Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за радиаторчето на парното Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за радиаторчето на парното Витара

ЗДравейте колеги , от няколко дни насам ми прави впечатление , че в краката на шофьорското място се събира антифриз . Едновременно с това се усеща и липсата му в казанчето , което е сигурен знак за изтичането му. Поради необичайното място на което изтича , подозренията са за спукано радиаторче на парното , или другият вариант е някой маркуч който влиза/излиза от него да е пробит. Не изтича кой знае колко , но баща ми отива до Вилата и се връща (около 100-120 км) и си липсва едно 400-500гр антифриз. Та въпросът ми е ако някой може да даде идея как може да се провери това , да се види радиаторчето , къде точно се намира , как се стига до него , и т.н. ще съм му много благодарен! Джипът е Витара къса база , 1,6 16V 97 година . С климатик е ако това има някакво значение.Благодаря

От: Помощ за радиаторчето на парното Витара

Сваляш си сервизното ръководство от раздел Систематизирана информация, четеш, гледаш схеми и действаш. Както се казва нищо сложно, но доста много хамалогия.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

За съжаление като начинаещ член не ми дава да отварям всички теми , а тези които можах да отворя , като manual-и няма нищо визуализирано.

Коментар

Аз го имах същия проблем само че моята е без клима, около 2 часа сериозно газурчене и доста пъти споменаване на майка Япония радиатора излезе, занесох го да ми го запоят и след това обратната процедура. Както каза колега нищо сложно, наистина има много хамалогия
        Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
        Сваляш си сервизното ръководство от раздел Систематизирана информация, четеш, гледаш схеми и действаш. Както се казва нищо сложно, но доста много хамалогия.
        SUZUKI "VITARA" , 1.6 ,къса база,BF Goodrich MUD, 31x10,5 R15
        Nissan Patrol Y60

Коментар

А като информация , сваля ли таблото , или става достъпно при сваляне на жабката?

Коментар

Първоначално публикуван от tomibank Преглед на мнение
            За съжаление като начинаещ член не ми дава да отварям всички теми , а тези които можах да отворя , като manual-и няма нищо визуализирано.
            Брей, и не виждаш зелепената тема най-отгоре?
            Ей тази: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=139448
            Препоръчвам вторият линк от нея като за начало.
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Доколкото видях в тези линкове , никъде нямаше как се сваля и къде се намира това радиаторче . Или аз не чета внимателно ?

Коментар

Като и гледам годината - 97 с лепене няма да мине . Търси си втора ръка от японска - месингово. Трябва да е от дирекция като твоята. Успех.
                0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Колега, пишете и от къде сте, да ви помогне някой, че с тези местообитания Х всички се чудим как, аджеба да ударим някой рамо Иван го е казал, ако си от София, звънкай му и се оправяй. Весели празници

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                    Като и гледам годината - 97 с лепене няма да мине . Търси си втора ръка от японска - месингово. Трябва да е от дирекция като твоята. Успех.
                    Втора употреба не ,Патил съм ,затова .Сложих втора употреба и след 6 месеца пак същия дерт–текна .След толкова труд не си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
                      Втора употреба не ,Патил съм ,затова .Сложих втора употреба и след 6 месеца пак същия дерт–текна .След толкова труд не си заслужава.
                      Радиаторчето , което качи и пак текна какво беше ? Алуминиево или месингово ? Ново е добре , но цената е ма....!
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Радиаторчето , което качи и пак текна какво беше ? Алуминиево или месингово ? Ново е добре , но цената е ма....!
                        Алуминиево,ориджинал гаранция,казаха ми после че антифриза(или водата) който е останал вътре при седенето без циркулация му е разкатал майката.Взех го от катаструфиралата кола набратчеда който лично го беше купил ново и поставил на колатапреди катастрофата.

Коментар

Месингово е истината, Иван го е написал, Ванка нещо по моят въпрос?!

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                            Колега, пишете и от къде сте, да ви помогне някой, че с тези местообитания Х всички се чудим как, аджеба да ударим някой рамо Иван го е казал, ако си от София, звънкай му и се оправяй. Весели празници
                            Поправих се колега , сори.... Все още не съм го започнал , и имам някаква надежда за спукан маркуч примерно , но ми се искаше да погледна някакси за да знам какво да очаквам. Другото което ме озадачи , е разговора с магазина за "оригинални" резервни части на Г.М. Димитров , човекът по VIN номер ми каза , че джипа е испански , и за него няма такъв радиатор. Да разбирам ли , че това е от значение , защото навсякъде където се обадя ми казват имаме/нямаме и толкова. Никой не ме е питал испански ли е , японски ли е?

Коментар

Да се намеся и аз дето два пъти свалях таблото заради радиаторчето.Не знам дали има разлика в този агрегат за 8V и за 16V,но си мисля,че няма.Моята е испанка 8V и радиаторчето е като на японка със същия вид двигател.Значи,там няма никакви маркучи.От радиаторчето излизат две тръби и влизат в двигателния сектор.Ако отворите капака и погледнете от страната на акумулатора,няма начин да не ги забележите.Така,че новината не е приятна.Ще трябва да се сваля таблото.Радиаторчето е поставено под наклон на ляво(при лява дирекция) и по тази причина винаги тече в краката на водача независимо от коя страна е протекло.Няма никаква възможност, дори и да си факир да стигнеш до него и до тръбите му без сваляне на таблото.Като се сблъсках с този проблем,малко се разрових и установих,че месингово(или медно не съм сигурен) са се поставяли от който и да е завод на купе - кабрио.Всички останали са с алуминиево тяло и пластмасови казанчета.Това от кабрио наистина топлоотдава като хората и е по ремонтопригодно защото и казанчетата му са месинг(или мед) и може да се запоява.Свалянето на таблото е освен наложително и полезно,защото ще даде възможност за подмяна на всички уплътнителни дунапрени на кутията,които в момента не приличат на нищо и не вършат работа.Свалянето на таблото не е голяма философия стига в това време да имаш топъл и светъл гараж и ръцете ти да излизат от там от където трябва.Най-големия проблем при мен беше да извадя таблото от патрона за ключа.Става с големи гимнастики,освен ако не го свалиш и него,чрез направата на прорез за отверка на болтовете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X