Какъв е максималният размер гуми които мога да сложа на тези джанти витарата е с лифт 50мм
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за гуми
Свий
X
-
От: Питане за гуми
Не го слушай Трифон всичко зависи колко ти е голям флексаааа и до колко ти се реже с неготова в кръга на шегата не повече от 225.....
Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.
Коментар
-
Аз карах с такива джанти каймани 235/75/15.
Вярно, че един инч повече ще е по-добре, ама и така си вървеше добичето, и не се даваше на батковците.
Верния размер на джантата е този при който при монтирана гума върху нея-протекторът на гумата е долу-горе плосък, а не се изтумбва в средата. Така се губи от контактното петно, и сцеплението намалява.
Лечение е да караш с малко по-ниско налягане, ама там пък има други неприятни неща, та най-добре е с подходящи за джантите гуми. Или обратното, зависи кое ти е водещо-гумите или джантите.
Но за джип винаги водещото би трябвало да са гумите, а джантите да са само средството да се сложат гумите в нужния размер.
Усещам, се, че и аз карам с неправилната комбинация, ама пусти фукарлък...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Здравейте,колеги
Имам един въпрос големи ли ще са гумите 235/85/16 на 2.0 тд,място има изрязан е професионално витарата е лифтитирана също както пише в дебелите книги интересуваме дали ще са и много тежки гумите и ако са и дали ще е добре да чипосам мотора
моля за отговори на компетентни лица
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнениеВиж горния пост-двигателя е 1.6 8 клапана бензин-няма никакви проблеми.Иска да сложи 31", твоите(и моите) са 28"
Определено ще умре много с тези гуми. За Витара са огромни. Да не говорим за слабия двигател 2,0тд. Слагай не по-големи от 29".
Коментар
-
Гуми 235/75/15 с показания тип джанта доколкото си спомням опират при пълно завиване, трябват фланци. А при лифт от 5 см. и още поне 3-4 см. от гумата/фабрично Витара излиза с 195/80/15/ мисля, че е желателно да се сложат фланци/ако не сте за пред кафето/!"Make love, not war!"
Коментар
-
Първоначално публикуван от ddt1 Преглед на мнениеЗдравейте,колеги
Имам един въпрос големи ли ще са гумите 235/85/16 на 2.0 тд,място има изрязан е професионално витарата е лифтитирана също както пише в дебелите книги интересуваме дали ще са и много тежки гумите и ако са и дали ще е добре да чипосам мотора
моля за отговори на компетентни лица.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар