Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модул дневни светлини на Vitara 1.9TD '98

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Модул дневни светлини на Vitara 1.9TD '98

https://youtu.be/BWMOieDDSAE
    Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
      This video is private.
      Sorry about that.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Повечето японски се управляват по минус затова имаш постоянни 12 волта
        vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
        Suzuki GSR600 98 hp
        Nissan Pathfinder 174 hp
        0878222 три 3 шест

Коментар

Не само фаровете.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Това ясно, ама по схема като смъкна лампите трябва да имам 12в само на 1 кабел от всичките 3 на H4. На другите два трябва да дава 0в. В случая обаче има 12в на два от кабелите - централния ("масата") и този за дълги. Не мога да разбера от къде дългите получават 12в след като и двете лампи са свалени, а ключа да управление на светлините може да даде само маса. Колега по-горе спомена, че е испанска сглобка. Да не би тая Витара да е някакъв японско-европейски мелез и да са пипали по иснаталацията?

Коментар

"все пак е японец и има нещо в малката си глава и то е на място."

Да ма прощаваш сватя - ма нйе тъй.

Това с постоянния плюс на крушките си е като пироман в завод за фойерверки .
              Всичките са на терсене- ма они на опаки .
              Знаем нещо за инсталациите - специално за витарата - не е любима .

Да кажем и друго - японците никога не са имали ресурси - ограничавали са се във всичко - даже и във сигурността .

Ако трябва - ще си сложа две ленти на батерийки от "Кауф...д" - на автономно светене - ма такива заврънгачки няма да тургам и на Лада!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                This video is private.
                Sorry about that.
                Now is public video ,cheers !

https://youtu.be/BWMOieDDSAE?t=1
                Последно редактирано от Людмил Кюковски; 22-09-15, 17:24.
                Лудак

Коментар

и?
                  какво трябваше да е?

Коментар

Надявам се, че не мериш със светодиоден пробник (в случая). И или схемата не е тази, или нещо друго не е то. Няма как да получиш конкретен отговор.
                    Даника

Коментар

Първоначално публикуван от juslen
                      .... Явно никой тук не е човъркал инсталацията на фаровете на Витара....
                      Явно не четеш какво ти пишат хората . Именно защото съм човъркал , твърдя . И никой не казва , че не може да се направи . Струва ли си ?

Коментар

Струва си, щом сме се захванали. Модула вече е при мен. Началото на другата седмица ще се монтира. Меря с мултицет. Но както и да е, за момента мисля, че са налични всички условия да стане успешно - имам 12V на кабелите за дълги, 0V на габаритите, маса колкото искаш...това е.

Какво не съм прочел? Основното, което прочетох е да не се занимавам или да сложа допълнителни LED светлини. Tемата е как да се сложи модул DRL, не дали да се сложи.

Ще пиша отново като го сложа.

Коментар

По куплунгите на фаровете за има/няма ползвай пробна лампа с 10-20вт. крушка.
                          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от juslen Преглед на мнение
                            Струва си, щом сме се захванали. Модула вече е при мен. Началото на другата седмица ще се монтира. Меря с мултицет. Но както и да е, за момента мисля, че са налични всички условия да стане успешно - имам 12V на кабелите за дълги, 0V на габаритите, маса колкото искаш...това е.

Какво не съм прочел? Основното, което прочетох е да не се занимавам или да сложа допълнителни LED светлини. Tемата е как да се сложи модул DRL, не дали да се сложи.

Ще пиша отново като го сложа.
                            Да споделиш после и със снимки и да ни обясниш подробно как работи ,че е интересно !
                            Лудак

Коментар

След около 3 часа перипетии, модула е монтиран успешно и колегата вече може да се радва на своите законни DRL.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150929_212256819.jpg
Прегледи:1
Размер:50.7 КБ
ID:5683770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150929_212314726.jpg
Размер:33.1 КБ
ID:5683771

Свързване с 5 кабела или по-точно 4, понеже 2 от кабелите се връзват на маса:

Оранжев кабел. Свързва се към Жълт с черна ивица на буксата от контактния ключ, респективно на главен контакт, положение 2 на ключа. Ролята му е да измерва напрежението в системата. Когато напрежението достигне прага на заработване на модула, дневните светлини се включват. Стъпката на този праг може да се настройва ръчно в програмен на режим на модула (за справка погледнете ръководството). Иначе казано, когато напрежението стане по-високо от 13V, което е сигурен признак, че двигателя работи, дългите се включват плавно до 30% мощност.

Име:IMG_20150929_210802963.jpg
Размер:84.7 КБ
ID:5683774

Червен кабел с предпазител 15А. Свързва се към червен кабел (общия кабел на дългите светлини, по който има постоянни 12V). Този кабел служи за захранване на модула.

Име:IMG_20150929_210820831.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5683775

Син + Жълто-зелен. Връзват се на маса. Свързват се на произволно удобно и близко до модула място. Мисля, че от снимката можете да се ориентирате къде съм го вързал аз. Чрез тях модула включва дългите светлини, като им подава маса, респективно затваря веригата, но с импулсно понижен ток (30% от номиналния).

Име:IMG_20150929_210921097.jpg
Размер:96.9 КБ
ID:5683776

Черен кабел. Връзва се към плюсия кабел на габаритите (въпреки, че основните светлини се управляват по минус, имайте предвид, че габаритите са по плюс). Свързва се кум червен със синя ивица кабел (+12V) от габаритите. Отново от снимката можете да се ориентирате къде напрактика се намира снопа. Кабела служи за сигнал от основните светлини, т.е. когато модула получи +12V на този кабел, съответно вие решите да включите габарити/къси/дълги от лостчето до волана, той разбира, че основните светлини на автомобила са включени и преустановява действието на дневните светлини.

Име:IMG_20150929_210939195.jpg
Размер:130.0 КБ
ID:5683777

Това е всичко.

И пак ще се повторя. Това е най-интелигентният начин автомобил без фабрични DRL да сдобие такива. И освен, че е най-ефективният, той е и напълно законем (ако все пак на някой му пука).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X