Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Основен ремонт на двигател ????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Основен ремонт на двигател ????

Здравейте, става въпрос за сузуки витара 1.6 16V :
    Преди около 10 месеца се наложи да направя ремонт на двигателя, който се състоя в следното:
    смяна на коляновият вал от 8V и ремонт на разпределителният вал със смяна на няколко клапана и изпускателни колектори.
    След това всичко беше наред до преди 2 месеца. Скъса се гарнитурата между буталата и разпределителния вал (мисля, че е на главата) и пак ремонт съответно. След това нямаше настройване на работата на бензин но и с това се справихме. И преди два дена както си карам изведнъж ми се покачи нивото на водата рязко, спрях изчаках малко отворих радиатора и вътре беше празно, събра около 2 литра вода, погледнах маслото не беше пресечено. Продължих да карам без никакви проблеми. Вечерта се прибрах вкъщи и като поизстина проверих нивото на водата и пак трябваше да долея около 1 литър, пак погледнах нивото на маслото, но си беше наред. Да подчертая, че през целият ден не съм имал никакви проблеми като: (придърпвания или бели пушеци от ауспуха). На сутринта проверих маслото и беше като боза пресечено, от там в сервиза и разглобяване. Нямаше никакви поражения по гарнитури.

Та въпроса ми от къде може да е влязла водата в маслото?

От: Основен ремонт на двигател ????

Като не са гарнитури ще са пукнатини по блока или главата.

Коментар

И аз това си мисля, но как да ги намеря, защото по видимата част не мога да забележа такива.

Коментар

Първоначално публикуван от fanfanetko Преглед на мнение
        от там в сервиза и разглобяване. Нямаше никакви поражения по гарнитури.

Та въпроса ми от къде може да е влязла водата в маслото?
        Груби грешки. Бягайте от сервизи и майстори ,които първо разглобяват и после се "чешат по главите" къде точно е проблема.
        Първо се диагностицира и локализира проблема и чак след това е "рязането". Разглобяването с "учебна цел" вреди на "джоба" и "формира" нерви на собственика! (добре е ,че не всички прилагат този занаятчийски подход)
        -От споделеното съм песимистично настроен,,че ще имате качествена услуга.(факт е ,че търсите "мнения", постфактум във форума и вече трудно може да се помогне)

Коментар

Главата на тест , на цилиндрите тапи и надуване.И двете упражнения направи , за да му е последно разглобяване.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            Главата на тест , на цилиндрите тапи и надуване.И двете упражнения направи , за да му е последно разглобяване.
            Какъв е този тест на главата и как така тапи на цилиндрите и надуване?

Коментар

И аз това си мисля, но как да ги намеря, защото по видимата част не мога да забележа такива.
              Може да не се виждат,има други методи.
              Кажи от къде си,да каже някой къде да отидеш.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

От София

Коментар

Упс http://www.offroad-bulgaria.com/show...=177024&page=2

http://evrovan.com/page19.php
                  Последно редактирано от коко келеша; 24-08-15, 20:54.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                    Груби грешки. Бягайте от сервизи и майстори ,които първо разглобяват и после се "чешат по главите" къде точно е проблема.
                    Първо се диагностицира и локализира проблема и чак след това е "рязането". Разглобяването с "учебна цел" вреди на "джоба" и "формира" нерви на собственика! (добре е ,че не всички прилагат този занаятчийски подход)
                    -От споделеното съм песимистично настроен,,че ще имате качествена услуга.(факт е ,че търсите "мнения", постфактум във форума и вече трудно може да се помогне)
                    колегата е дал отговора.

Коментар

Моят блок беше пукнат между 2 и 3 цилиндър под изпускателният колектор до една голяма тапа - малка пукнатина и доста дълго я търсих.
                      Honda XL600LM, 1987
                      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

E там у #9 ще го нагласят.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Оказа се спукана глава между водачите на клапаните и пукнатината продължава навътре в гнездата на водачите. Намерих друга глава и сега е почти готова. Интересуваме следното: необходимо ли е смяна на болтовете на главата, защото ми казаха че е желателно или мога да избегна този разход.

Коментар

казаха че е желателно
                            Да ,така е.
                            -Ако все пак ще слагате старите-задължително да ги проверят(щом се занимават ,трябва да са се научили с какво и как).

Коментар

Късно видях нещата които изтрих и не мога с чиста съвест да раздам наказания ама виновните за лични ританки в техническата тема да се броят наказани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X