Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса от нов собственик на Sidekick

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса от нов собственик на Sidekick

Здравейте,
    Нов съм във форума, както и в заниманията с джипове. Сравнително наскоро по наследство се сдобих с едно Suzuki Sidekick 1.6 JLX 16V('96) кабрио/хардтоп, в не прекалено доборо (но все пак работещо) състояние и имам намерение да го реставрирам до нормален вид. Въпреки че изчетох доста, така и не успях да открия отговори на някои въпроси които ме човъркат във връзка с автомобила. Ето ги и тях:
    - възможно ли е да се монтират фарове от Vitara на Sidekick? При Sidekick-а фаровете и мигачите са отделно, докато на Vitara са цели - в моя случай са счупени стъклата на мигачите. Намерих само мигачи от американския eBay, но в общи линии по мои наблюдения е по-евтино и по-малко разправия от купуването и слагането на цели фарове стига да е възможно.
    - задната врата не може да се отвори по нормален начин (може би от стоене и неотваряне) - разбрах че това е масов проблем на модела - ако има някакъв финт да се отвори без да се налага да разглобявам всичко ще се радвам да го чуя
    - огледалата на автомобила изглеждат фиксирани и никъде не се виждат лостчета на самите тях или бутон за управление (долната част на таблото където са бутоните е разглобена). Съществува ли модификация на автомобила без регулиране на огледалата?
    - фабрично автомобила е с ръчно управление на стъклата - възможно ли е да се конвертира към ел. стъкла и какви части са необходими за целта (освен очевидните машинки, кори и бутони)?

Поздрави и благодаря предварително
    Последно редактирано от c0ldblooded; 18-02-15, 15:00.

От: Няколко въпроса от нов собственик на Sidekick

Здравей, добре дошъл във форума. Ако наистина сте решени да я възстановите ще успеете.
    Въпросите подред:
    1. Може, но запази й външният вид оригинален, има на части колкото искаш и в този форум.
    2. Трябва ти дръжка или просто механизма е заял?!
    3. Фиксирани ни са, ако може да се каже така, не се сгъват на никъде, глупаво особено в България. Бутон за тях трябва да има особено, ако е сайдкик, но не е сигурно.
    4. Ръчното успешно се заменя с електрическо, всичко възлиза на около 200лева, в зависимост.
    Бутоните са най-дефицитната част, за повече въпроси, звънни ми на телефона.

Пиши от къде си колега и качи малко снимки, може и още нещо да намерим. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от c0ldblooded Преглед на мнение
      възможно ли е да се конвертира към ел. стъкла и какви части са необходими за целта
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:76.5 КБ
ID:5642504Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (13).jpg
Размер:76.7 КБ
ID:5642503Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (2).jpg
Размер:101.7 КБ
ID:5642502Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (3).jpg
Размер:115.3 КБ
ID:5642501Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (4).jpg
Размер:102.9 КБ
ID:5642500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (5).jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5642499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (6).jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5642498Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (7).jpg
Размер:24.6 КБ
ID:5642497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (8).jpg
Размер:91.2 КБ
ID:5642496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (9).jpg
Размер:88.8 КБ
ID:5642495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (10).jpg
Размер:95.3 КБ
ID:5642494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (12).jpg
Размер:107.7 КБ
ID:5642493Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (11).jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5642492Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1 (14).jpg
Размер:139.9 КБ
ID:5642491

Коментар

Много не се разбира,но става. Винаги съм се чудил на американците; слагат клима, а няма ел.огледала , ел.стъкла и хидравлика. П. С. Понякога нямат и предно.
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
          Много не се разбира,но става. Винаги съм се чудил на американците; слагат клима, а няма ел.огледала , ел.стъкла и хидравлика. П. С. Понякога нямат и предно.
          Ванка, ми то ако нема клима къв джип е

Коментар

ИМХО като има А/С, за какво са ти ел. стъкла?
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за бързите отговори и снимките - явно остава да разкостя вратите и да видя за какво иде реч вътре
              @trent
              То според американците ако няма AC не се класира за кола, за джип да не говрим Между другото леко съм объркал - модела е JX
              За фаровете и мигачите определено предпочитам да сменя само мигачи, ще опитам да разровя още да видим какво ще излезе.
              Задната врата е заяла, дръжката е още здрава но има леки пукнатини - не ми се искаше да я насилвам повече за да не ми остане в ръцете..
              За съжаление никъде не се вижда бутон за огледалата - аз под фикисрани имам предвид да имат някаква регулация в 4те посоки на самото огледало, сгъването е полезно но при тези джипки го няма наистина.

