Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бензинова помпа

Тези дни ще сменям бензиновата помпа на витарката - 1.6 16V, 1995-та година дълга база, с G16B двигател. Карах един ден с много малко бензин в резервоара и явно е изгоряла.

Как най-лесно става смяната? Трябва ли да се свали резервоара на цяло или може да се отвие от едната страна и да се наклони на една страна?

Добра идея ли е да сваля задната броня за да имам по-лесен достъп до кабелите и маркучите, които отиват в резервоара?

От: Бензинова помпа

Задната броня не се сваля. Сваляш теглича, ако имаш такъв, и защитата на резервоара. Развива се маркуча за зареждането (в долната част е по-лесно), но внимавай защото в него има пластмасово точпе и кошничка ( явно мярка против препълване). Мисля, че защитата и резервоара бяха на общи болтове, но ги погледни, за да не те подведа. Свалят се и 4-те болта, подпираш с някое трупче резервоара, за да не висва изцяло на маркучите и кабелите, и действаш. Това е ,няма кой - знай какво трудно, на мене лично ми беше по-лесно като повдигна задницата на витарата върху два дънера.

Успех !

Коментар

Утре ако е хубаво времето я мятам, че без джипка не се живее. Купих една помпа за 89лв. Исках да купя по-скъпа, но в магазина ми препоръчаха тази. Уж Magneti Marelli, но на кутията пише друго. С букса е, а на картинките в нета повечето са с клеми, които се затягат с гайки. Дано и оригиналната да е с букса, че иначе ще иска преправяне. Ще я правя на място, без канал, като и аз мислех да сложа 2 трупчета под задните гуми за да мога да легна спокойно отдолу.

Коментар

С трупчетата отдолу става бързо и лесно. И моята помпа беше с букса. Тази помпа контретно за модела ли е ? Аз съм със същият двигател и когато взимах помпата, ми бяха намерили заместител ( мисля, че беше от Рено ) на цена около 20-30лв - все още работеща. Тази която ми беше в резервоара, все още се движи, но леглото където ляга перката е изядено ( по спомен - лагеруваше върху съчма ) и самата перка не върти, но не съм се занимавал да я ремонтирам.

Коментар

Magneti marelli са малко куца марка, особенно за електроника, ама щом е нова и има гаранция бутай я вътре, само я тествайте преди това в една кофа с бенз, да не смъкваш по два пъти

Коментар

Конкретно за модела е. Гледаха я по каталог. Това ми е първият случай да ми изгори бензинова помпа. Сутринта имаше много малко бензин и запали много трудно. Колата беше под наклон и аз отдадох трудното палене на това - помислих си, че цедката в резервоара е останала на сухо. После като загря, мина на газ и карах 50км, заредих за 20лв бензин и се прибрах. Вечерта въобще и не припали. Добре, че стана пред вкъщи, а не ме остави някъде на пътя. Пробвах да запаля директно на газ (с ГИ съм), но само припалва и гасне. Явно изпарителя иска да е затоплен поне малко за да работи. Преди Витарата карах само Фордове и няколко пъти са оставали без грам бензин, но бензинова помпа никога не е изгаряла. И в момента имам едно Мондео МК3 и постоянно му свети лампата за бензина, но проблеми няма. Явно с Витарата трябва да внимавам много, че както ходя по горите с нея, да не се наложи някой ден да спя в гората.

Коментар

Като сменях моята доколкото си спомням, откачах защитата и резервуара само от задната страна и така я сменях.По спомени беше с букса.Витарата ми е същата.Сложих някаква китайска и 3 години кара безпроблемно да чукна на дърво.
              Николай Папазов

Коментар

Извадих помпата. Става много лесно. Може да се развият само задните два болта на резервоара, а предните само да се разхлабят. Обаче при мен се наложи да сваля резервоара на цяло, понеже болтчетата на фланеца на който е закрепена помпата са много меки и лесно се заоблят. Та се наложи да ги развия със секач и скъсах две болтчета. Утре ще пробивам да ги вадя и ще мина резбите с един метчик. На старата помпа има нарисувана ебмлебата на Mitsubishi. Вероятно не е оригиналната. Освен това е с кабелни обувки и гайки, но не е проблем. Купих 2 мъжки кабелни обувки и ще ги забуча в помпата без букса. Иначе старата помпа не беше изгоряла, а само блокирала.

Коментар

Оригиналната е, половината ти неща са трите рубина и по-добре

Коментар

Имайте предвид ,че помпите могат да се отварят и евентуално ремонтират.
                    На старата ми Витара беше блокирала ,отворих я ,почистих от ръжди и боклуци и си тръгна и така я продадох .
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

Абе по-добре като почне да се магарясва помпата да се смени, за да няма после в гората-"Невольооооооо"!
                      Николай Папазов

Коментар

Помпата е сменена и джипката пали и върви. Сега най-важното е да намеря начин да мога да я паля на газ студена.

И аз бях чувал, че може да се раздвижват помпите. Старата я отворих да видя какво има вътре. Най-отдолу имаше едно пластмасово зъбно колело. Напънах го с една отвертка и то се счупи и повече не съм си играл с нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X