Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на кормилна рейка Suzuki Grand Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на кормилна рейка Suzuki Grand Vitara

Дядо Коледа ми направи подарък.
    Рейката ми протече.Като я гледам ,май е ремонтирана .
    Отварял съм рейката на БМВ-то и я ремонтирах ,ама протече заради неподходящи семеринги/точно семеринги имаше вътре,а не ка-маншети /.Тогава не знаех,че трябва да са специално за високо налягане.
    Трифон /Трент/беше писал тема за хидравлична кутия ,ама не си спомням за рейка.
    При нас в Сливен има фирма ,която ги рециклира,но вземаше 180 лв.
    Нещо да ме посъветвате ?
    0887/400121 Антон Донев

От: Grand Vitara - джип за пътя и извън него???

Ако се захванеш сам - снимай много и после разказвай с картинки

Чувал съм от много и различни места само положителни отзиви за майсторите до ТУ-София (пак за рециклиране).
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Може, би един от недостатаците на по новите витари (гранд витарата) е че са с рейка ,а не като по старата с надеждна кормилна кутия.Сериозните джипове са нещо средно между камион и лек автомобил.А всички камиони са кормилна кутия.

Коментар

Не изтраях и я разглобих...
        Не ,че има кой знае какво в една рейка...
        Откачат се двата корм.накрайника,корм.прът отгоре от шлиците,двата маркуча и четирите болта ,които държат рейката.
        По зъбите няма проблеми ,а и нямаше луфтове и като цяло механичната част си беше ок.
        Мислех да подменя семеринга,каманшета и металния водач на семеринга/поизносен е / и да се опитаме да полираме пръта.Има едно малко надиране,вероятно от някой боклук,надявам се че ще стане,иначе като цяло си изглежда добре и да има износване е минимално.
        Оказа се обаче ,че Еуро 07 предлага ремонтен комплект и май ще купувам такъв.
        Ще го играя филма ,пък каквото стане!
        Прикачени файлове
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Евраците не се славят с много качествени неща?! Какъв е размера, драсни два реда за всичките

Коментар

Аз кво да кажа.ХЛ е автоматик,7 места.ГИ е Стаг-Томазето,дюзи 1 ом,80 л. бутилка.Върви страхотно на ниски и високи обороти.Няма нищо общо със старата Витарка.Първите тестове показват разход 15-16 газ извън града.В града не я меря.Няма равно,няма баир-върви си по един и същ начин.Предстои лифт,ама като се затопли.Не става много за хард изпълнения.
            Нека силата да бъде с нас!
            Suzuki Grand Vitara
            +34 642 91 4154

Коментар

Първоначално публикуван от altran Преглед на мнение
              Може, би един от недостатаците на по новите витари (гранд витарата) е че са с рейка ,а не като по старата с надеждна кормилна кутия.Сериозните джипове са нещо средно между камион и лек автомобил.А всички камиони са кормилна кутия.
              При лош стопанин, здраво няма, аз ги ремонтирам и ако знаете какви неща съм виждал

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                Евраците не се славят с много качествени неща?! Какъв е размера, драсни два реда за всичките
                Уж комплектът е на Кортеко ... и е малко скъпичък /80 лв /,но ще опитам да си взема с отстъпка и се надявам да е достатъчно пълен !
                Семерингът е 43/25/8 ,като от една фирма ми предложиха размер 42,5 .Уточнявам ,за тези ,които не знаят ,че обикновените не вършат работа,трябва да е за високо налягане.

Каманшетът има по специална форма/ще пусна снимка ,сигурно си има и име /и е с размери 34/25/5 .
                Добре е и водачите да се сменят,при мен единият със сигурност е за смяна.
                Опръстените не съм ги гледал ,но мисля ,че не са проблем .
                Последно редактирано от antiroad; 17-12-14, 22:41.
                0887/400121 Антон Донев

Коментар

Снимката
                  Прикачени файлове
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                    Уж комплектът е на Кортеко ... и е малко скъпичък /80 лв /,но ще опитам да си взема с отстъпка и се надявам да е достатъчно пълен !
                    Семерингът е 43/25/8 ,като от една фирма ми предложиха размер 42,5 .Уточнявам ,за тези ,които не знаят ,че обикновените не вършат работа,трябва да е за високо налягане.

Каманшетът има по специална форма/ще пусна снимка ,сигурно си има и име /и е с размери 34/25/5 .
                    Добре е и водачите да се сменят,при мен единият със сигурност е за смяна.
                    Опръстените не съм ги гледал ,но мисля ,че не са проблем .
                    Колега,относно отстъпката от евро07 и аз мога да ти помогна даи каталожния номер на комплекта да ти кажа на каква цена

Коментар

N 155 98 149
                      И аз уж съм в процес на регистрация за отстъпки ,ама няма да стане за утре сутрин
                      Ако можеш да помогнеш,предварително благодаря !
                      0887/400121 Антон Донев

Коментар

В сайта си нямат такъв комплект, или аз не мога да се оправя?! http://www.corteco.com/en/company/who-we-are/

Коментар

Ами аз в техния не съм проверявал,но в сайта на еврото видях коплекти за десетки модели автомобили.
                          Май отскоро ги предлагат.
                          В Микро макс нямат нищо.
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                            Ами аз в техния не съм проверявал,но в сайта на еврото видях коплекти за десетки модели автомобили.
                            Май отскоро ги предлагат.
                            В Микро макс нямат нищо.
                            Обясни точно за какво става дума да ги попитам дирекно (кола модел година какъв комплект търсим) по този номер не излиза

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                              Обясни точно за какво става дума да ги попитам дирекно (кола модел година какъв комплект търсим) по този номер не излиза
                              Излиза,но трябва да го събереш като цял номер - без разстояние. Към мен цената е 48,19лв и исках да му пратя на колегата инфо как да ги вземе на моята фирма,но му е пълна пощата
                              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X