здравейте колеги онзи ден проверих маслото на мойата витарка и изненада гъста ка6а в маслото не ми се лсучва за парви път така 4е знам процедурата но много се замислям за друг мотор с пове4е потенциал имам на ум сузуки балено 1,8 примерно или не6то подобно но бих се радвал на няакаква информация ако няакои е правил подобна инсталация бих се радвал и на други предложения.предварително благодаря!
Вода в маслото
Може да е само гарнитура,така че не е необходимо да отписваш двигателя.
Двигателя окотил ли се е вече?
Гледам,че си от Варна може да помогнем нещо, ако искаш.
Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
благодаря колега за инфото и за предложението но парво ще реша кой е най добрия вариант за мен и ще пиша пак
за сега този вариант с baleno 1,8gt май наи ми допада ще проуча още по вапроса още веднаж благодаря!
Здравейте приатели и колеги вчера най сетне отворих двигатела на витарката за сажеление не открих никакви явни дефекти освен много нагари навсякаде и поне според мен огромно общо износване (буталата хлопат много в цилиндрите) бих се радвал ако няакои от колегите от варна с повече опит намери малко време и доиде да погледне за какво става вапрос !знам че за този двигател няма ремонтни бутала така че приемам всякакви предложеня и идеи! предварително благодаря
Поражения по буталата има ли?пукнатини липса на парчета.
Загряваше ли колата?
Разхода на масло и гориво как е?
Странни шумове?
Разглобен ли е двигателя?
Напиши къде се намира колата?
Как е купето,рамата,дали си заслужава да се влагат пари в двигателя ако е изгнила брутално
Дай малко повече инфо.
Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
вчера я отворих нарочно не сам чистил нищо за да може да се ориентира човека които ще я дефектира на прав поглед не видях парчета или пукнатини но не се смятам за специалист така че се надявам някой с опит с тези мотори да помогне , колата е в варна в виница, коалата при мен никога не е загряавала повече от средата на уреда, разхода на масло и гориво не бяаха малки но нищо кои знае колко фрапантно около 13газ и около 1,5лира масло за 10 000 километра можеби малко по малко ,странни 6умове не е имало,според мен купето си струва все още почти няама ражди и мисля скоро да отстраня и малкото които са се появили през последните 2 сезона.
А,кой е този мотор дето за него знаете,че няма ремонтни бутала.Пробвали ли сте да търсите.Аз за моя 1,6 мисля,че се води G16А(дано не се бъркам сега),но намерих бутала,бутални болтове и сегменти Мале(и за това не съм сигурен как се пише)Беше преди около три години и със всички отстъпки и приятелски труд, ремонта ми стъпи на 500лв.
да двигателя е 1,6 с 8 клапана най простия мотор, освен това продалжам да мисля и по вапроса за няакакв друг двигател с повече конски сили ако 6те струва толкова пари ремонта на този които и без това всички знаем че не е достатачно мощен дилемата ми продалжава !!!
Коментар