Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ - Сузуки Самурай!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ - Сузуки Самурай!

Здравейте, от една седмица съм собственик на Сузуки Самурай 1,3 1990г. Обръщам се към вас с молба за помощ тъй като никога до сега не съм се имал подобен автомобил и изобщо не ми е ясно къде и как се поддържа и обслужва подобна машина. Купих колата с проблем в запалването като предишния собственик твърдеше че проблема е в комутатора на бобината който бил изгорял. Намерих два комутатора(работещи) с бобини също работещи, но колата не запали. Веднага отидох при специалист който след кратка диагностика с пробна лампа, мултицет и др. каза че според него комутатора и съответно бобината не получават команди от управляващия блок (компютъра). Въпросния майстор не е 100% сигурен в твърдението си, но тъй като няма схема на ел. инсталацията и не се е сблъсквал с такава кола, не се наема да търси проблема. Отнесах компютъра във фирма която се нае да го диагностицира, но и те не гарантират че ще открият проблема ако изобщо има такъв. В момента търся за да купя такъв компютър без да съм сигурен че проблема е в него, но съм длъжен да опитам. Моля посъветвайте ме как, къде или към кой мога да се обърна за компетентна помощ.

Благодаря
    Иво

От: Молба за помощ - Сузуки Самурай!

Комп. се търси по обяви,морги и вероятно тук.Отделно има хора,които може и да могат да оправят щатния.Или да го заменят с друг вид/тип...зависи какво и колко ти се инвестира в подобна кола...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Имам излишен комп от 1.3 моно. Може да измислим нещо за проба ако е същия мотора

Коментар

Не знам какъв е мотора освен че е 1.3 70кс 1990г.
        VIN JSA0SJ70000306300
        Двг.№ 13ВА154268

Коментар

Имах подобен проблем с моя Самурай SJ413/1990 г, на който беше изгорял компа. Срещу 180 лв ми го ремонтираха и продължава да катери баирите.
          Потърсете в София, ако не намерите, ще Ви насоча в Пазарджик.
          LZ1AIV

Коментар

Благодаря колеги, вече имам два-три варианта благодарение на вас, ще пиша веднага щом имам някакъв резултат.

Поздрави

Коментар

Сменете 4 електролитни кондензатора вътре (в компа) за 2-3 лева оправете пътечките под тях защото електролита им е видял сметката и ще катериш баирите
              правил съм го няколко пъти,последно преди седмица(не на моя)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X