Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотите на витарата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотите на витарата

Привет колеги, от доста време чета форума но така и до този момент не съм писъл.
    Имам от няколко седмици проблем с ниските обороти на витарата.Тоест като спра на място или изключа от скорост.Се получава вариране на оборотите на горе на долу от 1200 до 1600.Казаха ми че било от стъпковото моторче(за празният ход)в последствие ми казаха, че пък може да е от дроселната клапа.Днес смених и дросела и стъпковото моторче.Намерих ги втора употреба,но за съжаление като покарах колата повече с цел да загрее пак започнаха да се вдигат и свалят.Незнам дали проблема е в частите или има нещо друго което да го предизвиква.Витарата е 1600куб 16 винтила.
    Ще се радвам на помощ от ваша страна.

От: Проблем с оборотите на витарата

Проверяваш вакуумните тръби навсякъде за утечки. От сензора за кислород също може да се появи такова вариране на обороти.

Коментар

Ок, колега днес ще ги проверя.

Коментар

Най-вероятно е от дебитомера. Лампата за чека свети ли ? Имаш ли газова ?
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Моята Витара 1.6 8V 89 г. с газова уредба понякога прави същите номера, но интересното е, че сами се оправят след ден-два.Ходих при майстори и те ми казваха , че смуче въздух от някъде, но така и не откриха от къде.Друг пък ми каза, че ми е мръсен изпарителя - смених го.Пак същата работа и така си я карам вече 11 години.Общо взето не вярвам на така наречените майстори дето могат само да сменят счупено със здраво, но не и да направят някаква диагностика.
          С това си мнение не визирам никого във форума, просто го казвам от опит.
          Руен Хаджиниколов

Коментар

OTE=ivan popov;2424382]Най-вероятно е от дебитомера. Лампата за чека свети ли ? Имаш ли газова ?[/QUOTE]0
            Привет колега.Да имам газ.Като карам колата около 100км в час, след известно време ми светкаше чека.
            Момчето което ми монтира газта ми каза че е пуснало по бедна смес и поради тази причина ми светка чека.
            Направи ми така, че при всяко гасене на колата да изчиства всички грешки.
            Сега нямам повече проблеми с чека.Но въпростното вариране на оборотите ме изнервя адски много.
            Днес я покарах и забелязах, че от време на време го прави, после се нормализират и пак започва варирането на оборотите.
            Прави ми впечатление, че като спра на място, двигателя се форсира(вдига сам оборотите)пет-шест пъти след което пак се нормализира работата на двигателя.При майсторите които ходих ми казаха да е карам така, че няма кой знае какъв проблем.Но лично мен много ме дразни та затова се обърнах към вас.

Коментар

Бедна смес = изгорели клапани .Чудни хора
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                Бедна смес = изгорели клапани .Чудни хора
                Джими в това ли е проблема и какво да правя от тук на сетне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X