Здравейте колеги, наскоро се появи следният проблем със стрелката за температура на таблото. След запалване на мотора (около 1 минути) стрелката се засилва галоволомно нагоре и спира чак след червената зона. След като изгасне мотора си слиза до нормално положение на студен мотор. Незнам дали съм прав но би трябвало таблото да взема информация от датчика който е до термостата зеления накрайник. Именно него го замерих и дава леко завишено съпротивление но според аутодата е в нормите. Въпросът ми е от този датчик ли взема таблото информация или има и друг? И също възможно ли е да има нещо заминало вътре в самото табло понеже не съм разглобявал досега табло. Благодаря предварително на всички
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за температурен датчик Suzuki Vitara (1.6 8v 1998г.)
Свий
X
-
От: Питане за температурен датчик Suzuki Vitara (1.6 8v 1998г.)
Датчика за таблото е с една букса и се намира под термостата. Ако дава на късо той или кабелчето стрелката отива до край. Самата букса е занитена за датчика и лесно се къса дори при вадене на кабелната обувка. Успех.0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
-
Благодаря много колега , оказа се прав. Проблема е в датчика който се намира под термостата! Четох и от други форуми информация и се оказа е този датчик който съм мерил подава информация към ЕКУ-то единственноПоздрави
Коментар
-
Колеги смених днеска датчика с нов но уви проблема си остава същия с малката разлика че сега стрелката по бавно се движи нагоре докато стигне края на скалата и на студен двигател малко по късно тръгва нагоре (2-3 минути). Давайте предположения ....табло, кабели ...то май друго нямаАко някои е разглобявал табло да сподели тънкости. Благодаря предварително
Коментар
-
Колеги проверих в AUTODATA за този сензор някаква информация но там отбелязват само този който е за ECU-to. Има таблица със данни за съпротивлението при различните температури но не съм сигурен дали трябва стойностите да са еднакви при двата сензора? Ако някой има идея къде да намеря информация специално за стойностите на датчика за таблото да сподели
Благодатя предварително
Коментар
-
Здравейте колеги отново. Бях позарязал малко Витарата че имах доста друга работа но днес я разглобих да видя какво ще излезе с тоя датчик. Поръчах нов както споменах и пак същата. Днес проверих кабелите и от тях не е (пуснах външен кабел до таблото и пак същата. Сега вече остана само таблото и него го разглобих но с електрониката малко съм на вие та затова реших пак да питам. Самият показател си изглежда добре то е само една намотка но забелязах че между крачетата (3 на брой) има едно съпротивление. Дали има вероятност то да прави беля и как да го разпозная какво е с мултицета. Мислех да купя цяло табло ама хем се намират трудно хем скъпи пущинитеБлагодаря на всеки който може да даде идея. Поздрави
Коментар
-
Резистора на таблото би трябвало да е с цветен код. Ако е испанка, гледаш по европейската маркировка, ако е японка - по японската. Различни са.
Директното мерене - зависи дали резистора е последователен на уреда или е паралелно. Нямам никакъв спомен. Ако е последователно - просто мериш и виждаш. Ако е паралелно, ще трябва да отпоиш единия край. Пипа се внимателно. Все пак, пробвай с цветния код.
Датчика по спомен е около 2 килоома на 20 градуса. Не са ми останали здрави да премеря.
За всеки случай, премери колко показва датчика сам по себе си, след това, така и така си свалил таблото, закачи жицата на датчика и премери дали на пина на таблото показва същото. Просто за проверка на трасето.
След това премери дали на контакт до уреда на таблото стига захранване и колко.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар