Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Гранд Витара 2.5 в6 диференциал помощ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки Гранд Витара 2.5 в6 диференциал помощ ?

Здравейте колеги,

В къщи от 2008 година имаме Сузуки Гранд Витара 2004 2.5 в6 автомат с новото табло. Преди около 4 години и сменихме задните лагери и след това разбрахме че дифа вие и така четири години и около 80 000 км без никакъв проблем до преди около 3 седмици когато диференциала изви на пенсиониране.
    Колата не я ползвам аз и не се занимав аз с потръжката и, защото не желая да влизам в излишни разправий но, понеже от липсата на Сузукито и висенето без цел в сервиз пряко ме засягат реших да ви попитам за съвет и помощ?
    В сузуки българия ми обявиха около 2000 лв за части което не е добър варянт защото тези пари ги нямаме, това е най-крайния варянт !
    -От кой модели сузуки дифа е съвместим за този модел Като се има предвид че колата е Автомат
    -Бях чел за рециклиране тук в форума но мненията са доста противоположни и сметнах че не е добър варянт, вие какво ще кажете по въпроса.

От: Сузуки Гранд Витара 2.5 в6 диференциал помощ ?

Не зная как съм пуснал темата по средата на нищото, ще помоля Модераторите да я преместят в раздел Сузуки.

Коментар

От така зададеното питане става ясно, че няма сам да си решаваш проблема. В тази връзка би било най-добре да кажеш къде се намираш, за да те насочим към "наш" човек, който да те "оправи".

Според мен най-бързо и евтино би било закупуването на читаво прасе 2ра ръка, което да земени умрялото.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Колата се намира в София, и не няма сам да я правя не че немога да свърша гайкаджииската работа или да нямам желание, но така са решили родителите ми....
        Относно намирането на "ново (втора употреба) прасе" преди време бях чел че дифовете на тези Сузукита са дефектни или по скоро не искарват много, джипката е на 210 000 км реални .
        И за това питанего ми е от някой друг модел Сузуки или друга джипка дали не е взаимо заменяем. Трябва днес да пристигне кардан от Пловдив но с различен сериен номер, ще го минтират (ако успеят) и ще се тества дали ще свърши работа и дали като цяло автомата ще работи като хората .

Коментар

Диференцияли правя и тунинговам доста успешно,но не винаги е оправдано ценово.Не е лошо да ми звъннеш,ще ти обясня подробно.Тел-а ми е в подписа.
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Мерси колеги, джипката е в движение, с друг диф втора ръка, мойте мъки да съм Такси приключиха !

Коментар

Първоначално публикуван от KPPAVLOV Преглед на мнение
              Мерси колеги, джипката е в движение, с друг диф втора ръка, мойте мъки да съм Такси приключиха !
              Това е добре, но същото ли е числото на новият диф и пробвахте ли 4х4 как работи.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                Това е добре, но същото ли е числото на новият диф...
                Дано...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Всичко е тествано и работи "новия" диф не вие и не шуми. Продължава се безмилостната експлатация на джипката. Само за информация или по скоро да похваля Сузукито, това му е втория ремот освен консумативите от както го ползваме. Взехме го на 64 000 км от сузуки 2008 година, минали сме му 150 000 км на газ с газов инжекцион БРЦ, ремонтите са били свързани с нови спирачни маркучи, заден десен цилиндър беше испуснал сменихме ги и двата и диференциала. Маслата, филтрите,свещите, накладките не ги броя, сменени са един път и предни дискове за това време и то наскоро. Като цяло мнението ми е че, колата уникално здрава и без проблема

Коментар

И за този пробег не сте правили нищо по предницата - визирам кормилни накрайници, шаринири?
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Накрайници не са сменяни, шарнирите са рециклирани април месец тази година. Колата се кара градско и се пътува с нея, много рядко е карана по горите и чукарите, ходя на риба с нея но това ми се случва 1-2 пъти годишно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X