место, без да е на скорост се долавя един слаб дрезгав звук. При натиснат докрай съединител шума изчезва. Маслото съм сменил според спецификациите през пролета на 2015г. Мисля че още преди това се чуваше слаб шум, но не обърщах внимание. При смяната на маслото, по магнтната пробка имаше малко метални отлагания. Майстора ми обърна внимание на това и от тогава взех да се ослушвам. Няма проблем при включването на предавките. Сменил съм съединител - комплект през зимата на 2015 г. От прочетеното по форума подразбирам, че може проблема да идва от лагери. Бихте ли изказали мнение, относно как най добре би могъл да се диагностицира проблема. Най вече ще ви бъда благодарен ако споделите колко време би отнела поправката и каква сума, ако да предположим причината е в лагери. Количката ми е много необходима и правя всичко по силите си да я подържам. Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скоростна кутия, проблеми
Свий
X
-
От: Скоростна кутия, проблеми.
Първоначално публикуван от divo 3 Преглед на мнениесе чува един стържещ звук, когато колата е в движение на 1,2,3 предавка. На 4 няма никакъв шум,
-
Благодаря за отговора. Вчера следобед, се качихме в колата с един познат който е имал подобен проблем. Той се усъмни в аксиалния лагер. Съединител комплект сменях преди година. Поръчах го от Англия чрез E- bay. На дисковете пишеше Нипон партс или нещо подобно. На лагера не съм обръщал внимание. Възможно е да е бил менте. Колеги посъветвайте ме има ли начин да установя, дали е аксиален лагер или са лагери от ск. кутия. Още веднъж да напомня, че при натискане на съединителя докрай когато колата е на место, както и в движение стържещия звук изчезва. Звука се чува при 1,2,3, предавка на 4 пак не се чува. Операциите по скоростната кутия са доста тегави и скъпи и ако проблема не е от там само пари и нерви на вятъра. А и незнам на кой майстор бих се доверил. От майстори доста си напатих.
Коментар
-
Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнениеКолега аксиалния лагер работи само когато съединителя е натиснат през другото време си почива.
Коментар
-
Благодаря колеги, нещата значи отиват към цепене на скоростната. Леле мале влизам в приключение. Поне знам къде е проблема. Налага се да я покарам поне стотина километра тези дни, после я спирам докато не се отремонтира. Има ли севриозен риск ако я карам така още няколко дни.
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар