Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 2.0 v6 нестабилни тихи обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Vitara 2.0 v6 нестабилни тихи обороти

Здравейте на всички! Нов съм във форума защото от скоро се сдобих с Vitara 2.0 v6 136 автоматик, която много харесвам. Витарата има газов инжекцион. Та на въпроса, на тихи обороти двигателя претриса не работи гладко над 1000 оборота се оправя. Форсира се добре и върви добре. Сменяхме свещи и прегледахме лулите изглеждат добре. Проблема го има на газ и на бензин еднакво. Не гори масло и антифриз до колкото имам наблюдение. Предния собственик твърди че веригите са сменени. Пиша ви за някъкъв съвет от какво може да бъде. Изчетох всичко по форумите но или отдавна нее писано за тоя двигател или темите са недовършени.
    Моля за вашите свети. Благодаря!

От: Vtara 2.0 v6 нестабилни тихи обороти

От къде си? Свали капаците и огледай ангренажните вериги и прилежащите карантии. Обтегачи, успокоители, ролки...и моята вървеше много добре, докато не изтрака внезапно и пиесата стана в стихове... Този двигател е пълен ташак, аз го разбрах по сложния начин.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от vladimirvelichkov Преглед на мнение
      Здравейте на всички! Нов съм във форума защото от скоро се сдобих с Vitara 2.0 v6 136 автоматик, която много харесвам. Витарата има газов инжекцион. Та на въпроса, на тихи обороти двигателя претриса не работи гладко над 1000 оборота се оправя. Форсира се добре и върви добре. Сменяхме свещи и прегледахме лулите изглеждат добре. Проблема го има на газ и на бензин еднакво. Не гори масло и антифриз до колкото имам наблюдение. Предния собственик твърди че веригите са сменени. Пиша ви за някъкъв съвет от какво може да бъде. Изчетох всичко по форумите но или отдавна нее писано за тоя двигател или темите са недовършени.
      Моля за вашите свети. Благодаря!
      Стига бе човек, не ме отчайвай така много ми допадна витарката То наистина се чува леко претракване от веригите на тихи обороти.

Коментар

От Шумен съм. Стига бе човек не ме отчайвай така много ми допадна витарката. То наистина се чува леко претракване от веригите на тихи обороти.

Коментар

Здрасти колега и честито за Витарата.
          Върни се пак на лулите и ги провери отново. Нали знаеш, че те са едно с бобините.
          Имах подобен проблем. Смених две преди година и за сега е ок.
          Ако имаш средства ги смени и шесте, те са консуматив, ама цената е около 90лв за брой.
          Успех.
          P.S. Мотора е куче, зависи от поддръжката.

Коментар

И аз залагам на лулите,не знам как решиха че мотора е ташак,при правилно обслужване мотора си е много добър.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Обслужвал съм го редовно, може да се каже, че съм го глезил. Строши се като пич внезапно и непоправимо. Може и да не съм имал късмет, дано да е изключение. Със здраве да си ги карате!

Теди

Коментар

Маслото е важно да се сменя навреме и с правилното , понеже обтегача на веригата се опъва от налягането . Не вярвам да е ламбда сонда , понеже го прави и на газ . Мисля , че тези мотори след продължителен пробег на газ имат проблем с леглата на клапаните , и последно - преди време като си търсех джипка и четях из форумите , попадна на тема ( дали тук или на Сузуки форума ? ) за някаква гняс ( като грес ) , която се натрупва под капака на разпределителните валове и наоколо и трябва да се отваря и чисти...
                Не знам дали е сменяна веригата и "бананите" , но не е вечна ! , сменях на около 130 000 км на балено 1.8 .

Коментар

[QUOTE=vladimirvelichkov;2826060 Та на въпроса, на тихи обороти двигателя претриса не работи гладко над 1000 оборота се оправя. Форсира се добре и върви добре. Сменяхме свещи и прегледахме лулите изглеждат добре. Проблема го има на газ и на бензин еднакво. ![/QUOTE]

Първо да ВИ е честита "машинката".
                  Щом проблема е и на двете горива "възможностите" са в две насоки 1 -проблем в бутална група, 2- проблем в отговорен "информатор" Пр. -кислороден датчик, температурен датчик, дебитомер и пр.....
                  Като начало потърсете съдействие за диагностика в някой от сервизите в Шумен.
                  (Ако не се справите може да погледнем на "живо" проблема, защото сте на близо)

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                    Обслужвал съм го редовно, може да се каже, че съм го глезил. Строши се като пич внезапно и непоправимо. Може и да не съм имал късмет, дано да е изключение. Със здраве да си ги карате!
                    Извън темата е но, как така се строши изведнъж?
                    Кажи малко подробности около края на този мотор. Може да е полезно за някой.
                    Благодаря.

Коментар

Благодаря на всички за насоките. Много се радвам,че вече сум участник в този форум а и Витарката е супер като изключим този проблем. Ще пиша след като имам някакъв резултат. Лека и спокойна нощ на всички.

Коментар

Eто така-както си карах, изведнъж от V6 2.0 се превърна в 1.6 атмосферен дизел-и по мощност, но най-вече по звук...като току-що припален дизел на - 25 градуса. Единият от обтегачите на дългата верига-десния, липсваше. Това, което беше останало от него, беше разпределено по целия двигател във вид на стружки -картери, маслена помпа, маслопроводи, повдигачи на клапаните и так далее и тому подобное...

Теди

Коментар

И аз го четох това. Започва да пуши през аспуха. Става въпрос за решетките под капака на клапаните.
                          Последно редактирано от vladimirvelichkov; 17-09-15, 22:24.

Коментар

От: Vitara 2.0 v6 нестабилни тихи обороти

Здравейте. Сменихме 3 от бобините с нови и нови свещи NGK BKR6 каквито са по каталог, като регулирахме разстоянието на 0,6. Сега прекъсването значително намаля но не изчезна напълно. Не знам в Шумен към кого да се обърна за помощ. За сега никой не може да реши проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                              Първо да ВИ е честита "машинката".
                              Щом проблема е и на двете горива "възможностите" са в две насоки 1 -проблем в бутална група, 2- проблем в отговорен "информатор" Пр. -кислороден датчик, температурен датчик, дебитомер и пр.....
                              Като начало потърсете съдействие за диагностика в някой от сервизите в Шумен.
                              (Ако не се справите може да погледнем на "живо" проблема, защото сте на близо)
                              Здравейте, как мога да се свържа с вас евентуално да погледнете за какво става на въпрос. Ще съм ви благодарен и ще се радвам да се запознаем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X