Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за избор на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко помощ за избор на Витара

Здравейте колеги,
    Реших да си взема една Витарка за риба + балкан. Тъй като съм карал само дизелаци до момента и не съм от най-вещите на тема коли съм се спрял на 3 :

*** без линкове към обяви ***

Естествено ще ги огледам добре, ще ги покарам, но не знам какво да търся като старндартни проблеми при тях. Малко помощ моля?
    Мерси.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-03-15, 13:08.

От: Малко помощ за избор на Витара

Вземай най-малко изгнилата.
    Всичко друго се прави, ръждата не.

Иначе какво да гледаш-като на всяка кола-да няма сериозни течове на течности, да пали лесно, да ускорява добре, абе все такива неща.
    За 4х4: включи предния мост, и покарай малко по твърда настилка, като правиш по-остри завои. Трябва осезаемо да усещаш нежелание да завива, колкото по-остър завоя-толкова не иска да завие. Но не прекалявай де, това е тормоз за машината.
    И пак-най-стандартния проблем при витарите е ръждата. Гледай най-вече рамата, зад стойките на задните амортисьори, повече от вътрешната страна. Всякакви пресни бои и битумни замазки са признак на скорошен ремонт, а той се прави само за козметика-колкото да се продаде колата.

Успех, и да се похвалиш какво си купил.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мерси за отговора колега. Ще ги проверя щателно. А годината на производство има ли значение при огледа - смисъл през еди коя си година да е имало мизерия с нещо си? Колите които гледам са 90,91 и 2000.

Коментар

Тази от 2000 трябва да е гранд витара. ПО принцип всяко по-ново нещо е по-добро от предишното, та и с грандовете така. Не знам с кой мотор е, но ако е с 2 литра, но 4 цилиндъра, а не 6-удряш джакпота. По всеобщо мнение това е супер двигател, но май не са много често срещани.

Другите две са си стария модел, и няма нищо кой знае какво особено. Провери маркучите за антифриза дали не се втвърдяват след като двигателя загрее-демек проблем с гарнитура, или спукана глава, но ако джипа е поддържан и каран по предписанията-не би трябвало да има проблем и там.

И пак-основния враг на витарите е ръждата. По купето както и да е, но гнилочи по рамата са доста често срещани, а са трудни за поправка. То не се и поправя де, по принцип рама не се заварява, но ние сме по-умни от конструкторите, и заваряваме.
        Та гледай най-напред за ръжди, и после чак за проблеми по механиката.

Коментар

Тази от 2000 г. също може да е витара, но със сигурност е испанка.
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

ОК а има ли разлика в повдигането между Гранд и нормална Витара? Принципно гледам моделите с 2 врати.

Коментар

Първоначално публикуван от igyulev Преглед на мнение
              ОК а има ли разлика в повдигането между Гранд и нормална Витара? Принципно гледам моделите с 2 врати.
              Да разлика има очевидната е че гранда няма А рамо а щанга отзад

Коментар

Мерси на всички колеги, които помогнаха. Взех си този "звяр" :
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:150.0 КБ
ID:5650100

Име:2.jpg
Размер:105.8 КБ
ID:5650101

Име:3.jpg
Размер:163.9 КБ
ID:5650102
                Доста запазена количка на пръв оглед. Добре се кара, освен че хвърли една торба сажди като я понапънахме малко. Мисля че трябва да изкормим аспуха от глупостите вътре. Всичко друго си беше наред.
                Някой може ли да предложи майстор за повдигане в околията на Пловдив?

Коментар

Честита да ти е,много да те радва и много безаварийни км.За лифта виж колегата traveling,той изработва подложките и всичко необходимо,а и е от Пловдив.
                  SUZUKI VITARA V6
                  HONDA CBR 919RR
                  MERCEDES ML
                  MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Честито! Да си я караш със здраве
                    Отдолу е третирана за ръжда, дали превантивно или замаскирващо трябва да огледаш подробно. И ако се налага да вземеш мерки навреме.
                    Не е редно да пуши черно - трябва да проследиш дали продължава и при нужда да търсиш проблем.
                    Аз съм от Пловдив. Ако имаш нужда ще помагаме с каквото можеш. Телефона е в подписа ми.
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Видях, че е третирана, но като я повдигнахме нямаше капка ръжда отдолу по шасито и около пружините. В момента е в Тех-Ко да и сменят всичко, което трябва да се смени. Не пуши изобщо, избълва един куп сажди като я настъпах над 60, че не искаше да върви. Всички мислят че е от аспуха. Като я покарах малко вдигаше 90-100 без проблем. Да видим какво ще излезе от цялата работа. Мисля че ще трябва да я повдигна 5-10 см, че на язовира където се подвизавам има по-височки камъни и дънери.

Коментар

Личи си, че си новак...
                        10 см са страшно много.
                        Стандартно повдигаме витарите с 5 см, като и това е много, а с големи гуми започва да изглежда като съвсем друг джип. Нищо общо със стандартната витара.

Щом си от Пловдив-търси Краси(тук traveling). Той може да ти помогне с повдигането.

Коментар

За повдигането и другите проблеми ще помагаме с каквото можем, не бързай да и трошиш ауспуха, иначе може да се насади от рено .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Кольо - не съм новак, голям новак съм Днес я регистрирах и ще я покарам малко по язовира да видя дали има проблеми. Ако има звънкам веднага на Краси (traveling). Благодаря много за помощта и търпението с лаик като мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X