Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика в раздатките за витара 89та - 98ма година?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика в раздатките за витара 89та - 98ма година?

Та ще сменям раздатка, че старата се разтропа нещо. Обаче май има някаква разлика между по-старите и по-новите. На места в нета попадам на инфорамция, че след 96та година шлиците за задния кардан били различни. Някой има ли идея какви са вариантите за тия шлици?

И другото - между автоматични и ръчни скорости има ли разлика в раздатката? Щото дават различни кардани за автоматична и ръчна кутия:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SWSE4162011250.jpg
Прегледи:1
Размер:32.2 КБ
ID:6057539

1-1 27101-60A02 SHAFT ASSY, PROPELLER FRONT
    1-2 27101-57B01 SHAFT ASSY, PROPELLER FRONT
    4AT
    6-1 27102-60A10 SHAFT ASSY, PROPELLER REAR
    6-2 27102-60A02 SHAFT ASSY, PROPELLER REAR
    E22RODUCT OF CANADA
    6-3 27102-57B11 SHAFT ASSY, PROPELLER REAR
    4AT

И това ме кара да мисля, че все пак има някаква разлика някъде, ама дали в раздатката или в дължината на кутията (и от там в карданите) ...

От: Разлика в раздатките за витара 89та - 98ма година?

Някой въобще случвал ли е на кардани за тия витари с различни шлици? Че аз до такава информация не можах да стигна никъде другаде... И да не се окаже, че всичките са еднакви на края ...

Т'ва което намирам като инфо е, че уж до 96та са с по 26 шлици, а 96-98 са с 16 шлици карданите.

Да поясня само - картинката и списъка горе са само за части дето отговарят по моето шаси. Затова няма толкова варианти за карданите (за 26 и 16 шлици). Като цъкнеш в http://epc.japancars.ru за по-следващите модели и излизат още номера за кардани.
    Последно редактирано от brum; 20-05-14, 13:31.

Коментар

Да има разлика в шлиците и е видима на око. Тези едрите са боядисани в зелено . Има разлика и в предавателното число на автомата , но е незначително 5-10 км. в час.
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

На бавни ли? Щото бързите предполагам са директни. И ако на бавни - по-бавни ли стават, или по-бързи?

Че 5-10км/ч ако са на 100км/ч са си 5-10% разлика . Тунинговите бавни колела са едни 20% по-бавни бавни, а се усещат доста.

Коментар

Тъй, говорихме с Иван по телефона. Според него разлика има на бързите, ама аз до колкото съм запознат те са директни, та там няма как да има разлика.

Обаче по английските форуми пишат, че имало разлика в това дето подава скоростта към скоростомера. Идеално се връзва да обясни защо е имало разлика на бързите предавки. Предполагам разликата е там заради разликата в предавателното число на 2та налични диференциалита - нали едните са 5.125:1, а другите 4.88:1 - точно едни 5% се връзват.

Та май-май разликата ще дойде само в показанията на скоростомера и ще почне да ми показва малко по-високи стойности като сложа раздатка за 4.88:1 диференциал на моята дето е с 5.125:1 диференциали.

Коментар

Колеги търся такъв заден кардан с 16 шлици да помага някой че монтирах кутията и се оказа че е с 16 а моя кардан е с 24 ли са ситните помощ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X