Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дебитомер за Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дебитомер за Гранд Витара

Здравейте
    Търся си дебитомер за Витарата. Предишния собственит е сложил газова уредба, която е прееала въпросния дебитомер. Сега съм свалил уредбата и си търся дебитомер.
    От Миркат ми обаждат едни цени.... А втора ръка още не съм търсил.
    Та, би ли ми дал някой от вас съвет къде мога да си потърся дебитомер втора ръка. Намерих един в Англия, ама ще струва към 240лв доставката дотук.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

До: Дебитомер за Гранд Витара

На КИА-та е 360лв в НагЪзина...С обикновенна газова при първото пукване и дава фира.Смених 3бр и си сложих газов инжекцион.Стана.Но заради големите,а след това по-големите и още по-големите гуми загуби мощност на "бързите" и изхвърлих цЕлата електроника.И си сложих МегаСкуърд.И сега няма дебитомер.Скуърд-а има вграден МАП-сензор.Мощността се вдигна много.Толкова много,че задния диф се пръсна на ... асфалта.И сега си правя нова кола,която да понесе всичките тези натоварвания.Пиша ти го всчко това,за да знаеш от къде се почна всичко...
    П.С.А самото начало на историята беше първото "невинно" слизане от пътя и закъсване в една кал...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Соти, прости ми за невежеството ,какво е това Скуърд изглежда интересно като описание

Коментар

А какво е дебитомер и как газовото го е повредило?

Сега точно обмислям дали мога да сложа газово на моята Витара и се притеснявам нещо да не се повреди, че ремонтът е...

Двигателят ми е Н20А - 6 цилиндъра, V-образен, 2.0 литра, бензин, алуминиеви колекторни тръби (и целият двигател е алуминий). Поне ще мога да го дам на вторични, ако нещо стане

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          На КИА-та е 360лв в НагЪзина...С обикновенна газова при първото пукване и дава фира.Смених 3бр и си сложих газов инжекцион.Стана.Но заради големите,а след това по-големите и още по-големите гуми загуби мощност на "бързите" и изхвърлих цЕлата електроника.И си сложих МегаСкуърд.И сега няма дебитомер.Скуърд-а има вграден МАП-сензор.Мощността се вдигна много.Толкова много,че задния диф се пръсна на ... асфалта.И сега си правя нова кола,която да понесе всичките тези натоварвания.Пиша ти го всчко това,за да знаеш от къде се почна всичко...
          П.С.А самото начало на историята беше първото "невинно" слизане от пътя и закъсване в една кал...
          Соти и аз да попитам що е това СКУЪРД? Някякъв тунинг ли е? За Гранд Витарата дебитомера е към 1400лв в Миркат. Та сега търся друг, който да пасне - май от нъкаква мазда ставало - това вече на по-нормалната цена от 350 кинта.
          А колкото до газовата уредба - изобщо съм я махнал и така ще карам. Освободи ми се и багажника, който често ми трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение
            А какво е дебитомер и как газовото го е повредило?

Сега точно обмислям дали мога да сложа газово на моята Витара и се притеснявам нещо да не се повреди, че ремонтът е...

Двигателят ми е Н20А - 6 цилиндъра, V-образен, 2.0 литра, бензин, алуминиеви колекторни тръби (и целият двигател е алуминий). Поне ще мога да го дам на вторични, ако нещо стане
            Дебитомер е един сензор, който мери входящия въздушен поток в двиг. и така регулира оборотите. Намира се в едно уширение на маркуча, който води от въздушния филтър към двиг.
            А ако ще слагаш газова уредба си сложи такава за инжекцион(около 4 пъти по-скъпа от нормалната). Тя ще намали разхода и няма да има опасност от изгаряне на въпросния дебитомер

Коментар

кофти...
              трябва да видим дали твоят дебитомер е същият като на 2.5...
              в уса имат гранд витари само с 2.5 и 2.7 мотори. Там дебитомера е доста по евтин от миркат.
              Аз от тях освен свещи друго не си купувам...
              LZ1RED

