Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Vitara след 2005 повдигане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Vitara след 2005 повдигане

Здравейт колеги,
    Нов съм във форума и току що се сдобих със Suzuki Grand Vitara 2007 год., автоматик, 2.0 бензин, 140 коня. Интересува ме до колко е подходяща тази машина за off road? Може ли да се повдигне и с колко? Начини за повдигане - подложки, пружини, амортисьори...? Като за начало съм решил да сложа по сериозни гуми - Toyo Open Country A/T и защита от долу. Ще бъда благодарен на всякакви съвети и препоръки.

От: Grand Vitara след 2005 повдигане

Гумите нека да не са "като за начало". Джип се повдига за да могат да влезнат по-големи гуми без да опират. Така че първо виж какво ще постигнеш с повдигането, после според него, ще вземеш и гуми.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Нямам много опит, но от това, което съм разглеждал и съм видял колата не е от най-подходящите за офроуд. Но пък и не виждам какво ще те спре да правиш леки разходки за удоволстие

Повдигането може да се реализира с нови пружини и амортисьори - доста от тунинг фирмите предлагат, или пък да се заложи на по-бюджетен вариант - подложки. И в двата случая повдигането трябва да се съобрази и с останалите компоненти по ходовата част - спирачни маркучи и въжета на ръчната, полуоски и допустим ъгъл на каретата, стабилизиращи щанги и кормилни накрайници.

Най-напред бих те посъветвал да прегледаш и обслужиш новозакупената ти джипки, за да може да разчиташ на нея. И след това правиш лифт и монтираш гуми според него. Защитите отдолу също са добра идея

От къде си?
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

От София съм.
        Джипката е в перфектно състояние - прегледана и обслужена напълно. Искам да я пригодя за умерен off road - разходки за удоволствие както се изрази колегата.
        За лифт съм се спрял на този кит: http://www.jimnybits.co.uk/shop/new-...t/prod_85.html
        За гуми мисля да ползвам заводските размери, които са 225/65/17 или 225/70/16. Разполагам и с двата размери джанти. За по-големи гуми ми притеснява как ще се отразят на скоростна кутия, раздатка, диференциали и т.н. Ако някой има опит с този модел автомобил ще съм благодарен да сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от korwin Преглед на мнение
          Здравейт колеги,
          Нов съм във форума и току що се сдобих със Suzuki Grand Vitara 2007 год., автоматик, 2.0 бензин, 140 коня. Интересува ме до колко е подходяща тази машина за off road? Може ли да се повдигне и с колко? Начини за повдигане - подложки, пружини, амортисьори...? Като за начало съм решил да сложа по сериозни гуми - Toyo Open Country A/T и защита от долу. Ще бъда благодарен на всякакви съвети и препоръки.
          Ето ти инфо как се повдига Гранд Витара 2006+

http://www.bits4vits.co.uk/store/lif.../blog_269.html
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

Коментар

TRC/ESP има ли?
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Ето още един линк: http://www.bits4vits.co.uk/store/my-...a/blog_79.html - тук е малко по-бюджетен вариант.

Пазарувал съм от jimnybits - много са коректни! Но кита ми се вижда малко скъп - 500 паунда за 2 пружини и 2 амортисьора. На сайта им има само пружините за 180 и отделно няколко варианта за амортисьори, най-скъпият от които е 120 паунда за комплект. Подложките могат да се изработят и тук - около 20 - 30лв ще е на брой.

Остава ти да се спреш на вариант и да действаш.
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Отделно ,че пружините според мен не са добър вариант...От моя опит съм забелязал ,че този тип "сбити" пружини возят твърдичко...Пружини както казаха може да се измислят и тук...За амовете пък няма никакъв проблем и подложките...Абе за едни 400лв може да се спретнат частите (нови и хубави)
                Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Колега, да не ти убивам ентусиазма, но за умерен офроуд колата не е пригодена. И да я вдигнеш не 50 а 100 мм, пак не става - много и липсват бавните; тежка и широка е.
                  За разходки по черни пътища ти трябват хубави гуми, нищо повече.
                  Казвам от личен опит - имаме 2 служебни, карам ги чат-пат.
                  Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Хм, че няма ли бавни? Не изглеждат ли ето така режимите на раздатката - http://static.dealertown.com/dashboa.../07.GV.023.jpg ?

Коментар

Само късата база с 1.6 мотор няма бавни.
                      Всички дълги бази имат и бавни, както е посочил jja.

Колегата е казал че е 2.0, значи е дълга база и има бавни. Според мен за умерен off road си е добре колата, стига да не се прекалява и повече от 2" да не се повдига.
                      И както е казано по-горе, първо повдигане и после се определя размера на гумите които ще сложиш. Избраните Toyo, според мен са добър вариант.
                      ... to be continued

Коментар

Джипката е дълга база с ESP. Има си бързи, бавни и блокаж на централен диференциал. Днес вече я разходих по Витоша и трябва да ви кажа, че се справя отлично дори без доработки и подходящи с гуми. С летни гуми минах през кал до праговете на около 30 градуса наклон в посока нагоре без проблем. Бях почти сигурен че ще се окопая, но останах доста изненадан. Повдигане с 2" инча ще й дойде идеално. При тази височина мисля че спокойно може да си остане със заводските размери гуми - 225/65/17 или 225/70/16. Двигателя е малко слабичък и предпочитам да не слагам по голям размер гуми. Ще бъда благодарен ако ме насочите към някой майстор в София за повдигането и защитите от долу.

Коментар

Щом има ESP/TRC ще се справя с доста ситуации .Препоръчвам ти да сложищ 225/7/16 .Успех!
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Здравейте.До къде стигнахте с повдигането? И аз съм намислил 2" повдигане и съм се спрял на вариант с подложки но не знам от къде да поръчам да ми ги направят. Трябва май и едни болтове за регулиране на захвата за предните амортисьори - гледах ги из руските сайтове. Фланци на главините ще слагаш ли ? Някой ако може да даде инфо от къде може да се поръчат тези части ще съм благодарен.

Коментар

Здравейте, за да не отварям нова тема, реших да повдигна тази и да събера повече актуални мнения за леко повдигане на Гранд Витара 2009 г., 2.4 бензин.
                              Интересува ме вариант за леко повдигане с подложки отпред и отзад например - от къде може да се поръчат, някой във форума прави ли такива?
                              Също така замислям да монтирам метална кора под мотора отдолу, ако някой може да препоръча от къде да търся, евентуално някакви снимки на монтирани подобни кори?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X