Иначе автомобила представлява ето това, плюс-минус bullbar-a:

Име:IMG_2537.jpg
Размер:171.8 КБ
ID:5642510 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2536.jpg
Размер:194.3 КБ
ID:5642511 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2534.jpg
Размер:196.0 КБ
ID:5642512 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2535.jpg
Размер:219.2 КБ
ID:5642513

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                ИМХО като има А/С, за какво са ти ел. стъкла?
                За да изхвърлиш опаковката от хамбургера

Коментар

Добре изглежда, дай снимки вътре и на коша. Витарата е JX/16вентила, което означава, че няма псоочените екстри освен клима, но ако пуснеш снимки вътре ще ти кажа дали е оригинална. Таванът изглежда нов, американски модел е , но дали не е от репликите, ако да-пиши как е направен и за колко пари е взет. Джантите са яки и са пет броя, оригинално не е с тези, отзад стойката на резервната гума е много странна. Имаш подкартерна защита, а отпред е удряна, маската и бронята са нови, калниците май и те, лявото огледало е сменяно с такова от витара, дясното е оригинално. Разкажи й историята, ако я знаеш, ако не-ще напишеш нова, успех

Коментар

Има живот в тази витара. Ще налееш малко пари с нея да я постегнеш и попълниш липсите и ще я караш.
                    Откъде си? Дай да те пратим при някой витараджия да си говорите на бири спокойно
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

@trent
                      Нямам снимки от коша под ръка в момента, а и колата не ми е точно под ръка - имам няколко от интериора, които ще закача най-долу. Историята най-грубо е следната - джипката беше купена от баща ми около 2003-2004та като втори автомобил с идеята да се ходи по недостъпни за нормален автомобил места - покрай това обиколи с нея доста места във и извън България През последните няколко години не я караше особено често освен редки разходки около града (странната стойка на задната гума се ползваше за "закачалка" за велосипеди) поради здравословни проблеми. За съжаление баща ми почина преди известно време и колата заедно с 2 други премина в мои ръце. В интерес на истината джипката постоя известно време на паркинга преди да измисля какво да правя с нея, но след една случка много сериозно се замислих да я оправя и да я използвам - случи ми се инцидент с другата ми кола, при който единствения който успя да ме издърпа от канавката, в която ме бяха бутнали беше точно с Vitara Та така постепенно дойдохме до този момент... За тавана и джантите мога само да кажа че колата дойде оригинално с тях - баща ми определено не беше фен на добавянето на неща към колите си. За удар - да имало е доколкото знам един в предната част, какво друго е било засегнато освен маската и бронята обаче нямам идея. Това с огледалата определено не го бях забелязал - чак сега след като видях че си го написал загледах по-сериозно снимките и видях че едното огледало е цяло а другото от 2 части...

@stojan_defender-a
                      Дано да е така - има на няколко места ръжди и дупки които ще искат оправяне но не изглеждат да са нещо фрапантно. В момента обаче (тъй като е стояла известно време) въпреки че пали и върви, не ми се ще да правя експерименти с каране - по-скоро бих я вдигнал с платформа до някой сервиз/майстор където да я обслужат и прегледат обстойно.
                      Иначе и аз и джипката се намираме в София

Между другото имам още един (може би глупав) въпрос - като рових за ел. стъклата ми направи впечатление че корите са различни от моите т.е. моите са доста плоски, докато корите на версията с ел. стъкла са такива:

Име:9444767511387640838.jpg
Размер:59.1 КБ
ID:5642645

Та въпроса е - между корите и вратите мястото е минимално - има ли шансове тези кори да влязат и да застанат там където и както трябва?

Ето и снимките от интериора:

Име:IMG_20141012_130353.jpg
Размер:158.4 КБ
ID:5642646

Име:IMG_20141012_130531.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5642647

Име:IMG_20141012_130741.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5642648

Коментар

Съжалявам*моите съболезнования.
                        Относно колата, всичко по реда си, това са корави автомобили-закарай я до сервиза на ход, че ако е на платформа, по може да ти се смеят
                        Вътре е изоставена работа, намери един жичкаджия да я понареди, всички неща вътре са разбутвани, климатика е добавян или поне копчето и то в Италия, слагат такива. Корите са съвместими без проблем, за ел. копчета са два вида, тази от снимката е по-яката. Имал съм и двете, другата е с пластмасата и е по-здрава, дупката за копчето не се разширява, прочети ми темите и ще научиш много, колегите също са писали доста. Имам това-онова за теб, така че действай и успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X