Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с акумулатор Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с акумулатор Гранд Витара

Ето каква е историята - вдигнах прозорците за да не се напълни купето от поредният дъжд и съм забравил ключа на контакт!
    На другият ден след повече от 24 часа се наложи да ползвам колата, но там нямаше ток , даже и за да светне таблото.Измерих с мултицета 6.7 волта.Зави ми се свят - аз съм на 3 км от асфалт, в Балкана с жена, багаж и куче, а и на другата сутрин трябва да съм на работа на 30 км от това място.Забравих да спомена, че махалата не е електрифицирана, но аз имам фотоволтаици.За жалост имаше и облаци!Все пак сложих акумулатора на заряд и за мой късмет след малко се показа слънце, а и другите акумулатори помогнаха и след час и половина имах 12.7 волта.Вече се бях обадил на приятел с джип в селото да ме смъкне до асфалт и на друг, да дойде с пътна помощ да ме товари и кара на ел. техник за запознаване на ключа с компютъра на колата.Тук обаче не познах - сложих акумулатора и още от четвърт оборот двигателя запали.Естествено с радост се обадих на хората да дам отбой.
    Цялата тази лакардия я разказвам защото вече са ме теглили веднъж от същото място до ел.техник за запознаване на ключа и той ми каза, че когато акумулатора падне под напрежение от 8 волта компютъра губи настройките на ключа и по-нататък е ясно!
    Синът ми ме светна, че може да има батерия, която да поддържа известно време компа ама нали все някой ще е чувал за такова нещо.
    Та ако някой е имал такъв случай или може да обясни ситуацията ще ми е интересно да науча нещо и аз
    Руен Хаджиниколов

От: Проблем с акумулатор Гранд Витара

Т.е., ако свалиш акумулатора, за да го заредиш например, ще трябва да запознаваш отново ключа с колата? Не ми се вярва. Единственото, което се променя при мен, като изключа акумулатора, е, че си забравя евро-простотията за постоянно включените фарове, при запален двигател.
    Виж акумулатор, паднал толкова низко, май плаче за нов.

Коментар

Преди два месеца като купувах ХЛ-а,акумулатора беше много слаб и го палехме с една стартерна батерия.Купих нов и при смяната поне 5 минути колата не беше със захранване.Като сложих новия,врътнах и от раз запали.Никакви проблеми.Новия е 90ач.
      Нека силата да бъде с нас!
      Suzuki Grand Vitara
      +34 642 91 4154

Коментар

Динамото как се справя със зареждането на новия?

Коментар

Акумулатора е нов - на 8 месеца VeGa 62Ah, генератора прави 14.4 в.По скоро съм учуден от това, че един път при паднал акумулатор имаше запознанство на ключа , а друг път за същото - нямаше нужда от запознанство! Колата я купих от Мюнхен с 300 Евра надолу от цената заради това, че беше стояла 6 месеца в гаража и и беше паднал акумулатора и компа не разпознаваше ключа.Бай германеца записа час в сервиз за ремонт на другия ден, но ние направихме консулт с компютърджия и по негов съвет предложихме в това състояние без сервиз да се смъкне цената и да я вземем.Така и стана.Тук ремонта отне 30 минути и 50 лв.и нов акумулатор.От тогава съм навъртял 15000км без никакъм проблем!Най-накрая ще взема да си купя едно устройство за запознаване и ще се оправям сам!
          Руен Хаджиниколов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X