Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Витара ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на Витара ?

Здравейте колеги,от скоро карам една витара къса база 91г. 1.6 8 клапана,и разхода нещо ме плаши.Ще съм благодарен,да споделите,на кой колко му харчи Витарата с въпросните габарити и двигател.До скоро карах Голф 3 4х4 и разхода беше около 12 на 100 като се ума на пред вид ,че не знам кога карам на зацепен и заден мост,бях се настроил за същият разход и с витарата.Сега с Витара само на задно с нормални обороти ,не повече от 2500 и смесено в града и извън,ми дава 20 на 100 газ,което мисля,че за тази дребна въшка е много!!!Права и вече 3 замервания ,с 10л минавам 50км

От: Разход на Витара ?

Я чети тука:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=2936

ама да знаеш, че колкото Голф няма да харчи никога.

20/100 в София зимно време е почти нормално.

Коментар

Кажи поне с какви гуми си ?
      YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Джипката е пълен оригинал,гумите са 195/80/15

Коментар

По принцип този мотор харчи повече от 1.6 16 v.
          най-много да го намалиш 15/100 в града извън 10/100.
          Виж и газовото да не изтърва нещо
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Петков(Sidekick) Преглед на мнение
            Кажи поне с какви гуми си ?
            В какви граници се променя разхода, в зависимост от гумите? Ако има тема по въпроса, бих се зарадвал на линк.

Коментар

Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
              В какви граници се променя разхода, в зависимост от гумите? Ако има тема по въпроса, бих се зарадвал на линк.
              Има-няма 20%, без разлики в размерите. С размерите работата става дебела.

Коментар

Витара с 31ци 20ска газ си ги подминава.
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Виж на бензин колко и го умножи по 1.2 - 1.4. Горе-долу това е нормалният разход на газ. Ако я караш на къси разстояния разхода ти е съвсем нормален. И да - никога няма да харчи колкото голфа. Все пак тука въртиш още няколко лагера и зъбни колела по скоростите и раздатката.

Ако обаче тия 50км са на един път - харчи повече от нормалното. Ходи на газаджия да я понастрой.

Ръчните хъбове от пред могат да помогнат малко за разхода.

Преко сили тоя мотор с 235/75/Р15 може да харчи извънградско около 11 и градско около 12-14. Обаче след голяма инвестиция и перфектни настройки за работа на газ. И когато е в добро здраве.

Коментар

Разходът е ненормално голям, вероятно имаш проблем с АГУ. Моята е Н20А, дълга-в града стига до 15/100 газ, през зимата и на разстояния около 3 км., тоест постоянно студена.
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Благодаря ви момчета за бързите отговори,газовата изглежда много стара,ще ви послушам и ще сменя първо изпарителя при майстор.Имам още един въпрос,предполагам за повечето колеги ще е смешен,но както споменах в първият пост,карал съм Голф синхро за лубителски off ,и не съм много в час с истинските джипове.Та някой ще ми обясни ли какви са тези хъбове,защо някои колеги махат някакви капачки,и имало ръчни които били голям +.Тъй като дълги години съм авто бояджия,не съм чак толкова бос с механиката по колите и си се ровичкам по моята,ми направи впечатление,че като я вдигна на крик и завъртя предните гуми,гумите се въртят а полуоските и каретата не ,което ми стана много странно,но като не разбирам си го гледах като петел бобово зърно и не успях да си го обесня.

Коментар

Повечко ще трябва да листиш във Форума, не става отведнъж. Има най-различни системи за задвижване и точно Витара е обсъдена надлъж и шир.

Хъбовете са това което съединява полуосите с главините.

Могат да са вечно зацепени по конструкция (просто и сигурно, ама неикономично за цивилна употреба), може да се зацепват и отцепват ръчно (почти толкова просто и сигурно, ама се цапаш) или да се включват автоматично при задвижване на полуосите (и както всяко автоматично нещо не винаги се включва тогава и само тогава когато ти трябва, ама пък само се грижи за себе си).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Повечко ще трябва да листиш във Форума, не става отведнъж. Има най-различни системи за задвижване и точно Витара е обсъдена надлъж и шир.

Хъбовете са това което съединява полуосите с главините.

Могат да са вечно зацепени по конструкция (просто и сигурно, ама неикономично за цивилна употреба), може да се зацепват и отцепват ръчно (почти толкова просто и сигурно, ама се цапаш) или да се включват автоматично при задвижване на полуосите (и както всяко автоматично нещо не винаги се включва тогава и само тогава когато ти трябва, ама пък само се грижи за себе си).
                          Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

1,6моно къса 31-ци АТ студена - студена 20газ градско на голямо каране падам до 16/100. Шосе-гора повече от 20/100 за сега не съм засичал. 1,6 карбуратор абсолютно заводско състояние 205 R15 12-13/100 газ Аз 10-11/100 газ баща ми. Сега е с 255,вдигна с 2 килца но пък е значително по стабилна.
                            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

1,6 моно на газ с гуми 235/75 кобри на мен ми гореше 12-15 смесено , 11-12 на дълго и 25 в калта на бавни на пълна газ и боксуване 20 на 100 за мен е висок разход за витара и то с нормални гуми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X