Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara 1,6 16v 2004

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara 1,6 16v 2004

След 4 паджера и една хонда HRV(от която не бях хич доволен),от няколко дни съм горд собственик на Grand Vitara 1,6 16v 2004.За сега нямам кои знае какви впечатления,освен многото друсане и слабия двигател,но за сметка на това първото красиво табло на Витара .Въпросът ми е има ли разлика между двигателя на старата Витара и моя ,имали начин да вдигнем мощноста някак?
    0878535960-Боби
    YAMAHA WR 400
    MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6
    SUZUKI GRAND VITARA 1,6 16V 04

От: Grand Vitara 1,6 16v 2004

Честито! Преди да си взема поредната Фронтера дълго търсих точно такава Витара - с малкия мотор и новото табло, но не намерих нищо читаво. Двигателя мисля че е същия или с леки промени спрямо този който имах на мойта Витара 1992, беше 97 коня - много добре балансиран и тих мотор, но съвсем неикономичен за съжаление, даваше си ми 10/100. Въпреки това мисля, че не е лошо решение за късата база.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Мерси!То и при мен се получи много трудно намирането на такава читава витара,повечето бяха или V6 или дизели.Голяма част бяха изгнили.Тази е купена и карана в България и някак си ръждата я е пощадила.Разхода на бензин е колкото на предишното ми HRV,но витарата прилича повече на джип и я карам по-смело офроуд.
      0878535960-Боби
      YAMAHA WR 400
      MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Колега, понеже гледам, че преди това си карал като моето Паджеро 2500(моето е късо), би ли направил сравнение с Витарата. В момента се чудя дали да не сменя Паджерото с такава, къса или дълга, 1.6 или 2.0, но задължително с новото табло (мисля, че това е фейс лифта след 2004 до 2005). Интересно ми е да покажеш и снимки на твоята ! Следя обявите от доста време и масово колите са пълна скрап, струва ми се почти невъзможно да се намери такъв автомобил на около и под 100000км
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Преди време някой от форума ми каза ,че да се качиш от паджеро на витара и като да се качиш от кон на магаре.Не бих сменил паджерото за витара ако не беше фактора разход на гориво.Единственото предимство е,че харчи по-малко.Иначе друса повече върви(ако не е лифтнато)по-малко и е страшно тясно.На мен ми се налага всекидневно каране на джип и за това избрах по-малкия разход.Снимки ще кача скоро.Таблото е уникално.
          0878535960-Боби
          YAMAHA WR 400
          MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Направи и един лифт и всичко ще си дойде на място - возията ще стане каквато трябва, малко по-порходима и ще сложиш нормален размер гуми.
            Таблото наистина е хубаво (и на мне ми харесва), но никога не ми е било водещо при избора на кола.
            Защо предпочитате 1.6 мотора вместо 2.0?
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
              Честито! Преди да си взема поредната Фронтера дълго търсих точно такава Витара - с малкия мотор и новото табло, но не намерих нищо читаво. Двигателя мисля че е същия или с леки промени спрямо този който имах на мойта Витара 1992, беше 97 коня - много добре балансиран и тих мотор, но съвсем неикономичен за съжаление, даваше си ми 10/100. Въпреки това мисля, че не е лошо решение за късата база.
              10/100 какво и къде? Газ, банзин, градско, дълго, осреднено? 10/100 е нормален разход на газ за тая кола с що-годе нормален размер гуми.

И , верно, що бягате от 2.0 мотора?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                Направи и един лифт и всичко ще си дойде на място - возията ще стане каквато трябва, малко по-порходима и ще сложиш нормален размер гуми.
                Таблото наистина е хубаво (и на мне ми харесва), но никога не ми е било водещо при избора на кола.
                Защо предпочитате 1.6 мотора вместо 2.0?

Да ти кажа ли аз? Защото читава бройка много трудно се намира на пазара. Много рядко да попаднеш на някоя, която няма ръжди отдолу и да е с оригинална боя на шасито. Италианки има, но те пък с другите агрегати не са особено добре. Тази излезна на обява тук във форума и колегата я е взел. Малко има компромис мотора, но по-добре така, отколкото ръждив скрап.

За мощността - според мен ще свикнеш скоро. Гъз знае 2 и 200. Много пъти съм се качвал от по-мощна на по-слаба машина. В началото е тегаво, но после след няколко дена свикваш с машината, научаваш се как да я караш. На този двигател силата му е при други обороти. Иначе чип и турбинка, но си е голям филм и струва доста пари, а и разходът няма да е същия. По-скоро гледай всичко да и е в ред - дебитомер, ламбда сонда, кабели, свещи и т.н.

Честито! Да се слушате и да се радвате взаимно.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Прав е колегата ,от десетки гледани от мен витараи тази е единствената с оригинална боя на шасито и без ръжди.Търсих 2.0 мотор ,но повечето бяха v6 и с много ръжди и липсващи части от шасито.Преди години патих с едно такова паджеро от Австрия и не искам пак да си помислям какво е да се бориш ръждата.Иначе ако не взимах под внимание разхода харесах гранд чироки 5,9 magnum.когато го пробвах в една автокъща беше несравнимо с другите джипки.Но ще чакам цената на горивото да падне още и тогава може би ще сменя витарката
                  0878535960-Боби
                  YAMAHA WR 400
                  MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    10/100 какво и къде? Газ, банзин, градско, дълго, осреднено? 10/100 е нормален разход на газ за тая кола с що-годе нормален размер гуми.

И , верно, що бягате от 2.0 мотора?
                    Среден разход бензин 50/50 София/извънградско. Смених двигателя след 1 година, но разхода си остана същия! Пропуснах да отбележа, че беше автомат - при ръчка трябва да е с 1-2 литра надолу.
                    Honda XL600LM, 1987
                    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Покажете я тази така запазена витара.
                      Преди време във форума се беше появила една доста запазена, но удряна отпред, което не е проблем, ако е ремонтирано качествено.
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Презполагам, че за същата става въпрос. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=192253
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз имам предвид друга. Тази не изглежда зле. И кожен салон - рядкост за модела
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                            Презполагам, че за същата става въпрос. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=192253
                            Точно тази е.Ходих чак до Козлодуй за нея.Вече смених консумативите,за сега не мисля да слагам газова,по скоро първо бих я лифтнал.Някой можели да ми посочи къде мога да го направя.
                            0878535960-Боби
                            YAMAHA WR 400
                            MITSUBISHI PAJERO 3,0 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                              Среден разход бензин 50/50 София/извънградско. Смених двигателя след 1 година, но разхода си остана същия! Пропуснах да отбележа, че беше автомат - при ръчка трябва да е с 1-2 литра надолу.
                              Така вече става.

Първоначално публикуван от borkir Преглед на мнение
                              Точно тази е.Ходих чак до Козлодуй за нея.Вече смених консумативите,за сега не мисля да слагам газова,по скоро първо бих я лифтнал.Някой можели да ми посочи къде мога да го направя.
                              За лифта не знам, обаче за газта май не е зле,ако все пак решиш да слагаш, да поразпиташ малко. В смисъл - същия мотор със старата електроника носи на всичко. Обаче с тази, с която си (съдейки по снимката, доколкото е възможно) - не знам на обикновена дали няма да се сърди (разбирай - да гърми) при рязко даване на газ от ниски обороти. Не съм сигурен, просто го имай едно наум като възможна вероятност.

За турбиниране - става и мощността си идва тъкмо колкото трябва. Както е отбелязал колегата по-горе, не е точно евтино, но пък кефа е голям
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X