Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Витара

Здравейте аз съм нов, поздрави на всички !
    Сега си взех Гранд Витара 2004, 2.0 Бензин дълга база, аз съм в Англия и от 4 месеца следих и търсих за хубава такава.
    Искам да попитам няколко неща за автомобила че съм още неграмотен с тези неща.
    Нормално ли е перката за охлаждането да се пуска с паленето на мотора и да работи през цялото време или нещо е направено допълнително ?
    Препоръчайте масло или масла и каква профилактика да направя преди да тръгна имам 3000км път, какво да огледам да няма изненади
    225/75/16 bf goodrich all terrain мога ли да сложа на колата без да опират ?-идеята ми е в последствие да я лифтна с няколко инча и да си останат гумите, но говорим за напред !

От: Гранд Витара

За перката е норално. Гумите стават без лифт. Маслото да е 5в30 за този мотор. Може и 10в40 зависи от пробега и състоянието на мотора.

Коментар

100 000 мили, ще сложа 5W30 Благодаря ! нещо друго за профилактика има ли ?

Коментар

Огледай за течове и провери маслата по дифовете през пробките, да не са дали фера. Маслото, ако ще я караш в България за мен лично е 10х40, щото ясно е че не си в Англия с техните смешни температури. Задължително реглаж на предницата, че да не си дойдете с едни изядени нови гуми, и защо Гудрич, евтини ли са там, да поръчам и аз 4броя. Аз предпочитам грабера, че е и по-евтини, успех и лек път

Коментар

Първоначално публикуван от Valeri Georgiev Преглед на мнение
          каква профилактика да направя преди да тръгна имам 3000км път
          Обърни внимание на спирачки, спирачна течност. Огледай акумулатора, чисти клеми и т.н. Виж въздушния филтър кога е сменян, ако колата е карана по прашни пътища, може да му е скъсен живота. Вземи резервна туба течност за чистачките, на дълъг път много върви, а като тръгнеш по магистралата по-трудно се намират удобни отбивки с бензиностанция. Едни резервни чистачки фърли в багажника, особено сега зимата се случва да замръзнат и да се скъсат. Погледни в какво състояние е охладителната течност. При добро желание може да си вземеш резервен комплект лампи/бушони, случва се да потрябват, хем няма да се налага да търсиш магазин в чужбинско, хем ще избегнеш евентуално спиране от катаджии. Книжката-упътване за автомобила ако я имаш, е хубаво да е в жабката. И един термос с чай

Коментар

Ще направя всичко ще сменя и маслото на дифаренциала, за гумите не са никак по евтини тук, а и тук палачори колкото искаш, мислех да взема нови в БГ като гледам в нета цената е 250лв бройката малка е разликата с 225/70/16, малко ме претеснява как ще се държат зимата, но докато не пробвам няма как да разбера

Коментар

Здравей,
              Гумите са чудесни и разликата от +200 лв общо за 4бр., в сравнение с други варианти All Terain (A/T), определено си струва. Втора зима карам с тях и се държат много добре. Трябва да се внимава повече само на лед. При повече лед включвай 4х4.
              И още - имай предвид, че дават малко по-голям разход от повечето стандартни гуми. Вероятно заради по-голяма тежест и едрия грайфер. Но това да не те плаши.
              Моите са 225/70/16. Доколкото знам стават и малко по-големи (при нелифтната Г.Витара), но вече и при описания размер разстоянието на гумата до задната броня - веждите зад гумата, е много малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X