Тия паразитни хебели от магазините издържат от днес до утре. А и тия дето са не-оригинални всеки път са имали луфт от нови. Все си мсиля, че трябва една идея по-плътно да влизат, а не като стегнеш всичко и да може да клатиш хебела нагоре/надолу. И търя различни решения (с малко повече технически детайли).
Вариант 1: Пак купешки хебел, ама оригинален. Издържали уж повече. Въпросите са:
1.а) Колко повече?
2.б) Пак ли "хлопа" още от нов?
Вариант 2 : Лагери. Обаче т'ва най-вероятно ще пренесе ударите от кормилната система към рамата директно. И съответно не знам до колко е удачно, нито колко издържа. За този вариант се търси следната информация:
2.а) Какви лагери се ползват?
2.б) Как се държи спрямо купешки тампон?
2.в) Колко време изкарва?
2.г) Как се реализира това решение?
Вариант 3: С правена тампон. Взема се правилният материал и се прави една втулка. Тук въпросите са следните:
3.а) Какъв материал?
3.б) Нужна ли е метална втулка? Предполагам не, но да си питам .
3.в) Какъв луфт се оставя до оста на която се нанизва хебела?
3.г) Поведение спрямо кушешкият вариант?
Вариант 4: Нещо различно от по-горните . Всякакви интересни идеи са добре дошли.
Та така . Знам, че малко на готово питам за тези неща, но ще споделя после решението и последиците от него. Ако съберем систематизирана информация ще е полезна за хората да си преценят кое решение е за тях спроед нуждите им.
Вариант 1: Пак купешки хебел, ама оригинален. Издържали уж повече. Въпросите са:
1.а) Колко повече?
2.б) Пак ли "хлопа" още от нов?
Вариант 2 : Лагери. Обаче т'ва най-вероятно ще пренесе ударите от кормилната система към рамата директно. И съответно не знам до колко е удачно, нито колко издържа. За този вариант се търси следната информация:
2.а) Какви лагери се ползват?
2.б) Как се държи спрямо купешки тампон?
2.в) Колко време изкарва?
2.г) Как се реализира това решение?
Вариант 3: С правена тампон. Взема се правилният материал и се прави една втулка. Тук въпросите са следните:
3.а) Какъв материал?
3.б) Нужна ли е метална втулка? Предполагам не, но да си питам .
3.в) Какъв луфт се оставя до оста на която се нанизва хебела?
3.г) Поведение спрямо кушешкият вариант?
Вариант 4: Нещо различно от по-горните . Всякакви интересни идеи са добре дошли.
Та така . Знам, че малко на готово питам за тези неща, но ще споделя после решението и последиците от него. Ако съберем систематизирана информация ще е полезна за хората да си преценят кое решение е за тях спроед нуждите им.
Коментар