Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предните колела май блокират...на Suzuki Vitara 92/1.6/16/wagon/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предните колела май блокират...на Suzuki Vitara 92/1.6/16/wagon/

Здравейте колеги,имам питане за Витарата на бащата...който може да помага...БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
    --Казва че при включено двойно с ръчни хъбове когато кара и навие пълен десен волан,предните колелета блокират и започват да се влачат/тоест-биват бутани от задните колелета/???-този проблем от Каретата ли е???
    --при изключено 4х4 не го прави.
    Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
    Краси
    "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

От: Предните колела май блокират...на Suzuki Vitara 92/1.6/16/wagon/

Прочетете видовете 4х4 и какви са особеностите на всяко от тях.
    На най-добре прочетете книжката за експлоатация на автомобила - там си пише при какви условия какво се включва и кога трябва да се изключи.
    Защото с такива експерименти като по-горните може да потрошите нещо - режима, който сте избрали не е за асфалт и покритие с добро сцепление...
    И поведението на автомобила е нормално за заключена раздатка и хъбове...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На мен ми мирише на различни предавателни числа?!

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        На мен ми мирише на различни предавателни числа?!
        И с еднакви да е, все тая ...

Парт-тайм машините на 4х4, както и фул-тайм с блокиран междуосев, сериозно губят желание да завиват. До степен, че като навиеш докрай волана на хлъзгав път и дадеш газ, колата се опитва да върви направо. А на път с добро сцепление - и да счупи нещо.
        Та по тоя повод НЕ си правете такива експерименти на сух асфалт. Без крайна необходимост, раздаването на всичката газ на навит волан и на хлузгаво не е много добра идея.
        За да се изясни има ли проблем изобщо, качете колата на подемник (поне 3 колела трябва да са във въздуха), навийте волана докрай и на свободна и включено 4х4 (май и на неутрална става), пробвайте да въртите предния кардан с ръка. Ако се завъртят всички колелета, по-скоро проблем няма.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Здравейте Първо раздатката не се заключва и може да има леко затруднение при завиване на сух асфалт при включено 4x4 но каккто каза тренд дали не е сменян предния диф

Коментар

Първоначално публикуван от koki4a_84 Преглед на мнение
            Здравейте Първо раздатката не се заключва и може да има леко затруднение при завиване на сух асфалт при включено 4x4 но каккто каза тренд дали не е сменян предния диф
            Щом раздатката не се заключва, няма значение дали е сменян диференциала - 'отворена' раздатка (междуосев диференциал) просто ще компенсира разликата в оборотите на карданите...
            А в случая поведението е точно като заключена радатка - предния мост трябва да измине по-голямо разстояние отколкото задния... Задния се върти по-бавно и се опитва да спре и предните гуми, затова предните изглеждат все едно им е ударена спирачка...
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              За да се изясни има ли проблем изобщо, качете колата на подемник (поне 3 колела трябва да са във въздуха), навийте волана докрай и на свободна и включено 4х4 (май и на неутрална става), пробвайте да въртите предния кардан с ръка. Ако се завъртят всички колелета, по-скоро проблем няма.
              -Най разумното предложение,качвайте на подемника и "загадката" ще се изясни!!!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Щом раздатката не се заключва, няма значение дали е сменян диференциала - 'отворена' раздатка (междуосев диференциал) просто ще компенсира разликата в оборотите на карданите...
                А в случая поведението е точно като заключена радатка - предния мост трябва да измине по-голямо разстояние отколкото задния... Задния се върти по-бавно и се опитва да спре и предните гуми, затова предните изглеждат все едно им е ударена спирачка...
                Няма как да не се заключва, защото витарите са парт-тайм.
                Най-вероятно проблем не е проблем, а е непознаване на автомобила.
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                  +1
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Няма проблем. Напълно нормално поведение за Витара
                    Uaz 469 2.4 D MB
                    KTM 600 ROTAX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                      И аз това казвам, а обяснението ми бе само, че дори при различни диференциали, ако не е парт-тайм и няма заключване на диференциал, пак няма затегне в завой......
                      В конкретния случай 'затягане само в завой, като предните колела като че ли блокират' (опитваш се да ги тътриш, изминавайки по-голям път за по-малко обороти) е нормален ефект точно от заключена раздатка...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        И с еднакви да е, все тая ...

Парт-тайм машините на 4х4, както и фул-тайм с блокиран междуосев, сериозно губят желание да завиват. До степен, че като навиеш докрай волана на хлъзгав път и дадеш газ, колата се опитва да върви направо. А на път с добро сцепление - и да счупи нещо.
                        Та по тоя повод НЕ си правете такива експерименти на сух асфалт. Без крайна необходимост, раздаването на всичката газ на навит волан и на хлузгаво не е много добра идея.
                        Както се казва: 'понеже не знаех и взех че го направих' та през далечната вече 2008г си взех първата витара от Карлово, починахме в Бургас, имам предвид поляхме обилно колата и тръгнах за Варна през прохода, и понеже колата нямаше предни накладки и дисковете и бяха криви, бях и с капачки, вкарах 4х4 и цялата газ Нищо не й стана на колата, луди ги направих в прохода, приятелката ми беше до мен и определено на моменти затваряше очи и се стискаше за жабката. Нямаше бмв-та, мерцедеси, бегачки, всичко под ножа. По-късно все скоростна кутия и раздатка отидоха на Антон в ръцете, не знам да се е оплаквал, отделното витарката нямаше хидравлика. Та в този смисъл, ако е писано-ще стане, ако ще един път да я включиш, а ако не си свикнал даже може да се вкараш в такъв филм покрай некадърни майстори, че свят ще ви се завие. Колега, напиши от къде си, да я погледне някой колега и да се успокоиш, успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X