Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогайте с новия ми Самурай !!!!!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогайте с новия ми Самурай !!!!!!!!

Привет на вси4ки,от в4ера съм собственник на Самурай 1000 кубика,та имам няколко проблема с него.
    Първо като му подам рязко гас и двигателят губи обороти и гасне,на светофари трагвам със смока4а Мисля 4е не му стига гориво и проблема е в карбуратора,но по опитните да споделят......
    Второ като го докарвах по магистралата на ход от Бургас до Стара Загора ми се е отка4ила една от двете траби4ки излиза6ти от колекторите по посока гърнето.Та въпросната тръби4ка е останала някаде по магистралата,докато спра.И сега липсва извитата 4аст около 50-60 см сварзва6та планката на колекторите с тръбата за гърнето.Свалих въпросната конструкция захваната с 3 болта отгоре.Никой в Стара Загора не се нави да ми приспособи такава тръби4ка,под претекста 4е е много тънка и нз си там какво...........Може ли да се взаимно замени с друга от друг модел или най-добре да взимам 6ублера и цеото и да го побългарявам.

От: Помогайте с новия ми Самурай !!!!!!!!

Ако си сигурен, че проблема не е в бензиновата помпа или до нея ще се наложи да разглобиш карбуратора, да свалиш поплавъка и след като развиеш тялото на иглата(която спира горивото) на него има филтър, който в повечето случаи се запушва.А за тръбата май не става от друго(не и без преправяне), но не е нещо сложно за изработка.
    Сузуки Самурай-старт от скрапа
    0885192667

Коментар

Първоначално публикуван от brakonier_stz Преглед на мнение
      Привет на вси4ки,от в4ера съм собственник на Самурай 1000 кубика,та имам няколко проблема с него.
      Първо като му подам рязко гас и двигателят губи обороти и гасне,на светофари трагвам със смока4а Мисля не му стига гориво и проблема е в карбуратора,но по опитните да споделят......
      Второ като го докарвах по магистралата на ход от Бургас до Стара Загора ми се е отка4ила една от двете траби4ки излиза6ти от колекторите по посока гърнето.Та въпросната тръби4ка е останала някаде по магистралата,докато спра.И сега липсва извитата 4аст около 50-60 см сварзва6та планката на колекторите с тръбата за гърнето.Свалих въпросната конструкция захваната с 3 болта отгоре.Никой в Стара Загора не се нави да ми приспособи такава тръби4ка,под претекста е много тънка и нз си там какво...........Може ли да се взаимно замени с друга от друг модел или най-добре да взимам 6ублера и цеото и да го побългарявам.
      Не знам дали си прочел правилата на Форума, но червените думички не ти ги разбирам.
      Преведи ги на БЪЛГАРСКИ!
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Писах от работа (а там компа е една холандска машина,на която последната й задача е да пише на кирилица),затова някой от думите ми са с 4 и 6 вместо с Ч и Ш.
        Но мисля че ти много добре го разбираш............до тук със спама.
        Благодаря на колегата който ми даде съвет,снощи до късно си играх но изпускателната система стана по здрава и от новата
        Отидох и купих тръба с вътрешен диаметър равен на отвора от планката на колекторите,огънахме по другата (оригинална) тръбичка.След като стана ремонтираната тръбичка ни послужи като макет за да направим и първата,че не беше в много добро състояние.
        Сложих отново старата гарнитурка,че има още живот в нея и сега двигателя мърка

Коментар

След малко започвам разглобяването на карбуратора,по съветите на колегата.Довечера ще споделя какво се е получило..........

Коментар

Свалих и почистих карбуратора,в интерес на истината имаше някакво минимално подобрение,но минимално.Главният проблем си остана,като подам рязко гас,колата отива да гасне.Помагайте че вече взех да откачам...........Мисля вече за друг карбуратор,гледам че от лада слагат тук във форума.

Коментар

Аз съм карал с карбуратор от лада но само на газ. Имам не повече от 400 км на бензин и сложих 50 литрова бутилка за LPG на мястото на резервоара и забравих за всякакви проблеми. Можеш да изчакаш Миро да отговори и ако не постигнеш резултат според мен от моргата ладин карбуратор и 3 часа работа и би трябвало да се получат нещата
              „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Моя в 410-ка...........т.е 1000 кубика,ще стане ли ладения карбуратор?

Коментар

Първоначално публикуван от brakonier_stz Преглед на мнение
                  Моя в 410-ка...........т.е 1000 кубика,ще стане ли ладения карбуратор?
                  Не !Или много трудно .
                  Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                  New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

А към какъв карбуратор да се насоча за да замени стандартния?
                    Или да се ориентирам към смяна на двигателя и без това този ми идва малко малък

Коментар

Не ти работи ускорителната помпа на карбуратора!
                      DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Свалих го,почистих я...........движеше се трудно,но след почистването започна да впръсква много добре.Поне като я пробвах преди да я сложа,изкарваше си много хубава струичка.Платната й ми изглеждаха здрави............нз вече какво да правя.

Коментар

Съжалявам но аз не разбрах че си с 1 000 кубика мотор. Там май неможе да се сложи този ладов карбуратор. Защо не сложиш газ и да махнеш бензина ?
                          „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Точно газ ще сложа тази седмица............поне да карам докато размишлявам дали си струва да се занимавам с този двигател или направо да се насоча към някой малко по мощен

Коментар

Със по мощен ще е филм голям . Трябва и скоростите да смениш и малкият кардан и.и.Потърси някой по стар автомонтиор дето се е занимавал с карбуратори да го види.Ако ли не друг карбуратор.Ако не намериш аз имам перфектн от моя самурай.Ще се разбереме.
                              Боби gsm 0898689957 Сузуки самураи sj418

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X