Обява

Свий
Няма добавени обяви.

газово и масло за Vitara V6 2l

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• газово и масло за Vitara V6 2l

Някой слагал ли е газово на този двигател? Отзиви и препоръки?

Какви рискове крие за колата газовото. Двигателят е алуминиев с алуминиеви колектори.

-----------------

Освен това искам да попитам относно маслата, които да използвам. Прочетох темите обясняващи цифрите по маслата, но изборът все още не ми е ясен.

В книжката ми препоръчват 5W30 до +10 градуса и 10W30 в останалите случаи (-20 нагоре). Обаче 10W30 не се продава.

Гледам на шел имат полусинтетично 10W40 и синтетично 5W30. Аз няма да карам при под -20 и се чудя кое все пак да избера. Май новите сузукита все с 10W40 се карат та май такова ще сложа.

За скоростна кутия и диференциали едно и също дават по каталога на шел. Не знам точно какво е, но мисля да им се доверя и за това.

Нещо по- добро мога ли да направя?

До: газово и масло за Vitara V6 2l

Чета по форума за някакви гърмежи и подобни? Как се получават и могат ли да се получат при газов инжекцион?

Коментар

При газов инжекцион няма гърмежи.

Коментар

Колега какви са тия масла шел които си замислил? по-добре сложи приста. Не съсипвай японския двигател с гадни масла. Сложи си 10W40 и си карай спокойно.
        no signature no problems

Коментар

Vitara няма проблем с газов инжекцион, по-гадно е ако беше с пластмасови колектори, с алуминиеви е ок.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Привет:Ако имаш интерес към газов инжекцион обади се можеш да видиш на наши коли как изглеждат и как работят.
              FORD MAVERIK 2.7TD
              Тел.0898662817
              LZ1IID

Коментар

От: До: газово и масло за Vitara V6 2l

Колеги, сложихме едно газово фобос-1 на такава витара v6 2.0

Проблема е, че на ниски обороти при ускорение придърпва много. Майстора каза, че едната от двете ламбда сонди (тази, която отговаря за ниските обороти) не работи и на бензин не се усеща особено, но на газ се усеща. Това изглежда ли ви вероятно, защото 250 за нова ламбда сонда само за пробата не ни се дават.

Прикачам и снимки да си кажете мнението: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29052011162.jpg
Прегледи:1
Размер:125.2 КБ
ID:5281942Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29052011164.jpg
Размер:166.9 КБ
ID:5281943Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29052011163.jpg
Размер:103.1 КБ
ID:5281944

Коментар

имах такава, и карах само с масло 5W30 и в по-късен етап сложих газов инжекцион. Имах разлика в динамиката на мотора и някой път светваше Check engine, и мисля че е както казва колегата проблем с ламбда сонда.

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение
                    Колеги, сложихме едно газово фобос-1 на такава витара v6 2.0

Проблема е, че на ниски обороти при ускорение придърпва много. Майстора каза, че едната от двете ламбда сонди (тази, която отговаря за ниските обороти) не работи и на бензин не се усеща особено, но на газ се усеща. Това изглежда ли ви вероятно, защото 250 за нова ламбда сонда само за пробата не ни се дават.

Прикачам и снимки да си кажете мнението: [ATTACH=CONFIG]335875[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]335876[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]335877[/ATTACH]

Аз съм с фобос от 5,6 години , нямам никакви ядове само сменям филтри на газта . Къде и в кой град ти го поставиха? Сменяй сондата с една втора употреба(щом ти е скъпа новата) и виж дали има разлика ,знам че сондата е много важен елемент по който се реголира ГИ, и незнам като я смениш дали нетрябва да се донастрои
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

От: газово и масло за Vitara V6 2l

Може би ще отидем в официален сервиз на фобос за второ мнение. От там казаха, че едва ли ламбда сондата е проблемът. Освен това един друг позннат със същата витара, но друго газово има същия проблем, а каза, че сондата му е замерена, че работи добре...

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение
                        Някой слагал ли е газово на този двигател? Отзиви и препоръки?

Какви рискове крие за колата газовото. Двигателят е алуминиев с алуминиеви колектори.

-----------------

Освен това искам да попитам относно маслата, които да използвам. Прочетох темите обясняващи цифрите по маслата, но изборът все още не ми е ясен.

В книжката ми препоръчват 5W30 до +10 градуса и 10W30 в останалите случаи (-20 нагоре). Обаче 10W30 не се продава.

Гледам на шел имат полусинтетично 10W40 и синтетично 5W30. Аз няма да карам при под -20 и се чудя кое все пак да избера. Май новите сузукита все с 10W40 се карат та май такова ще сложа.

За скоростна кутия и диференциали едно и също дават по каталога на шел. Не знам точно какво е, но мисля да им се доверя и за това.

Нещо по- добро мога ли да направя?
                        Относно маслата, най-добре ползвай за този двигател нещо по-качествено. Аз съм минал около 80-90 хиляди като позвам Castrol 10W-40 и досега не съм имал проблеми. Смяната му заедно с филтрите излиза около 150-160 лв. Само маслото- 6 литра по около 20лв. за литър.
                        За диференциалите можеш да ползваш и минерално масло(по-евтино е), но за скоростна кутия и раздатка се препоръчва, синтетично. Ако искаш мога да потърся и по ръководство какви масла им препоръчваха.

Коментар

Ако двигателя не гори масло слагай пълна синтетика(аз пък слагам 5W50 на Валволин относително евтино е).Не прави компромиси,че евтиното излиза скъпо.
                          Управлява
                          ЛР Дискавъри 1 300tdi
                          Вектра А C20XE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X