Привет, колеги ! Изчетох доста материя във форума, но не успявам да си дам отговори на няколко въпроса и ще ги поставя тук. Джипката е Самурай 1.3 мотор с газова уредба. 1ви въпрос - адски висок разход на газ. Карах я в планината 100км допълних бутилката и събра цели 16 литра. На какво може да се дължи ? 2ри въпрос - Гуми Малатеста Кобра 215/75/15 ще може ли да ги върти безпроблемно или ще бъдат тежки ? Влизат ли в купето (не е лифтирано), ако не да се ориентирам към по-малък размер. Също така подходяща ли е гумата за есенно-зимния сезон (за кал казват че е добра, но за сняг не я хвалят особено). Може да ми препоръчате и друг модел гуми, но от горе-доло в този ценови диапазон. 3ти въпрос - Има ли начин да повдигна купето 2-3см без да влизам в дълбоки филми като качване на ресорите на мостовете, от там проблем с дължината на кардани и т.н. и т.н. ... Има ли вариант да се усилят ресорите (предните са почти прави - това нормално ли е?! ) ? Четох за някакво ''шпренгване'' (простете ако съм объркал термина) - какво представлява тази процедура ? Извинявам се за въпросите, може би за някой са глупави, но аз съм супер бос в това отношение и всякаква помощ ще ми бъде от полза ! Благодарско предварително

Коментар