Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високи обороти на Самурай - Помогнете със съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Високи обороти на Самурай - Помогнете със съвет

Здравейте колеги, от скоро имам Сузуки Самурай 1.3 90г. Взех колата с повреден компютър. Намерих компютър и двигателя запали веднага. Проблема е че при студен мотор първите две-три минути държи много високи обороти около 2700-2800, след като поработи две-три минути оборотите постепенно падат а като позагрее мотора започва да работи нормално на 800 оборота и се държи много добре и стабилно. Незнам дали има отношение, но ми прави впечатление че понякога когато изключа от скорост в движение, оборотите не падат докато не спра на място, като се движи по инерция държи 1200-1300 оборота и след като спра тогава падат на 800. Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи къде да търся евентуална повреда. Колата няма и не е имала газ и всичко по двигателя е оригинално. Това което открих наскоро е че лампата за цхека свети. Предишния собственник я беше изключил от буксата пд таблото. Ако можете да ме насочите и към сервиз в София в който могат да направят пълна диагностика на колата ще съм ви много благодарен.

Предварително Благодаря
    Иво

От: Високи обороти на Самурай - Помогнете със съвет

http://www.rhinopower.org/diag/cel.html Слагай кламера и чети миганията на чек лампата дето ти свети.

пп. жилото на километража здраво ли е, че и там дава дакива дертове.

Коментар

http://www.suzuki-forums.com/suzuki-...or-24-vss.html това за жилото или рид ампулата.

Коментар

Жилото е здраво. Преди време открих че има разкачена букса под волана, която след като я закачих чек лампата започна да мига. Мисля че бяха две или три премигвания на периоди. Ще трябва пак да я закача и да ги преброя.
        Първоначално публикуван от lz2xkm Преглед на мнение
        http://www.rhinopower.org/diag/cel.html Слагай кламера и чети миганията на чек лампата дето ти свети.

пп. жилото на километража здраво ли е, че и там дава дакива дертове.

Коментар

[QUOTE=pili;2668968]Здравейте колеги, от скоро имам Сузуки Самурай 1.3 90г. Взех колата с повреден компютър. Намерих компютър и двигателя запали веднага. Проблема е че при студен мотор първите две-три минути държи много високи обороти около 2700-2800, след като поработи две-три минути оборотите постепенно падат а като позагрее мотора започва да работи нормално на 800 оборота и се държи много добре и стабилно. Незнам дали има отношение, но ми прави впечатление че понякога когато изключа от скорост в движение, оборотите не падат докато не спра на място, като се движи по инерция държи 1200-1300 оборота и след като спра тогава падат на 800. Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи къде да търся евентуална повреда. Колата няма и не е имала газ и всичко по двигателя е оригинално. Това което открих наскоро е че лампата за цхека свети. Предишния собственник я беше изключил от буксата пд таблото. Ако можете да ме насочите и към сервиз в София в който могат да направят пълна диагностика на колата ще съм ви много благодарен.

Предварително Благодаря
          Иво[/QUOTE
          Колега, и при мене сутрин държи същите обороти както при теб;
          И аз мисля че това не е нормално , в някаква тема тук във форума имах същото питане относно оборотите ,отговора беше че по книгата на сузуки до 2500 обор, е нормално за студен мотор

Коментар

Здравейте, от скоро и аз съм собственик на Самурай. Моето също държи 2700-2800 оборота, но не 2-3 минути, а доста повече. Не мисля, че това е нормално. Ще пробвам с кламера, да видим какво ще каже.
            Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X