Колеги помагайте!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
А-рамо и шарнир на заден мост за Витара - идеи и опит!
Свий
X
-
От: А-рамо и шарнир на заден мост за Витара - идеи и опит!
Първоначално публикуван от snaakee Преглед на мнениеЗдравейте колеги, за първи път ми се налага да задам въпрос по мой проблем, тъй като обикновено намирам решение само с четене. Ако не съм спазил някое правило се извинявам предварително! Въпросът ми е прост - шарнира на а-рамото на задният мост на Витара 1993г. къса база 1.6 ми има луфт и не мога да намеря нито оригинален нито заместител. Моля помагайте!!! Благодаря ви!Първоначално публикуван от васето Преглед на мнениеВариант 1 по -лесно цялото А рамо се сменя.
Вариант 2 реже се ябълковидния болт и се заварява друг на негово място. Можеш да си завариш и планка на която с болтове да захващаш новия шарнир.
...и да темата е с друга цел. Отвори си нова, никой няма да се разсърди.Първоначално публикуван от snaakee Преглед на мнениеБлагодаря ти за бързия отговор, още сега ще отворя нова темао 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Преди да се обърна към вас с конкретен въпрос прерових целият форум и ненамерих някакво решение на проблема тъй като някой колеги споделяха че не са доволни от пълненето а пък други споделиха че заместват шарнира с друг от уаз или някакъв от микробус форд, но дотам никаде нито снимки нито отзиви или решения. Благодаря ти за бързя отговор и за това че си копирал поста ми от другата тема за да нямам излишни дразги с други колеги. Мисля все пак да изчакам да видя как ще се развие темата.
Коментар
-
Благодаря ти за съветв, но имам 2ма приятели със същият проблем и ме посъветваха да не го рециклирам, защото издържали по 2-3 месеца и пак се разбивали . Явно има значение качеството на материалите които използват за рециклирането. Мисля да изчакам за да видя как ще се развие темата и дали няма някои опит със заместител на шарнира.
Коментар
-
За да го заместиш трябва да се знае с какво и как, за да не се строши в движение. Вариантите които съм правил са втора употреба, като му смених маншона и го гресирах и рециклиране. Двата варианта не са мръднали 2-3 години .0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
Първоначално публикуван от snaakee Преглед на мнениеБлагодаря ти за съветв, но имам 2ма приятели със същият проблем и ме посъветваха да не го рециклирам, защото издържали по 2-3 месеца и пак се разбивали . Явно има значение качеството на материалите които използват за рециклирането. Мисля да изчакам за да видя как ще се развие темата и дали няма някои опит със заместител на шарнира.о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
На Роската(Brum) на Витарата преди 2-3 години му преработих А-рамото с шарнир от Транзит.Направих го сменяем елемент,ама като гледам ще надживее колата...той да каже.Някъде има и снимки...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеНе са рециклирали на правилното място тези твои приятели
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеНа Роската(Brum) на Витарата преди 2-3 години му преработих А-рамото с шарнир от Транзит.Направих го сменяем елемент,ама като гледам ще надживее колата...той да каже.Някъде има и снимки...Последно редактирано от CarTest™; 25-09-14, 06:54.
Коментар
-
Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеАко смениш на време маншона и греста на оригиналния и той ще надживее колата ." което също не е добро решение. Не се знае колко ще изкара, а и проблема при него е, че след лифта, който правим и по-големите и тежки гуми има "свойството" да се вади от ябълката !!! След изваждането става страшно: колата става неуправляема, задния кардан се вади от раздатката, амовете се изкривяват и ако имаш късмет си с тези щети или още. Прибирането става доста трудно. 2. Пробвах с шарнир от носач преден на Витара, който е със същия конус. Монтирах го с болтове за да бъде сменяем, но той е конструиран да работи на други натоварвания, не изкара много и също се извади и следват нещата от точка 1. 3. Следващия беше от УАЗ , но с него след всяка разходка се налагаше притягане и не държи стегнато и той не става. 4. Варианта който върши работа и с който карам е шарнир от Бус Форд. Самият шарнир се преправя, защото е с друг конус и се заварява на А-рамото под различен ъгъл. Много е по твърд и на ръка е много трудно да го мърдаш, за това и колата става по стабилна. Другото, което за мен е най-важното, че дори и да се разбие шарнира никога не може да се извади и да причини щети като от другите варианти. Цветелин е извадил почти всички теми и може да прецени, има и снимки на двата за сравнение в темата на колегата от Несебър. Успех.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
Първоначално публикуван от snaakee Преглед на мнениеТова е ясно, можеш ли да ми препоръчаш някой? Те са ги носили в Требич.
.
В София съм чувал добри отзиви от различни места за фирмата до зоологическата градина, но лично не съм ги ползвал.
Телефона на Иван Попов му е в подписаМисля, че с него ще свършите работа.
о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
И аз минах по този път с преработката на А-рамото. Заварихме гайка на самото А-рамо и сложих кормилен накрайник от Транзит, ако ви интересува мога да видя кутийката на чарка за марка и номер. Много бях доволен докато я карах, само един път ме предаде и се скъса болта от към резбата. След смяната с нов нямах проблеми вече.TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар