Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква смесителна газова плочка за Самурай 1.0?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква смесителна газова плочка за Самурай 1.0?

Извинявам се ако вече я има информацията, но с търсачката нищо не намерих, та:

Може ли някой да ми каже или покаже каква смесителна плочка за газ се слага на Сузуки Самурай 1.0 ?

Или се пробива карбуратора? А отворите къде се правят?

Предварително благодаря!

От: Каква смесителна газова плочка за Самурай 1.0?

А каква е драмата по-точно? Нормална плочка между карба и въздуховода, а диаметъра на дифузьора между 25-27мм.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

"драмата" е, че където и да питам по складове и магазини, веднага след Сузуки Самурай '85г. чувам "НЯМА"

Как се хваща към карбуратора?

Коментар

Какъв е диаметъра на карба, там където се нанизва въздуховода?
        С този диаметър отиваш в магазин за газови уредби и си намираш плочка, после подбираш и дифузьор, който трябва да е сменяем елемент на плочката.
        В краен случай отиваш при стругаря и ти прави всичко.
        Drag Grand Canyon Daily
        LZ1JYM

Коментар

Ако има вариант да се разпробие карбуратора,по-добре го разпробии.

Коментар

Първоначално публикуван от koragroup Преглед на мнение
            "драмата" е, че където и да питам по складове и магазини, веднага след Сузуки Самурай '85г. чувам "НЯМА"
            Неправилно подхождаш. Премери диаметрите по въздушния път и питай с тях.

В краен случай някой бай стругар ще ти я направи по размери.

Коментар

Понеже имам един резервен карбуратор, го метнах в колата и утре ще тръгна "на лов за плочка".
              Иначе външния диаметър е 50мм.
              Може би ми звучи наивно питането, но предната "газ-карбуратор" кола беше на АЗЛК 21412, преди повече от 12-13 години и всичко съм забравил (пустите инжекции много ни разглезиха).
              Пък за бай-стругар, "по размер" е толкова сложно, че ако няма "юрнек" ич не се захваща...

Коментар

Такаааа... Мисля че намерих "Плочката"

Тази дали ще стане?
                http://www.gasmagazin.com/%D1%81%D0%...%B8%D1%8F.html

Поръчах и един такъв изпарител:
                http://www.gasmagazin.com/%D0%B8%D0%...%BA%D0%B8.html

Поръчах и всичко останало от зарядното (бутилка имам) през тръбите та до маркучите и скобите и общото е 174лв. И какво е тайнството, което се прави при монтажа за да стане цената 300-350лв (с бутилката 450-500)? Не ми се вярва да има включени 2-3 пълнения на газ без пари...
                Последно редактирано от koragroup; 02-07-14, 06:25.

Коментар

Първо, линкове към търговски сайтове не са позволени. Така че е въпрос на време да изчезнат. Второ, да това е твойта плочка, само си поръчай дифузьор с диаметъра за който съм ти писал. А относно тайството, предполагам, че ти сам ще си дадеш отоговора, когато започнеш да я монтираш. Примерно един стек бира за участниците в темата струва едни пари, а ние сме крайно скромни.
                  Drag Grand Canyon Daily
                  LZ1JYM

Коментар

...до маркучите и скобите и общото е 174лв. И какво е тайнството, което се прави при монтажа за да стане цената 300-350лв (с бутилката 450-500)? Не ми се вярва да има включени 2-3 пълнения на газ без пари...
                    Като го направиш, се замисли за колко пари би го направил на някой друг.

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                      Първо, линкове към търговски сайтове не са позволени. ....
                      Съжалявам за допуснатата грешка. В бързината преди работа... а сега не мога да редактирам. Моля да модераторите да ги изтрият.
                      Дифузьора е "вътрешния диаметър" с многото дупки нали? Ако снимката е вярна и имам късмет, мисля че диаметъра е този който си писал.
                      Иначе за монтажа, вероятно сте прави... пък ако ми хареса, може да сменя професията ;-)

Коментар

Линковете не са страшни, когато носят повече информация по темата, отколкото реклама.

Под диаметър на дифузьора обикновено се има предвид точно вътрешния просвет на смесителя, т.е. кръгът с дупките. С него рискът е да е прекалено малък (ще загубиш от максималната мощност) или прекалено голям (и няма да имаш достатъчен обхват за регулиране, т.е. няма да можеш да направиш сместа достатъчно богата за добра работа на двигателя). За карбураторни автомобили ориентировъчен добър размер е площта на сечението на дифузьорите на карбуратора. Все едно обикновено с фабричния смесител нещата стават добре.

Коментар

Иначе за монтажа, вероятно сте прави... пък ако ми хареса, може да сменя професията ;-)
                          Монтажа не е толкова сложна работа (но си има тънкости) и средно технически грамотен се справя без сериозни проблеми. Моя съвет е да се огледа монтажното разположение при тези коли (защита на тръбата,дължина на "връзките",разположение на релетата и т.н.) защото ако не се "осмисли" преди монтажа, следват "благословии" след монтажа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X