Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новобранец със SUZUKI SAMURAI SJ413, 1990G.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новобранец със SUZUKI SAMURAI SJ413, 1990G.

Здравейте! Преди две седмици се сдобих със сузуки самурай sj 413 модел 1990год, карбуратор. На доста хилядарки е като пробег предполагам и на съм запознат с доста неща по поддръжката и експлоатацията!
    Какво масло да налея на двигателя, антифриза е син / мога ли да го сменя със или добавя зелен/, какво масло в скоростите, раздатката и диференциалите да налея? Няма ръчни хъбове на предният мост, четох и разбрах, че ставали от витара, гледах едни, те пък едните с 24, а другите с 26 шлици. Монтажа на хъбовете труден ли е, в смисъл има ли някаква специфика или развивам капачките и завивам хъбовете? С хъбове колко се намалява от разхода? Прекарах самурая на канал, че му оправях токовете към задните светлини та забелязах наличие на грес под лявата главина на предния мост/при прахоуловителя ако не се лъжа в названието на частта/. За смяна ли е този така наречен от мен прахоуловител и как се прави това? Видях някъде по сайтовете да се продават такива. Контрола на Нивото на маслото в скоростите, раздатката и диференциала по стария начин ли е - отвиваш пробката за наливане, пъхаш пръста и ако бъркайки 5-10 мм/образно казано/ ти се нацапа пръста с масло значи всичко е наред или начина е друг? Става ли да се кара самурая с нивови гуми или не? Решил съм да монтирам газова уредба, та как е по добре и къде да сложа плочката/смесителя/? вакумен или електрически изпарител е по-добре/карбуратора е с автоматичен смукач/? Ще се радвам и ще съм благодарен да ми помогнете в тези скромни мои начинания!
    П.П. Самурая не ще се кара по тежък офроуд! При скорост 100-120 км/ч по скоростомера се появява едно некомфортно тресене на всичко-скоростен лост и този за бързи и бавни, от какво може да е ?

От: Новобранец със SUZUKI SAMURAI SJ413, 1990G.

Маслото 10/40 или 15/40. Вече марката ти избираш.
    Антифриза не е скъпо удоволствие, така че си купи концентрат и си налей съотношението, за да си спокоен.
    Маслото за дифовете трябва да е 75/90.
    Хъбовете незнам дали стават от Витарата, но намери и постави. Самото усещане от изключени хъбове е по-приятно. Разхода най-вероятно пада....но не с 10л.
    Speed750/Ицо/ във форума има прахоуловители. В олх.бг ще намериш и тел. и снимки.
    Маслото на дифовете се проверява по "тоя" начин. За скоростите не съм проверявал.
    Моя Самик е с електрически, на други с вакумен... сам избираш. За почти всеки въпрос има тема по въпроса.

Успех и да пуснеш снимки.

Коментар

Благодаря за информацията Вико! Ще пусна снимки след някой друг ден. Самурая е червен.

Коментар

Здравейте! Извинявайте много, но не мога да кача снимки на самурая скоро-не е при мен. Ако искате да го видите има негови снимки останали в cars.bg. Обявата е за 4200 лв., гр. Велико Търново, цвят-червен. Искаше ми се да пусна и снимки на моторчето, но уви! Поздрави на всички сузуки маниаци, бъдете здрави!

Коментар

Здравейте,много се извинявам,че спамя темата на колегата,но два пъти се опитвах и не мога да пусна моя тема .От доста време съм регистриран във форума и дойде и моето време да ми дадете един акъл.В събота ще ходя да гледам едно самурайче.Въпроса ми е как ви се струва за тия пари (знам,че не мога да искам много) и предимство или недостатък е двигателя от лада 1600,а и най важното продавача каза ,че има блокаж на задния диф някой вижда ли го на снимката която е от доло защото аз съм още съм доста некомпетентен на такива теми за да го видя, или го няма (laughing) .Благодаря предварително и пак се извинявам.
          Последно редактирано от CarTest™; 24-09-14, 20:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X