Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Grand Vitara след 2005

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Grand Vitara след 2005

Здравейте колеги,
    насочил съм се към закупуване на Гранд Витара 2 (след 2005 година)
    Въпросът ми е имат ли проблем с ръждата (отдолу) като предните модели
    става дума за автомобил закупен от представителство и каран в
    България.
    Моля собственици на такива автомобили да споделят.
    Благодаря предварително.

От: Питане за Grand Vitara след 2005

Здравей колега, аз имам такава от 3 години и до сега проблемни изгнили /силно ръждиви места не съм видял нито отдолу нито по купето.Успех в избора.

Коментар

Благодаря за отговора колега,
      да разбирам ли, че освен ходовата част (носачи, мостове и т.н.) по купето имам предвид отдолу не би трябвало да има ръжди.

Коментар

Ако не е драскано по камъни, не би трябвало. Но на мен ми изгни "ухото" за болта на защитата на меката връзка. Така тракаше, сякаш карам трактор, натоварен със скрап.

Коментар

Първоначално публикуван от startera Преглед на мнение
          ...
          да разбирам ли, че освен ходовата част (носачи, мостове и т.н.) по купето имам предвид отдолу не би трябвало да има ръжди.
          Не знам какво трябва да разбираш, но една кола (особено джип) не я ли качиш на подемник и не я ли огледаш подробно отдолу, все едно си хвърляш парите на вятъра. Не можеш да си сигурен в нищо. Дори и да се носи славата, че "не гние". Много пъти съм оглеждал супер лъскави отвън дижпки, които отдолу са тотална щета.

Отделно ръждите по пода, много лесно се оправят от джамбазите с един спрей шагре за 5 лева. Гледаш, че няма ръжди, уж обработена, а се оказва, че е спрей напръскан директно върху ръждата. Изкарва няколко месеца до зимата, а напролет цъфва грозната истина.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря за отговорите.
            Колега Bullet питането ми е по-скоро защото съм се насочил към въпросният автомобил
            и ако имат проблем с ръждите като например старата Витара и Паджеро, ще се насоча към друг
            избор.
            Колата към която съм се насочил е закупена от представителството на Сузуки в България и продавача е
            първи собственик.
            Разбира се че ще я огледам подробно отдолу защото както е написал колегата по- горе
            може да е одрана или удряна.
            Но основния ми въпрос е оправили ли са проблема с ръждясването който имаха предните модели.

Коментар

Първоначално публикуван от startera Преглед на мнение
              Благодаря за отговорите.
              Колега Bullet питането ми е по-скоро защото съм се насочил към въпросният автомобил
              и ако имат проблем с ръждите като например старата Витара и Паджеро, ще се насоча към друг
              избор.
              Колата към която съм се насочил е закупена от представителството на Сузуки в България и продавача е
              първи собственик.
              Разбира се че ще я огледам подробно отдолу защото както е написал колегата по- горе
              може да е одрана или удряна.
              Но основния ми въпрос е оправили ли са проблема с ръждясването който имаха предните модели.

Как да оправят такъв проблем, като той не е техен?!
              Това са японски автомобили, правени за Япония, там зимата е различна от европейската и лугата която ръсят, също е различна. Немците си оправиха авотомобилите, щото си знаят химията, купете си немски джип и няма да е ръждясал.

Коментар

Преди месец сменях маслото на трансмисията и имах възможността да я огледам добре отдолу. Никъде нямаш ръжда ,независимо ,че е карана и по германски и австрийски пътища. Единствено пред конзалите на задните носачи имаше някакви следи от теч със ръждив цмят ,но опипах вътре през дупката и пръстите ми бяха мазни от някаквя си черна гадост ,като катран такова. Поне засега няма следи от ръжда никъде отдалолу. Единствено барабаните се наложи да боядисам ,щото черното отдавна беше станало ръждиво кафяво.

Коментар

Благодаря за отговора колега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X