Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 90г 1.6 смяна на бензинова помпа или евентуално бушон реле, насоки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Витара 90г 1.6 смяна на бензинова помпа или евентуално бушон реле, насоки

на дъртите Витари се дава накъсо едно от празните гнезда на блокчето с предпазителите, обаче вече не помня кое. При забравен предпазител там, си мига постоянно код 12...; или друг, ако има грешка. Не знам какво става със забравено късо на куплунга до акумулатора (или зад фара на някои испанки), не съм пробвал.

Седалки от А8 мисля, че няма да можеш да вкараш, щото няма място. Аз пробвах със седалка от Лансер и стърчеше около 9 санта От някаква Ланча ставаха, ама трябва да ровиш из темите, че наистина не помня вече от каква точно.

П.П. нивомера спира да работи основно по 2 причини - преебана маса на помпата (заради която помпата започва да взима маса от нивомера и е..ва мамата на кабелите) или кофти куплунг, дето е заяд бронята, вече си го видял кой е.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Джантите са Мангелс, оригиналните гуми на витара на стоковите джанти с кръгли дупки е 195/80/15 и задължително се карат на 1,6 атм. налягане. Отзад или отстрани пише параметрите на джантата, мисля че са ЕТ-20/J7 допълнително са правени в два цвята, иначе са сребристи. Таванът, както и булбара са италиански-Берман, ценен и много удобен. Не знам какво не ви харесва от витаровите екстри, но мога да кажа че са доста елементарни и лесни за поддръжка, надежни и с евтини части. Аз слагам седалки от гранд витара КБ след 2005г с малки доработки. Стават и от сузуки суифт или балено спорт, цели и също доста удобни. Коя година я водят и не можах да видя табелката в коша с вин номера, дали е испанка или японка?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:54654.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5699297
      Последно редактирано от trent; 21-01-16, 14:52.

Коментар

Сега се сещам нещо за теста на компа. Капачето на бушоните е така направено, че ако забравиш шунта за самодиагностика, да не може да се затвори. Нали?
        Тия джанти от снимката ми харесват, ама сигурно сруват едни пари
        А гуметата не стоят ли пак тясни? Поне така изглежда задната.

Коментар

JSAETA01C00107600 това и е номера на шасито и е без номер на двигателя, ще се радвам да да кажете какво изпълнение е
          Относно седалките малко на прима виста се изхвърлих с А6,А8 понеже имам такива а това няма как да стане понеже гърбовете не им падат, но пак ще потърся някакви по интересни седалки дали от по-нова Витара или нещо друго държа да има и регулиране на височина ако трябва ще се режат и сменят релси, доста ми е странно че тези нямат а има примерно регулиране на волана...
          За джанти засега ще е с тези ще видя в нормална кал и сняг как ще се оправя ако бива остава с тях и с тея гуми все пак я карам главно на асфалт, ако е зор положението ще се обуват други обувки и те така.
          Очаквам някакви включвания по въпроса с чек енджина ако някой може да помогне, до акумулатора имам свободни 2 4пинови букси и 1 2пинова а не 5пинова и няма нищо замостено там, под волана кутията с бушоните е фул и при премахване на всеки един поотделно не спира да свети. Намерих разни схеми из форума ама не отговарят на това какво ми е под волана, под жабката има ли други далавери? Евентуално къде да прочета или да потърся, разни аутодати и тнт мълчат по тоя модел и година, има ли някаква програмка за сузуки витара където да има систематизирани нещата, дръпнах един мануал ръководство тук от форума ама не отговаря по никакъв начин на това което е при мене.
          Благодаря предварително

Коментар

Японка, 1990г. стандартно изпълнение. Джантите нямат отношение към проходимостта, дано не са пипали и компа, с този загадчъният чек енджин. Едната 4 пинова букса е ьза климатика, другата май е за абс, но не съм сигурен. Слага ли са няккаво кече над табелката, тъпа идея. Дръпнал си грешното ръководство. Зад жабката няма нищо, щото нямаш клима. Но пък в коша има доста

Коментар

Ако е 90та година и японка - би трябвало чека да се пуска от бушоните сякаш? Иначе, както казах и по-горе, някои имат букса на левия фар, малко е скатана, но засега поне съм виждал такова изпълнение само на испанки... което не е никаква гараниця де, може само на такива да съм попадал

Коментар

Един странен въпрос,ако някой може да изкаже мнение.
                Мога ли на витара 1.6 93-94 година за изсека отвор и да сменя помпата без да свалям резервоара ??? Демек да си изрежа отвор и да си направя капак с рапидки ???

Коментар

Първоначално публикуван от batevasko8898 Преглед на мнение
                  Един странен въпрос,ако някой може да изкаже мнение.
                  Мога ли на витара 1.6 93-94 година за изсека отвор и да сменя помпата без да свалям резервоара ??? Демек да си изрежа отвор и да си направя капак с рапидки ???
                  В две теми задаваш един и същи въпрос . Не може. Трябва да изрежеш 0.5 кв. м. за да може да извадиш кошницата с помпата и тн.
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

В другата тема,колегата ми пише,че можело и било препоръчително да се направи отгоре отвор за обслужване.

Коментар

Тези дето те съветват да режеш дали са го правили на техните Витари !?! Резервоара се държи на четири болта, не е труден за демонтаж. Като го свалиш може и да го промиеш ако се налага.

Коментар

Аз съм го правил на моята и на още две.

НО!

И трите НЕ са с оригиналния резервоар! Оригиналният е разкаран, на негово място 40литра газова бутилка и отстрани до нея - част от оригиналният резервоар за 12-15 литра (според старанието). В който случай, крепежите на резервоара се променят и така нататък. За оригиналният резервоар - по-скоро няма смисъл. Щом помпата е отишла, 100% и резервоара е пълен с лай..а, а и сигурно има изгнило тук-там, така че по-добре да се свали.

Ако се прави отвор - никакво изсичане! Първо, резервоара долу. Второ - внимателно, с ъглошлайфа, с тънкия диск. Трето - 'Излишното' парче + малко ламарина + CO + малко заигравка = перфектна 'капачка'. Ако се пипа внимателно, става като оригинално. Размера на отвора трябва да е около 150х150mm. По-малък става трудно за достъп, по-голям - излишно отслабване на мястото.

Коментар

Аз купих януари една дълга витара с изрязан отвор 15/15 см. който беше за кранчето на газовата бутилка. През този отвор не можах да и спра газта към двигателя, само спрях зареждането . Малкия резервоар от долу беше направен със сондата от стария и с монтирана и външна допълнителна помпа и пак колата не работеше на бензин. През отвор 15/15 см. пробит на място няма да може да се извади помпата със здрави тръбички ...

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                            ... През отвор 15/15 см. пробит на място няма да може да се извади помпата със здрави тръбички ...
                            Може би съм го написал малко неясно. Посочената бъзикня с отвора се отнася за преправян резервоар, както е описано в предишният пост. Поне както аз ги преправям и монтирам - всичко става. Едната от Витарките тия дни трябва да дойде насам, ако не забравя, ще снимам.

Между другото - за каква бутилка става въпрос, че не се стига от другаде? 40-ка, монтирана максимално високо, се стига и под бронята. Не, че е точно удобно, но пък и не с епипа там често.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X