Здравейте! Онзи ден се сблъсках със за мен странен проблем при превключването на 4Х4 бързи, 4Х4 бавни и оставане на заден мост! Ако съм на включен само заден мост и пожелая да превключа на 4Х4 бързи или 4Х4 бавни, лостчето се мести и застава в съответните положения за бързи и бавни, но няма светлинна индикация за това на таблото. Отначало помислих, че е проблем с лампичката, но уви при боксуване върти само задният мост и самурая си кара така колкото си иска само на задно/ няма странични шумове от какъвто и да е род/, ако обаче поискам от това положение на върна лостчето към неговото нормално положение за включено само задно то не иска и застава в някакво неутрално положение, в което се движа като на свободна/подавам газ, а самурая стои на място или не ускорява/. Когато съумея да включа било то 4Х4 бързи или 4х4 бавни и излезе светлинна индикация и лостчето се намира и по място за тях, въртят се и двата моста в съответният режим /4Х4бързи или 4х4 бавни/. Всички превключвания ги правя в покой/на място/. Сериозен ли е проблема в раздатката и какъв може да е? Може ли да е от недобре регулиран ход на лостчето за превключване на раздатката? Ще съм благодарен ако ми помогнете в решаването на този проблем! Поздрави на всички!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с раздатката на сузуки самурай SJ 413, 1990 год, 1324 куб.см
Свий
X
-
От: Проблем с раздатката на сузуки самурай SJ 413, 1990 год, 1324 куб.см
Това ти е решението -прочети http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133275Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
-
Първоначално публикуван от petyo413 Преглед на мнениеБлагодаря Христо! Дано проблемът е дребен, че иначе ще търся друга раздатка. Желая ти здраве и безпроблемни километри със самурая!
От къде си ?Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Здравей Христо! От Тетевен съм. Извинявай , че не отговарям веднага , много съм зает! При първа възможност влизам във форума и проверявам за мнения, мисля надявам се,че след няколко дни ще се поосвободя и ще мога да ти споделя до къде съм с проблема. Ако е проблема от втулката ако трябва ще я търся в сузуки - официалния
Коментар
-
Здравейте, на всички, следящи темата! Срам не срам ще трябва да си призная. Няма проблем с раздатката, само трябва да тръгне малко самурая за да превключва от 4Х4 бързи на бавни и на 2Х4! Обясниха ми, че така се сваляло напрежението и превключването било безпроблемно! Така и не си обясних защо, но това е друга тема! Майсторчето каза, че само като е видял колко стегнато върви лостчето на раздатката и е бил почти сигурен, че проблем няма. Какво да се прави, човек се учи дорде е жив! Сега ще сменям прахоуловители на предния мост, че леко са омазнили в долният си край. Някой знае ли каква е процедурата и дали да проконтролирам за изправността на друга част - така и така ще се сваля?! Ако има запознати, моля пишете! Мога ли това да го направя сам? Здраве на всички!
Коментар
-
Здравеите! Смених прахоуловителите, семерингите - размер 28х38х8/ако не се лъжа/, кечетата и лагерите на предния мост и от двете страни, пък ще видим, за сега нама проблем!Ще проверя нивото на маслото в предния диференциал, Благодаря Вальо! Ходих на откриването на лова, бях карал Нива на времето, ама това самурайката няма спирка. По едни скалички го качих, браво! Чакам следващите събота и неделя да ходя на лов! Гумите ще трябва да сменя за зимния сезон, накой колега ако може да препоръча марка, модел /шарка/, размер! От лада нива стават ли джанти на самурай? Хайде със здраве! Който е ловджия - на СЛУКА! Приятна вечер!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар