Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От Витара към Гранд Витара или Хонда ЦР-В !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От Витара към Гранд Витара или Хонда ЦР-В !?

Продадох си Витарката 2.0i 16v /132к.с. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124632 ,защото чакам дете и ми трябва по-голям (дълга база) джип. Много си обичах Витарката,защото беше в супер състояние и вървеше много за това купе,а сега искам нещо което хем да е голям,хем да има подобна диманика. Оттам и ми идва идеята да е Гранд Витара 2.5 V6 с ГИ ,а като компромисен вариант Хонда ЦР-В 2.0 /147 к.с. ,но това само ако не намеря читава Гранд Витара. Карах Гранд с този мотор и определено не съм впечатлен от динамиката му!Там отново са заводски заложени зле числата на дифовете според мен ,но мога да го преглътна. Ще се радвам собственици(не само разбира се) на 2.5 -ци да споделят цени на ремонти,които са извършвали и впечатления като цяло. Предпочитанията ми са да намеря Италия-нка с ръчки скорости ,да и сложа ГИ , правя Й един лифт и гуми 235/70/16.
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

От: От Витара към Гранд Витара или Хонда ЦР-В !?

Сигурно няма смисъл да ти предлагам Кия Спортидж Гранд ..? Аз си я взех като семейно комби с по-висока проходимост. Гранда има доволно голям багажник, газовата бутилка в легена на резервната гума. Шаси, бавни, възможност за доста по-големи гуми от стандартните.За мен по нищо не отстъпва на Гранд Витарата. Той masagero ти предложи вече.

Гранд Витара бих си взел само с J20A мотор. Шестака е мощен, но разходът му си е по-висок, ГИ е по-скъп и всеки евентуален ремонт излиза по-скъпо. Кефа е по-голям, но си има цена. Багажника също е по-малък, а теб те чакат количка, сгъваемо легло, памперси и няколко сака с дрешки при всяко излизане плюс газовата бутилка.

Хондата е може би най-удобна от трите, има си леген за бутилката и място за рез. гума на задната врата. Багажника е най-голям и е най-удобна на дълъг път. С газта - едни викат че няма проблеми, други че попрегаряли клапани. Може би най-удачно е да вземеш такава, която до сега е нямала газ и да знаеш, че близките 50-60 000 км. няма да имаш проблеми. Лошото е, че тук нямаш бавни и забравяш за желания от теб размер гуми.

Тук всеки ще си хвали своето. Но ти си помисли с твоята глава, според твоитежелания и възможности. Качи се, покарай различни машини и скачай в дълбокото. Успех с избора и да се похвалиш като вземеш
    Последно редактирано от bullet_pk; 07-03-14, 17:17.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря за мнението!
      Кия-та не е моята кола....Без да се засяга никой.
      Ще попремисля нещата и ще изтегля някой заек от торбата,дотога ще се радвам на съвети и факти от Ваша страна.

Коментар

Гранда витарата не е лоша. Ако си доволен от предната витарка и тази ще ти хареса. И по мое мнение ПЧ са малко кофти, но с 235/70/16 нещата определено се подобряват значително. За разхода спрямо j20a - има разлика, ама според мен пренебрежимо малка.
        Иначе като функционалност и обем на багажника - няколко пъти съм возил племенницата заедно с целия й инвентар(колички, кошарки, дрехи и всякакви други атрибути) - определено багажника е малък, направо недостатъчен!! Трябва да се замислиш за кутия на тавана.
        В тази връзка обърни внимание на кията, която ти предлагат по-горе. Солидно шаси, бих казал по-правилно предно окачване, също като при сузуки лесен и сравнително евтин лифт. На средната база съм оглеждал и има възможност да се сложи газовата бутилка под купето. За другите бази не знам.
        XL7 също е вариант, ако намериш.
        Хондата лично аз я изключвам като опция.

П.С: Лебедката продаде ли?
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
          Гранда витарата не е лоша. Ако си доволен от предната витарка и тази ще ти хареса. И по мое мнение ПЧ са малко кофти, но с 235/70/16 нещата определено се подобряват значително. За разхода спрямо j20a - има разлика, ама според мен пренебрежимо малка.
          Иначе като функционалност и обем на багажника - няколко пъти съм возил племенницата заедно с целия й инвентар(колички, кошарки, дрехи и всякакви други атрибути) - определено багажника е малък, направо недостатъчен!! Трябва да се замислиш за кутия на тавана.
          В тази връзка обърни внимание на кията, която ти предлагат по-горе. Солидно шаси, бих казал по-правилно предно окачване, също като при сузуки лесен и сравнително евтин лифт. На средната база съм оглеждал и има възможност да се сложи газовата бутилка под купето. За другите бази не знам.
          XL7 също е вариант, ако намериш.
          Хондата лично аз я изключвам като опция.

П.С: Лебедката продаде ли?
          Ти си кажи, че и твоята бутилка е отдолу, макар и с правен по-малък резервоар. Все пак вариянт има. На средната Кия - гледах една такава да купувам и бяха сложили отдолу бутилка "пура", като си беше с оригиналния резервоар.За Гранд не съм гледал подробно, но там ще пречи легена на гумата, а резервоара е пластмасов, разположен надлъжно отдясно. От ляво са гърнетата

В тоя клас (като размери и килограми) са само Гранд Витара, Спортидж и Чероки, та изборът не е голям.
          XL7 е по-голяма и отива в класа на Паджеро/Терано/Фронтера/Диско. Пък и държи по-височки цени.

Емо, гледай все пак да има голям багажник. Трябва си. Ако направиш компромис с това, багажа все ще го трупаш на задната седалка и в краката на пасажерите.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Киа дори заради вида и не бих си купил, а за багажника на витарата, нее кои знае колко голям но за едно дете,жена и багаж става.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

За Кия като на Ники (masagero) ли говорим или за нещо непознато за мен? ....Кия карах 3г -чисто ново Соренто и определено не съм фен на марката ,а пък и Кия-та няма 6-так(
              освен на новото Соренто),доколкото съм запознат. Откъм багаж,мисля че е достатъчна Гранд Витарката,всички знаем,че има хора които си изгледаха семействата с Корси и др подобни....иначе и на мен ми се иска да взема Т5 Каравеле ,ама уви .!.
              А кутия за багаж на Гранд-а лесно ще сложа,само ми остава да се примиря,че ще карам гнилак и ще се метна на някоя.Няма да бързам,сигурно след лятото ще взема,ако не ми изпадне нещо хубаво дотогава.

Коментар

Да, моята бутилка е отдолу, но с правен резервоар. На "средна" кия си се разполага бутилка без да разбутваш нищо друго.

А за гнилата витара - колко години имаш намерение да я караш тази кола? Ще я купиш на около 15 години и преспокойно, ако е запазена и се грижиш за нея ще изкара още 8-10

Според мен гледай различни марки и модели, и избери най-запазеното, което удовлетворява изискванията ти без да робуваш на марки и модели.
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                  За Кия като на Ники (masagero) ли говорим или за нещо непознато за мен? ....Кия карах 3г -чисто ново Соренто и определено не съм фен на марката ,а пък и Кия-та няма 6-так...

Точно за такава ти говоря аз. Тя е много по-близка до ГВ, от колкото до Соренто.

А щом те сърби за шестак - скачай на едно 4-литрово Чероки. Поне кат ша е гарга - рошава да е. Почти същото тегло, 30-40 коня отгоре, здрав автомат, здрав редови шестак, цели мостове, фултайм. Даже по-новите XJ-и имат и по-приятен интериор от по-старите
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Имам приятел с хонда црв, не е доволен откъм проходимост, той има второ бебе, дъщеричка на около 7г, ходи миналата зима на планина с нея, каза че в сняг 30см е жив мъртвец, а хич да не е знае да кара, досега е имал поне 5 джипа и то сериозни, оставиха си самурая за лов само. Каза, че ще я продава, ако си решил нещо за марката Хонда-звънкай, колата е поддържана, отделно има маса за пикник с два стола в багажника За мен семейният автомобил от семейството на сузуки е ХЛ-7, с шаси е и смятам един ден да си взема англичанка, ще си я обърна и няма да се занимавам с нашите джамбази и италианските котори, успех

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                      нашите джамбази и италианските котори, успех
                      Те да са Италиянски добре,ама са само немски гнилаци,а това е проблем!Ако е Италиянка ще си направя мотора и съм аз,ама уви......в Италия джип=мит!

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Точно за такава ти говоря аз. Тя е много по-близка до ГВ, от колкото до Соренто.

А щом те сърби за шестак - скачай на едно 4-литрово Чероки. Поне кат ша е гарга - рошава да е. Почти същото тегло, 30-40 коня отгоре, здрав автомат, здрав редови шестак, цели мостове, фултайм. Даже по-новите XJ-и имат и по-приятен интериор от по-старите
                        Виж заглавието .... ти го прати на .... За мен Г.В 2.5 е . Успех в търсенето.
                        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Май натам вървят неща, но ще изчакам нещо читаво да излезне.На която и обява да се обадя - всеки казва "еми тя е на 14-15г ....гнила е,какво искаш на тия години" ... или "еми аз съм я изкърпил,където е имало и вече няма да има" ....та няма да бързам,тамън ще натамъните лифт-а и другите неща по Гранд-овете дотогава!

Коментар

Там е проблема. Да намериш без ръжда е доста трудно. Или скъпо. Ама не трябва човек да се вързва на такива приказки, щото после ръждата няма спиране.

Приготвяш "парите в джоба" и дебнеш всеки ден обявите. Тези машинки които си струват като състояние и цена, изчезват буквално за часове. Аз самия, последната година продадох Терано за 7 часа и Рено 19 за 3 часа след пускането на обявите. Като съм имал още по 10-тина обаждания за няколко часа, докато се докопам до нет и сваля обявата. В същия момент, изпуснах няколко Кии без точица ръжда пак продадени за часове.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Моята ГВ е 2000 година и е италианка, за толкова години няма точка ръжда, но не знам точно от коя част на Италия е, доколкото знам има разлика при покупка на автомобил от там от коя част е. Преди да взема ГВ имах Паджеро 2 купи ми го приятел, който живее в Австрия, излезе ми около 8000 лева, но толкова беше изгнило, че чак ме беше яд да го закарам на автомивка. След една година употреба го продадох за 4500 лева и от тогава се зарекох повече японски автомобил от Германия и Австрия да не купувам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X