Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене на Витара

Здравейте колеги.
    Имам следния проблем,няма значение дали колата е топла или студена като тръгна да паля започва едно въртене някой път пали по-лесно др. по-трудно.
    Правих си диагностиката с кабела,на буксата до акумулатора и ми изкарва код 41- (ignition signal-сигнал за запалване).
    Карам и паля само на газ други проблеми няма само това е.
    Двигателя е 1.6 8V J16A моно инж.Благодаря ви предварително

От: Трудно палене на Витара

На бензин има ли го проблема ?
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

На бензин спрях да я карам ,защото почна да ми смесва горивата ,а пък знаете като ги смесва за какви обороти става на въпрос.Сложил съм нов изпарител,кабели и свещи.Мисля че е от копчето за газта защото е от тея които палиш на бензин и като подам газ прехвърля на газ ,а сега съм го оставил на някакво положение на което като дам контакт светва първо бензина ,и като тръгна да паля тогава прехвърля на газ.

Коментар

При това положение, изчисти всичко около газовата. Ако ти е с електрически клапан за газта на празен ход, си сложи ключе със следене на импулсите на високото напрежение, или си я направи, клапана чрез реле да се задейства от ситемата на помпата на инжекциона, колеги бяха писали по този въпрос. Не ти трябва ключе с автоматично прехвърляне, то е за госпожици
        Чак тогава, ако това не помогне, ще се търси причина в кода за грешка.
        И си изчисти пощата, че е препълнена и не приема съобщения

Коментар

Не знам как са ми вързали работите ,но ключето взема ток от бушоните които са ми в краката ,от там отиват до клапана от клапана отиват до едно реле от релето отиват до инжекцията.Смених релето ,като почна да ми смесва горивата мислех си че е от него ефект нулев.А за пощата съм я изчистил мога да получавам съобщения

Коментар

Това реле командва газта и инжекциона , кое да работи.
            Но не ми стана ясно , има ли изпарителя втори ел.магнитен клапан. И въобще, дали е настроен както трябва.
            Кой е слагал газта, и колата работела ли е нормално?
            И автоматичното ключе дали работи нормално.
            Ако прекъснеш всички нови връзки, и си включиш директно дюзата на инжекциона, все едно няма газ, дали ще прави тия номера?

Коментар

Има втори клапан на изпарителя всичко си чатка като ново е.Пробвахме ги преди да сменим изпарителя ,защото си мислехме че някои клапан е заминал ,а то се оказа че мембраните на изпарителя са заминали.Вчера попаднах на нещо интересно http://www.acksfaq.com/ewd_89-90_g16_tbi.htm обаче като не разбирам ,и си мисля че е от този noise suprressor filter ми прави тия чалъми , но не знам къде се намира да го видя ;(

Коментар

Питах за бензина по друг повод. На газ с плочка пали малко по мудно. Има вариант ако е тръгнал да заминава клемореда на контактния ключ да прави мизерии с паленето ! При мен газовата е с реле с 5 крачета и след намесата на майстор , които не го е слагал /смяна с ново/ и закачане по негов вкус почна на газ да ми гори и бензина. Докато се усетя и заминаха 200 лв. бензин .
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Смятай и после се сърдят тия майстори като им кажеш че не стават.По моя въпрос приказвах с един познат които разбира на токовите по колите и ми каза че може да ми прави мизерии от копчето защото е автоматично и като дам на контакт ми светва лампата на бензина ,и като почна да въртя да паля превключва на газ ,а докато превключи и вкара газ да запаля въртя ,като луд.Ще сменя копчето и пак ще пиша

Коментар

Да, смени копчето. Даже за по-сигурно, може да изключиш инжектора от клемите на релето. Да не се мешат горива, случайно.
                    Иване, чудно ми е, как въобще ти е работела на 2 горива едновременно!? Сигурно компютъра се е побърквал да подържа режима

Коментар

Здравейте колеги.Извинявам ,се че ме нямаше ,но работата ме затисна и не можах да ви пиша по рано.Сменихме копчето и вече си паля нормално без да се замисля.Обаче изкочи др. проблем.Скъса ми се купето където се хваща жилото на съединителя правихме го 1 път но явно на майстора му свидеше телта от Ц/О-то , и ми сложи само по 1 капка ,като го изравнихме .Сега се чудя как да го направя ,ако някои си е патил ,моля да сподели какво да правя.

Коментар

Бравос!
                        А за другото, планка около входа на жилото. Писано е по темата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X