Витарката е дълга, 16 клапанова, от дъртите. Бензин и газ. От едно известно време се държи странно в диапазона от 1100-1400 оборота - двигателя работи неравномерно. На чак толкова, че да се усети липса на мощност, но достатъчно, за да дразни. Интересното е, че го прави и на двете горива, при това на бензин е по-ярко изразено.
Преглеждана е 50 пъти, почти съм сигурен, че не смуче въздух от неправилно място. Газовата не изтърва, пробвано е и с нацяло разкачена газова, няма разлика.
Над 1500 оборота си върви като кукла. Чудех се дали не изтърва по някоя искра от време на време, но пък тогава би трябвало да припатква, поне на газ (не е ГИ), а нищо подобно не се наблюдава.
Сменяни са комп, дебитомер и капачка/палец (просто се случи да имам под ръка доказано здрави такива в момента) - никаква разлика.
Някакви идеи? Че моите вече свършиха ...
П.П. компресията е нормална и еднаква за 4те цилиндъра.
Преглеждана е 50 пъти, почти съм сигурен, че не смуче въздух от неправилно място. Газовата не изтърва, пробвано е и с нацяло разкачена газова, няма разлика.
Над 1500 оборота си върви като кукла. Чудех се дали не изтърва по някоя искра от време на време, но пък тогава би трябвало да припатква, поне на газ (не е ГИ), а нищо подобно не се наблюдава.
Сменяни са комп, дебитомер и капачка/палец (просто се случи да имам под ръка доказано здрави такива в момента) - никаква разлика.
Някакви идеи? Че моите вече свършиха ...
П.П. компресията е нормална и еднаква за 4те цилиндъра.
Коментар