Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заварка на касета на диф на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заварка на касета на диф на Витара

Намислил съм да си заваря една касета на заден диф/и без това оня ден го изкъртих-две усукани полуоски +изронен пиньон, а предния ден обяснявах колко трудно се чупи задния диф /,само ,че не съм го правил досега .На пръв поглед може да е елементарно,но бих искал да споделите своя опит.Притеснявам се да не отслабя шлиците на планетите .Директно както е сглобен ли заваряте,така икономисваме настройка на пиньона и короната,но да не прецакаме нещо друго .
    Споделете своя опит ,ще е интересно за всички !
    0887/400121 Антон Донев

От: Заварка на касета на диф на Витара

То,като го заваряваш,така и така всичко ще е за боклука,така че кво ти пука.Ако има правилен начин,то той би бил да се заварят планетите към сателитите ,като касетата е свалена от прасето,откачена е короната и лагерите и след заварката оставиш да истине всичко само.След това събиране,настройка и т.н.Не е изключено да се получи посукване и други деформации.И не е като да не съм виждал вандалщини с електрожен и/или телоподаващо директно и дето се вика "през пробката".Като е прежалено не ти пука особено колко минути ще изкара и как...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Блокаж "Вежен", шпер за бедни - всъщност не е чак толкова лоша технология за машина, която така или иначе трошиш. По Ужаските, приготвени за простотии и селски състезания е популярно да се завари предния мост и единия хъб - като му изключиш другия хъб и предния мост от РК си върви нормално, а като ги включиш става змей - докато не строши нещо, ама то в стопанския двор е пълно с резервни.

Ей Соти, скоро да си правил мост на УАЗ? Затъжил съм се нещо за вас.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ей Соти, скоро да си правил мост на УАЗ? Затъжил съм се нещо за вас.
        Правих си моя,сложих му блокаж и гъби...мини да се видим.Повечето време съм в Божурище...

Коментар

А бе толкова са ми силите,като се замисля и да имам средства ,не бих си взел блокаж за този мост ,защото при по -сериозни гуми няма да държи или инвестицията е нерентабилна.

Иначе слушам само легенди за тунинговите гъби ,за блокажа и за здравината на Кия-та но нещо не я виждам в боя /разходките не се броят /
          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Ако под "боя" визираш състезания,да ти кажа,няма и да я видиш.Най-много да прокарваме с нея нЕкое трасе...КИА-та си я правя за фън.И си я ползвам като такава.
            Поздрави.

Коментар

Тони аз скоро заварих един.Разглобих го и го заварих заедно със сателити и всичко както си е вътре.Предишния който го счупих му бяха извадени вътрешностите и бяха заварени за касетата само планетите.М/у другото търся една такава планета за да си го оправя.
              Прикачени файлове

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN6052.jpg
Прегледи:2
Размер:167.0 КБ
ID:5588478Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN6053.jpg
Размер:170.1 КБ
ID:5588479Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN6054.jpg
Размер:166.4 КБ
ID:5588480Имам и не ми трябва 8/41 (От Витара къса база - 150лв.) С поздрав Борето

Коментар

Днес ми го завариха на аргон,няма никакви пръски и шлака.Ей така сглобен,както е на Борето.Първо завариха планетата за сателита/през отвора/ и после и двете за корпуса.Дано да държи,иначе говорих с Ванката Попов и ми каза ,че е имал случай като са заваряли при разглобено положение се измятала планетата и после да не може да се вкара полуоската.

Боре ,малко ти е дебела цената .За тези пари вече може да се намери цял мост,да не ти казвам пък аз за колко купих кожух с диф и полуоски.Все пак твой си е и ти решаваш!
                  Поздрави
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X