Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен(таванен) багажник за Сузуки Витара къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиционен(таванен) багажник за Сузуки Витара къса база

Здравейте.Има много хубави чертежи тука във Форума на планки,за захватите.Виждал съм ги изпълнени на къса витара и са като оригинални.Ще предоставя снимки,как са станали през седмицата.След това се прави багажника ,примерно от снимката на колегата _Константин_,и сме готови за експедиция.
    На моята къса витара,багажника е скара,много здрава и умно направена,но неподходяща за багаж тип "експедиционен".
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Намерих темата,в която е дискутирано за планките на захватите.http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=44096&page=2 От пост 29 нататък, са дадени и чертежите.Идеята е върху четери планки да се закрепи експедиционен багажник.Там е реализирано с две напречни греди,които са супер за багажник за ски например.Само да видя витарата на batikoko и ще ви покажа как са станали.

Коментар

Дайте и отзиви от експоатацията.
        Лично на мен не ми изглежда достатъчно сигурно. Може би с още един болт перпендикулярно на този ще е по-добре. Ще се предотврати разтварянето на планките.
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Моя багажник беше точно с такъв тип на захващане,доста неща съм пренесъл с него и захвата е относително здрав,особено за ски.Аз имах проблем с това че моите планки бяха 3мм. , за да издържат на натоварване,но ми се появи проблем понеже заради тази дебелина и гумената подложка , за да няма контакт метал с метал , уплътнението на вратата се скъса след време.Може би ако ако планките са от по тънка ламарина няма да има такъв проблем но тогава и здравината ще загуби.А относно перпендикулярния болт който колегата предлага и аз мисля че било добре да го има.

Коментар

Моя багажник беше с такива планки - даже съм писал каква е доработката за дълга база. Отгоре се слага най-обикновено платно от тези, които ги слагат покрай пътищата. Горната част се прави от същото, но се махат пръчките и може да се скъси с колкото желаете. Размерите са перфектни и не ви трябват никакви чертежи - хората са си ги изработили и може да си ги купите за доста по-нормални цени от някоя фирма за пътна сигнализация. Има ги и поцинковани, но са по-меки и не ги препоръчвам, ако ще товарите багажника много.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Може ли някоя снимка да покажеш как стои на дб.Че и аз искам да си слагам.
              SUZUKI VITARA V6
              HONDA CBR 919RR
              MERCEDES ML
              MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Седи като плесник на джебчия Трябва да потърся снимки, ама не ми се рови - по-скоро ще се видя тея дни с колегата, дето взе багажника и ще го снимам на неговата..
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Снимки от Витарата на batikoko:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1451.jpg
Прегледи:1
Размер:122.5 КБ
ID:5556235Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1449.jpg
Размер:127.1 КБ
ID:5556245Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1448.jpg
Размер:111.5 КБ
ID:5556244Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1447.jpg
Размер:103.1 КБ
ID:5556243Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1446.jpg
Размер:100.7 КБ
ID:5556242Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1445.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5556241Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1444.jpg
Размер:78.5 КБ
ID:5556240Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1443.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5556239Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1442.jpg
Размер:75.6 КБ
ID:5556238Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1453.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5556237Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1452.jpg
Размер:129.6 КБ
ID:5556236Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1450.jpg
Размер:113.3 КБ
ID:5556246

Коментар

Ако няма да скачате върху багажника или да дърпате с него нещо ето бюджетно и много лесно решение.

Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                    Dacia Duster 4WD

Коментар

Идеята е добра.Става лесно и почти всеки може да се справи.Трябва само да се измисли как готовата конструкция да се закрепи надежно към рейките .

Коментар

Да ама е маи само за украса
                        SUZUKI VITARA V6
                        HONDA CBR 919RR
                        MERCEDES ML
                        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                          Идеята е добра.Става лесно и почти всеки може да се справи.Трябва само да се измисли как готовата конструкция да се закрепи надежно към рейките .
                          Мисля да се пробвам да направя един такъв в скоро време,но не за сузито,а за Дъстъра
                          Захващането със скоби
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2149004_pg1.jpg
Размер:26.2 КБ
ID:5559103Натиснете снимката за да я уголемите

Име:299img1.jpg
Размер:7.1 КБ
ID:5559104Натиснете снимката за да я уголемите

Име:403img1.jpg
Размер:31.6 КБ
ID:5559105
                          В зависимост от това дали има напречни или надлъжни греди
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                            Да ама е маи само за украса
                            Тръбите са достатъчно здрави и еластични
                            Ако вземем тръба с външен размер 20 мм,вътрешния е 3,4 мм,което е повече от достатъчно.
                            Вече зависи,кой какви извращения ще прави с багажника
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

Витарата ми е къса и с 40л. бутилка за газта в багажника.Идеален е тоя вариант за отгоре,за да си сложа туристическите столове,палатката и някой сак с дрехи.Няма да има тежки и масивни багажи.А и експедицията ще е в България.В началото на лято 2013г. ходихме в Родопите-семейно 2ма възрастни и дете. Бе малък кошмар,въпреки че махнах 1та задна седалка.

Коментар

така как е
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X