Коментар

Скуърд и МегаСкуърд са универсални компютри за бензинови двигатели.Програмируеми.Тук,в БГ.Нещо като чип-тунинг,но доста по-сложно и с доста по-голям ефект.
                Има и други марки и модели.На запад и в Щатите са доста ефтини.Тук разни майстори,разчитайки на невежеството ни,обявяват разни цифри,малиии.От по 3-4 до към 10-12 хиляди левчетаНа мем цЕлата одисея ми излезе около 2 седмици и 1500лв.Това със всичко:ЕCU-Мега Скуърд,датчици за командване на моторчето за празен ход(при Киа-та имаше нужда,щот системи разни...),МАП-сензор,който да заместава дебитомера,инсталация(вързана като от начинаещи)и работа.Момчетата са готини и се постараха,ама има какво още да се желае там.В смисъл,че като направим с Йори мостовете,ще попренаредят едни реленца и жички...
                Иначе ефекта е повече от добър.Чак пък толкова не очаквах.По-интересното е,че МегаСкуърд-а може да "помни" повече от една карта,т.е. можеш да го програмираш по няколко начина,като превключването става с копче.И по този начин,като ефект-икономичен,нормален и мощен режим.И да си избираш в кой от тях...
                Може да "храни" и газови дюзи.Изхвърля се газовото EKU и се програмира нова карта в Скуърд-а.
                Тествал съм и двете системи на "Дино-тест".-3 коня разлика.На гумите!!!
                Последно редактирано от ninja_1; 04-10-07, 19:02.

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  кофти...
                  трябва да видим дали твоят дебитомер е същият като на 2.5...
                  в уса имат гранд витари само с 2.5 и 2.7 мотори. Там дебитомера е доста по евтин от миркат.
                  Аз от тях освен свещи друго не си купувам...
                  Мисля, че е различен. Поне така ми казаха от Миркат. За всяка кубатура и дори за различните модели (напр. Витара 1.6 и Гранд Витара 1.6) дебитомера бил различен. Но това трябва да се провери.

Коментар

Скуърд и МегаСкуърд са универсални компютри за бензинови двигатели.Програмируеми.Тук,в БГ.Нещо като чип-тунинг,но доста по-сложно и с доста по-голям ефект.
                    Има и други марки и модели.На запад и в Щатите са доста ефтини.Тук разни майстори,разчитайки на невежеството ни,обявяват разни цифри,малиии.От по 3-4 до към 10-12 хиляди левчетаНа мем цЕлата одисея ми излезе около 2 седмици и 1500лв.Това съм всичко:ЕCU-Мега Скуърд,датчици за командване на моторчето за празен ход(при Киа-та имаше нужда,щот системи разни...),МАП-сензор,който да заместава дебитомера,инсталация(вързана като от начинаещи)и работа.Момчетата са готини и се постараха,ама има какво още да се желае там.В смисъл,че като направим с Йори мостовете,ще попренаредят едни реленца и жички...
                    Иначе ефекта е повече от добър.Чак пък толкова не очаквах.По-интересното е,че МегаСкуърд-а може да "помни" повече от една карта,т.е. можеш да го програмираш по няколко начина,като превключването става с копче.И по този начин,като ефект-икономичен,нормален и мощен режим.И да си избираш в кой от тях...
                    Може да "храни" и газови дюзи.Изхвърля се газовото EKU и се програмира нова карта в Скуърд-а.
                    Тествал съм и двете системи на "Дино-тест".-3 коня разлика.На гумите!!!
                    Лелеее, това звучи много интересно! Особено ако можеш да го прехвърляш в различни режими... Ще ми е интересно да ми покажеш.
                    А проблема с голямите гуми аз го бях решил на старата витара със спортен филтър. Колкото и да ги плюят, аз не съм имал проблем с него, а колата стана като осичка. И цялото това удоволствие за 20 кинта...

Коментар

И аз съм с такъв.И то не от 20лв.Нали знаеш,че и 200 коня не ми стигат...

Коментар

И аз съм с такъв.И то не от 20лв.Нали знаеш,че и 200 коня не ми стигат...
                        Хе хе, така си е. А има и едни доста по-добре направени и сигурно са и по-здрави. А мен много ме кефеше ръмжащия звук

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                          Мисля, че е различен. Поне така ми казаха от Миркат. За всяка кубатура и дори за различните модели (напр. Витара 1.6 и Гранд Витара 1.6) дебитомера бил различен. Но това трябва да се провери.
                          различни са им парт номерата а на практика са еднакви
                          трябва да се видим и да го погледна
                          LZ1RED

Коментар

Соти мерси за обяснението ,звучи доста примамливо.Можеш ли да дадеш повече инфо за тези момчета координати и т.н.
                            предварително благодаря.
                            JK
                            Искам да променя програмата за управление на витарата.От миркат ми разправят, че не можело да се пипа там ама аз си мисля, че не им се занимава. Много е спъната на ниските обороти -140 коня, ама не се усещат, иначе, като се развърти над 3000 оборота е звяр, ама аз искам от 50 до 150 да върви по един и същ начин.

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                              различни са им парт номерата а на практика са еднакви
                              трябва да се видим и да го погледна
                              Ще ти се обадя идущата седмица, че сега жипката е на майстор за нов съединител и ангренажен ремък и масло и пр.Би ли ми пратил тел.си на ЛС?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X