Здравейте, от една седмица съм собственик на Сузуки Самурай 1,3 1990г. Обръщам се към вас с молба за помощ тъй като никога до сега не съм се имал подобен автомобил и изобщо не ми е ясно къде и как се поддържа и обслужва подобна машина. Купих колата с проблем в запалването като предишния собственик твърдеше че проблема е в комутатора на бобината който бил изгорял. Намерих два комутатора(работещи) с бобини също работещи, но колата не запали. Веднага отидох при специалист който след кратка диагностика с пробна лампа, мултицет и др. каза че според него комутатора и съответно бобината не получават команди от управляващия блок (компютъра). Въпросния майстор не е 100% сигурен в твърдението си, но тъй като няма схема на ел. инсталацията и не се е сблъсквал с такава кола, не се наема да търси проблема. Отнесах компютъра във фирма която се нае да го диагностицира, но и те не гарантират че ще открият проблема ако изобщо има такъв. В момента търся за да купя такъв компютър без да съм сигурен че проблема е в него, но съм длъжен да опитам. Моля посъветвайте ме как, къде или към кой мога да се обърна за компетентна помощ.
Благодаря
Иво
Благодаря
Иво
Коментар