Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГРАНД ВИТАРА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГРАНД ВИТАРА ДИФЕРЕНЦИАЛ

ЗДРАВЕЙТЕ УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ!!!
    Бих желал да се консултирам с вас за моя проблем.От няколко месеца и аз станах собственик на Гранд витара , 2.0, 87к.с. , 2000г.Скоро след покупката се оказа че съм е купил със счупен преден диференциал /по точно касета/. Намерих същия ,броя на зъбите е 43/10. Монтирахме го но колата при включено 4х4 е ужастно стегната ,чак ме е страх да пустна съединителя.Скоро ми се наложи да е карам в кал и сняг ,вървеше.Когато обаче снега намаля също ми се наложи да ползвам 2-та диференциала и на моменти се движеше по асвалт, чуваше се прескачане на зъбците в предния дифр. за компенсиране на разликата в двата и най лошото пак се СТРОШИ и и се оказа пак касетата.Бях на 1 предавка.Доста изчетох из форума и стигнах до заключение че двата диф. са с различно предавателно число .Гумите са еднакви.
    Когато е купих и тръгнах да се прибирам първото нещо което забелязах е че скороста която показва скоростомера не отговаря на скороста с която се движи колата .в последствие усеф отклонение от около 20 км. /показва ми 100 км , а се движа реално с 80 / .
    Въпроса ми е ? Скоростомера получава инфо от скоростната кутия. а ако диференциала е с по ниско предавателно число 3.909:1 / имат ги хди гранд витарите/ възможно ли е от там да ми чупи предния диф. ?
    Днес започнах да свалям и задния и ще си.

От: ГРАНД ВИТАРА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Ако задния диф е по-бавен(разбирай с по-голямо ПЧ),скоростомера ще показва по-висока скорост от реалната.За останалото си си отговорил.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Най вероятно задния диф ти е от старата Витара с 8/37 , 8/39 или 8/41. От там идва и разликата в + 20 в километража. Можеш да му преброиш зъбите и без да го разглобяваш. Не пишеш от къде си ?
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Да колеги , днес го свалих и точно това се оказа , 8/41 , а предния който пак счупих е 10/43. Здраво ме прекараха. От Бургас със колега.
        Сега ви моля за съвет , два 10/43 /4,30:1/ ли да си търся или само преден 8/43 /5,1:1 / ?
        А най добрия вариант за мен ще е да намеря само касета за предния и да си търся заден . Ако намеря два ,ще имам заден за продаване 5,1:1.
        Насочете ме и къде да тръся ? В Бургас по моргите няма .
        БЛАГОДАРЯ ВИ УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ,ЧЕ ВЗИМАТЕ ОТНОШЕНИЯ ПО МОЯ ПРОБЛЕМ !!! РАДВАМ СЕ ,ЧЕ ВИ ИМА !!! ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА !!!

Коментар

И друго което ме притеснява , дали ще стане задния ако намеря 4.30:1 , в този кожух.Дане би да са ми сменили целия заден мост?

Коментар

Моят съвет е 8/41 като задният, ако моста ви е чугунен, директно карантията в него и газ. Тези дифове ги има под път и над път, отделно за пресечен терен са най добрите, километража с едно наум и това е В подфорума продава сузуки на части

Коментар

Между 5.125 и 4.3 разликата не е изобщо малка! Затова и си счупил 2 пъти диференциал...
              Ако не ме лъжат сметките, ако сега си с гуми 28", за да компенсираш разликата трябва да сложиш 33-ки. От друга страна до момента си карал с бавен диф и ако си бил доволен... избора си е лично твой!
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Да колеги прави сте във отговорите си , но като е ли крайното решение ми е да си възстановя диференц. 4.30 .С бавния ми вдига разхода на гориво предполагам ,20 км са си 20 км.Вярно е че със бавния диф. стъпва по така на лош терен , но и ме е жал все още да е вкарам в гората на лов. .Гумите не знам колко инча са ,но размера им си е стандартен за модела 225/65/16 / не съм сигурен дали не сбърках цифра/.

Коментар

За какво ще я ползваш ? Ако имаш и втора кола , а тази ще е за лов и кеф си остави задния както е в момента. Разхода до скорост 100 км. в час няма да ти се вдигне. Колата ще ти е по пъргава , по мощна и няма да имаш проблем при следващо повдигане и монтиране на гуми 245/70/16 . Това ще ти е и по лек вариант. Гранд Витаровите дифове - задните имат способността след Н-хиляди км. за им излиза щифта и от там да изяжда пиньона ! За това и твоя задния е бил сменен с какъвто са намерили. Този от старата се различава и външно по това , че има четири дупки с резба за захващане на А-рамото. Дори и да намериш заден 10/43 няма гаранция в какво с-е ще е и кога ще те остави. Раздатката изключваше ли ти от бъзите 4Х4 ? Писах ти и лично , но не знам дали имаш право. Може да ми звъннеш да ти кажа как си правя моите.
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

ИСКАМ ДА ИЗКАЖА ИСКРЕНИТЕ СИ БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ИВАН ПОПОВ , ЗА ОКАЗАНОТО МУ СЪДЕЙСТВИЕ ПО МОЯ ПРОБЛЕМ.
                    БЛАГОДАРЯ ТИ ВАНКА !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X