Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за шнорхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за шнорхел

Предлагат ми шнорхел за Витара G16B 1.6Litre-i4. Моята е 1,6i 16V 5 врати 1992 год.

Достатъчно ли са данните, за да се прецени ще пасне ли ? Благодаря предварително и се извинявам за неграмотността си!

От: Въпрос за шнорхел

Ке пасне.
    А за да си съвсем сигурен - питай за монтаж от коя страна е шнорхела и после виж на теб къде ти е въздушния филтър
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Голямо мерси! А ляво-дясното е проверено отрано!

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
        Предлагат ми шнорхел за Витара G16B 1.6Litre-i4. Моята е 1,6i 16V 5 врати 1992 год.

Достатъчно ли са данните, за да се прецени ще пасне ли ? Благодаря предварително и се извинявам за неграмотността си!
        Ке пасне.
        А за да си съвсем сигурен - питай за монтаж от коя страна е шнорхела и после виж на теб къде ти е въздушния филтър [/QUOTE]

Мчи те са едно и съшо има си хас да не пасне, колега Шиклев май не си знаеш кода на мотора, напиши го тука да видим, същият ли е

Коментар

Не го знам, колега! Но филтъра е отляво и има подготовка за шнорхел. Както имаше и за климатик, та израдвах жена ми, която го разхожда из града! Ама сега е ред да зарадвам мене си!

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
            Не го знам, колега! Но филтъра е отляво и има подготовка за шнорхел. Както имаше и за климатик, та израдвах жена ми, която го разхожда из града! Ама сега е ред да зарадвам мене си!
            Странни неща се случват с тази витара, за сефте чувам някоя да има подготвено за шнорхел?!или е имало и е махнат или се бъркаш, дай снимка на заготовката, и на коша, а кода на двигателят го пише на големият талон, евентуално. Кога сложи климата?!

Коментар

Климатикът го сложих септември миналата година, за останалото-като проверя и като снимам.

Коментар

Трифоне бре,подготовката за шнорхел вероятно ще се окаже кръглия отвор от който смуче кутията на въздушния филтър.
                http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                  Трифоне бре,подготовката за шнорхел вероятно ще се окаже кръглия отвор от който смуче кутията на въздушния филтър.
                  Сигурен съм, ама нали и колегата трябва да научи нещо и да свърше някоя работа, че на готово и ...баба знае

Коментар

Май се оказва дупка в коша срещу филтъра, вижда се като се махне калника. А мАтора е G16B, ама дали има разлика в купетата на "1991-1999" и "1984-1997", както ги дават по сайтовете, аПсолютно не знам...... Не съм мързелив, нито ръцете са ми за чесане, ама то и знания трябват, та затова питам. Че ако ми дойде нещо неподходящо от 2-3000 км., ще се захапя където не се стигам....

Коментар

За "оригинален" шнорхел Safari е хубаво да се ползва шаблон за калника, при липса на такъв се импровизира и се реже внимателно да не стане дупката по голяма от шнорхела. Аз на моите ги захващах с една Г-образна планка за гредичката с по две рапидки. В долния край при калника пак така от вътрешната страна на калника след като го разкача от болтчетата и мажа обилно със силикон от "саламите". На вътре до филтъра през "заготовката" в коша с каквото решиш. Аз съм слагал гофрирани маркучи, пвц тръби с колена и подходящия диаметър, гумени маркучи с твърди кривки и железни тръби с колена. Важно е диаметъра да не е по малък от този при колектора и свивките да са с колена. Трябва и да затапиш един малък отвор в най ниската част на кутията за филтъра. Всичко това, ако ще го ползваш по предназначение. Ако искаш само за "фаца" може и само със силикон без да режеш нищо .
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Този модел се произвежда от 1988г до 1998г вкл. с измененя в различните мотори и фейслифт на предницата, както и на таблото след 1996г вкл. до 1998г. Останалото след 1998г е Гранд витара, или сглобено в Испания-Сантана моторс, успех

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                          За "оригинален" шнорхел Safari е хубаво да се ползва шаблон за калника, при липса на такъв се импровизира и се реже внимателно да не стане дупката по голяма от шнорхела. Аз на моите ги захващах с една Г-образна планка за гредичката с по две рапидки. В долния край при калника пак така от вътрешната страна на калника след като го разкача от болтчетата и мажа обилно със силикон от "саламите". На вътре до филтъра през "заготовката" в коша с каквото решиш. Аз съм слагал гофрирани маркучи, пвц тръби с колена и подходящия диаметър, гумени маркучи с твърди кривки и железни тръби с колена. Важно е диаметъра да не е по малък от този при колектора и свивките да са с колена. Трябва и да затапиш един малък отвор в най ниската част на кутията за филтъра. Всичко това, ако ще го ползваш по предназначение. Ако искаш само за "фаца" може и само със силикон без да режеш нищо .
                          Не е за "Фаца", колега. За прах е ( то на моя двигател и за друго не става). Не обичам да се валям из локвите, т.е., не ги търся нарочно, но обичам в природата по черните пътища, и смятам хобота да ми свърши работа. Ще бъде направено всичко както трябва! Мерси за напътствията, ще бъдат следвани. После ще помисля за някакво филтриране на въздуха, който влиза в купето.

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Този модел се произвежда от 1988г до 1998г вкл. с измененя в различните мотори и фейслифт на предницата, както и на таблото след 1996г вкл. до 1998г. Останалото след 1998г е Гранд витара, или сглобено в Испания-Сантана моторс, успех
                            От това да разбирам ли, че фейслифтът на предницата не променя конфигурацията на калниците в частта, която ме интересува? Извинявам се за уточняващия въпрос. Защото при еднакви двигатели моделите шнорхели са разделени на два периода, което е объркващо за мен.
                            Последно редактирано от shiklev; 03-12-14, 11:19.

Коментар

Това например става ли?
                              http://www.ebay.com/itm/Snorkel-Kit-...5e685c&vxp=mtr

Или това:
                              http://www.ebay.com/itm/4x4-Snorkel-...a8ec12&vxp=mtr
                              Последно редактирано от shiklev; 03-12-14, 12:48.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X