Здравейте колеги,от няколко дена имам проблем с високи обороти на двигателя на "Сузуки Витара" 1,6 - карбуратор. Ако някой може да помогне да ги сваля ще съм благодарен .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем свисоки обороти на празн ход "Сузуки Витара 1,6 -1989г.
Свий
X
-
От: Проблем свисоки обороти на празн ход "Сузуки Витара 1,6 -1989г.
Смуче от някъде въздух или дросела (жилото на газта) е заяло.
Най-вероятно имаш и термоампула (автоматичния смукач) който ако не работи коректно може да вдига оборотите.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Здравейте колеги, ще опиша подробно ситуацията : при запалване на студен двигател оборотите са 2300 и при затопляне започват да падат до 900/1000 ,след включване на ел. консуматор се вдигат до 1300/1500 ,но от няколко дена ми направи впечатление че при изключени ел.консуматори и топъл мотор държи 1500 оборота. Свалих тавата на въздушният филтър за да огледам , проверих всички вакуми - отпред които са работят нормално , отзад в ляво има два жълт и зелен те не пропускат въздух в никоя посока , иначе карбуратора е топъл. По добре дайте някой телефон да се обадя и да обесня както трябва.
Коментар
-
Не при включване на всеки ел.консуматор следва да се вдигат оборотите.Свързани с клапана за подаване на допълнителен въздух са само подгрев заден прозорец,парно,фарове.Да не би да пропускаш някой консуматор и по тази причина да смяташ че са се вдигнали оборотите?Не казваш нищо има ли газова,сменял ли си скоро нещо(въздушен филтър например),свързваш ли повишаването на оборотите с намаляване на температурите?То хубаво,че искаш някой да ти обяснява по телефона,ама преди това прочете ли всичко във форума за карбуратора?Говори ли ти нещо термина(термоампула) както е посочил колегата по-горе?Търси из темите.В една от тях бях посочил всеки винт за регулиране,с който съм запознат.Там е посочен и този,който регулира оборотите при празен ход,но не смятам,че това ти е проблема.Според мен следва да се намалят оборотите при включен смукач.2300 са много според мен.Явно при застудяването термоампулата регулирана да дава тези обороти не може да се прибере достатъчно и сега дори изключен смукача пак притваря клапата и обогатява сместта.Сигурно ще се повиши и разхода.(До тук с преразказа по(без) картинка)
Коментар
-
До сега не бях попадал на термина "термоампула" около Витарата, но смятам че е ясно за какво става дума.
Нещо кето лесно може да се провери.
Виж прибира ли ти се опорния винт на голямата мембрана отзад на тялото, когато се запали двигателя.
Коментар
-
Колеги ,благодаря на всички отзовали се за помощ . Да споделя какъв беше проблема един от маркучите на ел.вакуумрегулатора на оборотите-намира се отпред под карбуратора и над термостата в него влизат с букса два кабела и два маркуча,та единият маркуч беше запушен ,след смяна на същият всичко си дойде на мястото. Само тях не бях проверил вчера , а що се отнася до пълните подробности - бях дал максимално изчерпателно , Витарата е в заводски вид , като изключа един фар абсолютно нищо не е сменяно по нея до сега по нея , но ще се наложи да и направя по обстойна профилактика . Още веднъж благодаря .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар