Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен проблем с Витара 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересен проблем с Витара 16V

Витарката е дълга, 16 клапанова, от дъртите. Бензин и газ. От едно известно време се държи странно в диапазона от 1100-1400 оборота - двигателя работи неравномерно. На чак толкова, че да се усети липса на мощност, но достатъчно, за да дразни. Интересното е, че го прави и на двете горива, при това на бензин е по-ярко изразено.
    Преглеждана е 50 пъти, почти съм сигурен, че не смуче въздух от неправилно място. Газовата не изтърва, пробвано е и с нацяло разкачена газова, няма разлика.
    Над 1500 оборота си върви като кукла. Чудех се дали не изтърва по някоя искра от време на време, но пък тогава би трябвало да припатква, поне на газ (не е ГИ), а нищо подобно не се наблюдава.
    Сменяни са комп, дебитомер и капачка/палец (просто се случи да имам под ръка доказано здрави такива в момента) - никаква разлика.

Някакви идеи? Че моите вече свършиха ...

П.П. компресията е нормална и еднаква за 4те цилиндъра.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Интересен проблем с Витара 16V

Стефко,ТПС-а дали не прави някоя магартия?
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Свещи, паткането не е задължително, ако ти кажа че съм намирал свещ, на шийката преди кабела, все едно беше отрязана с лазер Иначе колата си работеше, но както ти описваш, разбрах, като без да искам бутнах кабела. Знаеш, че зависи и на кой цилиндър е, симптомите са различни. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
        Стефко,ТПС-а дали не прави някоя магартия?
        не е изключено, но дали би се отразило толкова чувствително и на газ? иначе на празен ход е кукла, пали чакмак, върви сравнително добре, само в тоя тесен диапазон се лигави...

@Trent то май само свещите не са смняни скоро... като нищщо може да са ментарливи...
        иначе изглеждат здрави, но това не е гаранция. ще се пробва.

Коментар

на мен ми правеше преди подобни проблеми свалях дросела чистих и се оправи. А глесал ли си какво става с предварението по времето в което не работи правилно?
          Последно редактирано от SaTaNaTa_83_stz; 15-12-13, 18:14.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
            на мен ми правеше преди подобни проблеми свалях дросела чистих и се оправи. А глесал ли си какво става с предварението по времето в което не работи правилно?
            Ми на място предварението е перфектно, ама тя на място не прекъсва гадината А в движение не можах да измисля как да го "светна".

Коментар

При мен се оказаха свещите и кабелите като замерихме кабелите нямаше нито един в норма. Купих нови за Форд транзит че за Витара бяха цифра. При друга авария прекъсваше на трети цилиндър разказа ми играта докато разбера че маркуча за сервоусилвателя се е пропукал и смуче въздух и то само при определено мърдане на двигателя.
              Последно редактирано от Оника; 15-12-13, 19:13.

Коментар

Свещи или кабели, според мен. Запали я на тъмно и поогледай дали ''пресветва'' от някъде.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Кабелите са сменяни преди месец, тоест има-няма 1000км, здрави са, проверено. Свещите наближават 15000км, което не е нещо особено, но колко са истински не мога да кажа. Покрай "истински, маркови, директно от вносител" свещи съм правил основен ремонт на 2 двигателя и съм изхвърлил един, та това е може би нещото, на което най-малко вярвам в един двигател напоследък Ще се пробва с други при първа възможност.
                  Чудя се обаче, ако все пак са свещите, няма ли притрисането да е по-осезаемо на газ, а не на бензин, както е в момента?

Коментар

Добре де на място като задаржиш на 1300-400об/мин. не прекъсва така ли да го разбирам?

Коментар

На края на горивната рейка(предния)има едно клапанче, което се управлява с вакуум от всмукателния колектор.Извади маркучето от колектора и виж да не вкарва от там бензин.
                      Николай Папазов

Коментар

Не тече бензин от регулатора, проверено. Колко е налягането на бензина обаче не е съвсем сигурно. Преди време дифтунгата е протекла и някакъв идиот вместо да я смени, взел, че залепил всичко. Не знам с какво, но не успях да развия тапата.

И да, на празен ход работи стабилно в целия диапазон от обороти и на двете горива, дори и при много бавно покачване на оборотите.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Кабелите са сменяни преди месец, тоест има-няма 1000км, здрави са, проверено. Свещите наближават 15000км, което не е нещо особено, но колко са истински не мога да кажа. Покрай "истински, маркови, директно от вносител" свещи съм правил основен ремонт на 2 двигателя и съм изхвърлил един, та това е може би нещото, на което най-малко вярвам в един двигател напоследък Ще се пробва с други при първа възможност.
                          Чудя се обаче, ако все пак са свещите, няма ли притрисането да е по-осезаемо на газ, а не на бензин, както е в момента?
                          Зависи от свещите, като нищо може да са някое менте Аз на марки не робувам, а на качество, сменяй с еднополюсни нови аце делко или енжика. Щом изчиства след 1400об, може и дросела да е мръсен, гледа ли го?! Обикновено принципа на повреди при пълни инжекции е над три грешки, компа влиза в авариен, при две грешки коригира или се опитва, две грешки или две причини, една такава обикновено не влияе на работата, успех

Коментар

Имах подобен проблем при моята Витара.Оказа се че смуче въздух от гарнитурата на клапана,който е на смукаталните колектори /в края до четвърти цилиндър/.Отне ми половин ден и много пъти споменаване на "мамата" докато го намеря.
                            Great Wall Steed 6.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              то май само свещите не са смняни скоро... като нищщо може да са ментарливи...
                              ама и въпроси задаваш...

При явен проблем в запалителната система си сменил всичко друго, но не и износващия се елемент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X