Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Максимална скорост 120км!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Максимална скорост 120км!

Здравейте колеги,Честита Коледа и много здраве и безаварийни километри през Новата Година!
    Искам да споделя за проблема си с моята кола,надявайки се да ми помогнете.Значи карам Гранд Витара 2.5 2000г.Колата е с газов инжекцион.От две седмици насам ,не мога да вдигна повече от 120 км. и 3000 оборота.До 3 хил. оборота колата си ускорява нормално и си върви добре,но до там.На магистралата натискам газта до ламарината на пета по равното и колата стига до 120 и повече не се ускорява и не мръдва от тази скорост.Това е така и на четвърта.Когато сляза на по-ниска предавка,например с 80км минавам на трета,колата само изръмжава и след това не се ускорява изобщо.Искам да отбележа ,че разхода ми е нормален.Това поведение на колата е валидно и за газ и за бензин.Смених свещите с нови ,но проблема не се реши.Месец преди това сменихме с комшито гарнитурите на капаците на клапаните и тогава махахме дросела и стъпковия мотор ,за да се доберем до капаците,но после всичко беше монтирано както трябва.Не се сещам за причина друга освен свещи и проблем с дросела.Помагайте!

От: Максимална скорост 120км!

Дросел вероятно.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Прилича като да не отваря дросела до край, щом го прави и на газ и на бензин, да предположим, че гориво си му стига. Огледай добре да не е заяла клапата. Стъпковото моторче не би следвало да има отншение към 3000оборота.

Поздрави !
      п.п. - въздушен филтър сменял ли си >?

Коментар

Колата има ли темпомат ( круиз-контрол) ?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Колата има ли темпомат ( круиз-контрол) ?
          Това за Витара няма да е от значение. На място форсира ли се ? На бензин стига ли до прекъсвач ?
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Въздушният филтър е сменен с нов К§N преди 5 хил.км.Дросела отваря до край и колата на свободен ход се форсира до прекъсвач,но в движение на 1 и 2 ра се форсира и нагоре от 3 хил. оборота,както и на 3-та,но след 3 хил.е много тромава и почти не ускурява.Все едно нещо я спъва,само ръмжи.На 4 и 5 -та не може да се развърти над 3 хил. и 120км.Педала на газта до дъно и това си е.Се едно,че е на автопилот,а тя няма круиз.Мисля си нещо дебитомера?Междудругото разхода ми на газ падна с около 1л и градско и извън!

Коментар

За спорта провери състоянието на генерацията.Частино запушване на катализатора прави същия ефект. (Монтиран вакум-метър ще "подскаже" без разглобяване).

Коментар

Според мен не и стига гориво,провери горивните филтри.
                SUZUKI VITARA V6
                HONDA CBR 919RR
                MERCEDES ML
                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

По принцип съм махнал всички катализатори.Сетих се,че преди 2 седмици,когато беше по-студено видях че дима от изгорелите газове освен отзад от ауспуха,излизаше и от фланеца преди последното гърне.Тогава ходих при един арабин да го оправи и той каза,че гарнитурата ми била изкривена и взе да я нагрява с оксижена и да я млати с чука, и наистина спря да издиша от там ,но да не е направил нещо по генерацията,как мога да проверя.Какъв е тоя вакуум-метър?

Коментар

Средното гърне е изолирано с косми. Ако гърнето е изгнило е възможно да са се набутали косморляците в задното гърне и да са го запушили. Имал съм такъв случай. Свали го и виж каква е ситуацията.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Тоя арабин да не е на "Симеоновско шосе"? Като е блъскал с чука, може да се е разпаднала вътрешността на последното гърне и да има запушване.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Ако проблема ти е от запушено гърне,като застанеш отзад и накараш някой да даде газ ,ще чуеш освен нормалния шум едно специфично изсъскване при високите обороти

Коментар

Откач връзката преди средното гърне и направи една проба, само да не е в града на първи рано сутринта...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Сритай го и ще чуеш зарчетата

Арабин,чук,твоята кола мьлиииииии ти си смел човек
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X